4 tips για τη βελτιστοποίηση του conversion rate

4 tips για τη βελτιστοποίηση του conversion rate

Τα ποσοστά μετατροπής (conversion rates) αποτελούν αναπόσπαστο και κρίσιμο κομμάτι για κάθε επιχείρηση. Επενδύετε χρόνο για τη δημιουργία ενός προϊόντος ή/και μιας υπηρεσίας, για τη βελτιστοποίηση κάθε πτυχής του, για να το προωθήσετε σύμφωνα με την καλύτερη marketing στρατηγική και στη συνέχεια, ξεκινά η εισερχόμενη ροή από διαδικτυακούς επισκέπτες.

Προφανώς κανείς δεν επιτυγχάνει να μετατρέψει το σύνολό τους σε αφοσιωμένους πελάτες και για το λόγο αυτό κρίνεται διαρκώς απαραίτητη η επαναξιολόγηση της στρατηγικής και αναθεωρήσεις στην τακτική που ακολουθείται, κάτι που συνήθως γίνεται μέσω της βελτιστοποίησης του conversion rate της ιστοσελίδας σας.

Ακόμα κι αν η επιχείρηση τα πηγαίνει καλά, στον τομέα των πωλήσεων υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης. Αρκετά συχνά το μοντέλο του επιχειρείν δεν αποδίδει όσο καλά αναμέναμε, εξαιτίας της αδυναμίας μας να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε στιβαρές στρατηγικές σχετικά με τη βελτιστοποίηση των ποσοστών μετατροπής. Ο παραδοσιακός τρόπος σχετίζεται με τη βελτίωση της ιστοσελίδας και των landing pages, κάτι που εξετάζεται παρακάτω στο παρόν κείμενο.

Χρησιμοποιείτε marketing widgets

Ένα από τα πλέον δημοφιλή widgets στην αγορά τα τελευταία χρόνια είναι το SumoMe. Πρόκειται για ένα πολύπλευρο και έξυπνο εργαλείο που προσφέρει μια ευρεία γκάμα τρόπων για να βελτιώσετε την ιστοσελίδα σας, στις παραμέτρους που αφορούν το marketing. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαρακτηριστικό που λέγεται Smart Bar, το οποίο θα προσθέσει μια header μπάρα στην ιστοσελίδα σας, μέσω της οποίας θα μπορείτε να μοιράζεστε δωρεάν ποιοτικό και αποκλειστικό περιεχόμενο με τους επισκέπτες σας, με αντίτιμο την ηλεκτρονική τους διεύθυνση.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του widget, το Heat Maps σας επιτρέπει να καταγράψετε ζωντανά τις διαδραστικές κινήσεις των επισκεπτών σας, προσφέροντάς σας την ευκαιρία να αξιολογήσετε αυτές τις καταγραφές, προκειμένου να αντιληφθείτε πλήρως από που οι χρήστες ξεκινούν την περιήγησή τους στην ιστοσελίδα σας, που την ολοκληρώνουν και τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τη συνολική εμπειρία που προσφέρετε στο διαδικτυακό κοινό.

Επικεντρωθείτε σε συγκεκριμένα ζητήματα

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις ασθμαίνουν να λύσουν έναν διαρκώς αυξανόμενο όγκο προβλημάτων, τη στιγμή που στην πραγματικότητα προσπαθώντας να λύσει κανείς δέκα διαφορετικά προβλήματα με ένα μονάχα κομμάτι λογισμικού, μπορεί να αποβεί κάτι ιδιαίτερα ριψοκίνδυνο. Η WordPress αυτοδιαφημίζεται ως μια πλατφόρμα για blogging, χωρίς να προσδιορίζει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα διαδικτυακών αγορών, ή πως μπορεί να μετατραπεί σε μια ιστοσελίδα δημοπρασιών. Περνάει και διαφημίζει ένα μεμονωμένο και καθαρό μήνυμα, πως πρόκειται για μια blogging πλατφόρμα.

Αντίστοιχη προσέγγιση για τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες που προσφέρει πρέπει να έχει και η δική σας επιχείρηση. Αν πουλάτε μια πλατφόρμα για email marketing, μην επιχειρείτε να προωθήσετε ενσωματωμένες υπηρεσίες για CRM, απλά δεν ταιριάζουν μαζί. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τονίζετε στην προσπάθεια να πουλήσετε, ότι πραγματικά  ανταποκρίνεται στο προϊόν σας, διευκολύνοντας το κοινό να πάρει την τελική του απόφαση.

Τα A/B/C τεστ είναι υπερπολύτιμα

Ο έλεγχος των διαφορετικών εκδόσεων της ιστοσελίδας σας, εξακολουθεί να παραμένει ένας από τους πλέον αποτελεσματικούς και βολικούς τρόπους για να αντιληφθείτε πως κάθε μια από αυτές λειτουργεί για τους επισκέπτες σας. Η απλή κατανόηση σχετικά με την ψυχολογία των χρωμάτων μπορεί να αλλάξει μια για πάντα τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιείτε στη σελίδα σας.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε φορά που βελτιστοποιούμε τις ιστοσελίδες μας, στοχεύοντας σε υψηλότερα conversion rates, αλλάζουμε παράλληλα και την εμφάνισή τους, τα συστατικά των headers, τον αριθμό των φωτογραφιών που χρησιμοποιούμε, ακόμα και την επιλογή των χρωμάτων. Για να αντιληφθούμε όμως ποιες από όλες αυτές τις αλλαγές προκάλεσαν αύξηση ή μείωση στα ποσοστά μετατροπής, είναι απαραίτητο να εφαρμόζουμε στιβαρή και συνεπή στρατηγική για A/B/C τεστ και ελέγχους.

Βελτιστοποίηση του περιεχομένου

Το content marketing αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο για την παραγωγή leads και έκθεσης σε ευρύ διαδικτυακό κοινό. Το να αντιληφθούμε σε βάθος τι ακριβώς είναι το content marketing και να είμαστε σε θέση να καταρτίσουμε και να εφαρμόσουμε μια συνεπή και στιβαρή στρατηγική για αυτό, αποτελούν παράγοντες αποφασιστικής σημασίας για την επιτυχία στο σύγχρονο περιβάλλον.

Η σταθερή δημιουργία και φιλοξενία σχετικού και αξιόλογου για το κοινό περιεχομένου, το οποίο έχει στόχο να αλλάξει την καταναλωτική του συμπεριφορά είναι μια διαρκής πρόκληση, αν θέλετε να αυξήσετε τα ποσοστά μετατροπής, προσελκύοντας περισσότερους νέους πελάτες και διατηρώντας υψηλά τα επίπεδα αφοσίωσης των υπαρχόντων.

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες web hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Περιηγηθείτε στις υπηρεσίες μας και επιλέξτε ανάμεσα σε shared web hosting ή dedicated server, ανάλογα με τις ανάγκες της ιστοσελίδας και της επιχείρησης σας.

Please wait loading