Content Marketing tips για την ιστοσελίδα σας

Το content marketing αποτελεί πλέον, έναν άκρως αποτελεσματικό τρόπο προκειμένου οι επιχειρήσεις να προσεγγίζουν και να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους στην ψηφιακή εποχή. Στο σύγχρονο άλλωστε περιβάλλον, η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών, έχει πάψει να είναι αποκλειστικά συντονισμένη και να ανταποκρίνεται μονάχα στους παραδοσιακούς διαύλους και τακτικές marketing, κάτι που συνεπάγεται πως ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους, είναι να τους παρέχετε χρήσιμο και ποιοτικό περιεχόμενο στην εταιρική σας ιστοσελίδα ή blog.

Αυτή η στρατηγική προσέγγιση, επικεντρώνεται στη δημοσίευση, σχετικού με τους τομείς δραστηριοποίησης της εταιρίας σας, περιεχομένου που προσφέρει στο κοινό πραγματική αξία και χρησιμότητα, ενώ παράλληλα οι αναρτήσεις σας είναι απαραίτητο να γίνονται σε τακτική βάση. Ο τελικός στόχος του περιεχομένου αυτού, είναι να επηρεάσει τις καταναλωτικές συνήθειες του κοινού, ίσως ακόμα και να επιτύχει να αλλάξει ορισμένες από τις συμπεριφορές του προς την κατεύθυνση που εσείς επιθυμείτε, ώστε σταδιακά να μετατρέψετε τους διαδικτυακούς σας επισκέπτες σε αφοσιωμένους πελάτες.

Η κύρια πρόκληση που καλείστε να αντιμετωπίσετε είναι να αντιληφθείτε πως θα καταφέρετε να δημιουργήσετε περιεχόμενο, ελκυστικό προς το κοινό που θέλετε να προσελκύσετε και σχετικό με τα ενδιαφέροντά του, καθώς και αρκετά ποιοτικό ώστε να τους ενθαρρύνετε να το μοιραστούν με τους διαδικτυακούς τους φίλους. Η λογική πίσω από το αποτελεσματικό περιεχόμενο, είναι να πετύχετε να ενημερώσετε τους επισκέπτες σας, ώστε αυτοί στη συνέχεια να ανταμείψουν την επιχείρησή σας, μετατρεπόμενοι σε αφοσιωμένους πελάτες. Στο παρακάτω κείμενο ακολουθούν ορισμένα βασικά content marketing tips, για να καταφέρετε να πάρετε τις σωστότερες αποφάσεις σχετικά με το περιεχόμενο που θα δημοσιεύετε στην εταιρική σας ιστοσελίδα.

Εξασφαλίστε πως το περιεχόμενό σας είναι σχετικό

Σίγουρα είναι κάτι που απαιτεί να επενδύσετε χρόνο, έρευνα και brainstorming με τους συνεργάτες σας, όμως κάθε ψήγμα περιεχομένου που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα, πρέπει να σχετίζεται άμεσα και ευθέως με τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες σας. Αν για παράδειγμα εμπορεύεστε προϊόντα που θεωρούνται μεσαίας ή υψηλής ανάμιξης, αυτά δηλαδή που καλύπτουν λειτουργικές ανάγκες, είναι σχετικά ακριβά και διαρκή, τότε το κοινό στο οποίο στοχεύετε, θα εξετάσει σε βάθος κάθε παράμετρο, θα συγκρίνει τιμές, τεχνικά χαρακτηριστικά, πριν λάβει την απόφαση αγοράς τους.

Το περιεχόμενο για τέτοιου τύπου προϊόντα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, τις τεχνικές λεπτομέρειες, τις συχνές ερωτήσεις, προκειμένου να παρέχετε στους καταναλωτές όλα τα απαραίτητα δεδομένα, που θα τους βοηθήσουν να καταλήξουν στην τελική τους επιλογή.

Μην φοβάστε τις ογκοδέστερες δημοσιεύσεις

Οι μεγαλύτερες και λεπτομερέστερες δημοσιεύσεις, εκτός από το να σας βοηθήσουν να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, θα αυξήσουν και την SEO κατάταξη της ιστοσελίδας σας. Το γραπτό περιεχόμενο των 1.500-2.000 λέξεων είναι πιθανότερο να προκαλέσει θετικότερες αντιδράσεις στους επισκέπτες, οι οποίοι θα θεωρήσουν την πληροφορία αξιόπιστη. Μεγαλύτερες δημοσιεύσεις σημαίνουν περισσότερη έρευνα και έλεγχο για την ακρίβεια του περιεχομένου, κάτι που σταδιακά θα καθιερώσει την ιστοσελίδα σας, ως μια έγκυρη και αξιόπιστη πηγή πληροφοριών σε ότι αφορά τους τομείς δραστηριοποίησης της επιχείρησής σας στην αγορά.

Ενθαρρύνετε τους χρήστες να μοιραστούν το περιεχόμενο

Δημοσιεύοντας λεπτομερές και χρήσιμο περιεχόμενο, προσκαλείτε τους τακτικούς επισκέπτες της ιστοσελίδας σας να μοιραστούν αυτό το περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία δραστηριοποιούνται. Τέτοιο περιεχόμενο είναι το ευανάγνωστο, που παράλληλα παραμένει χρήσιμο, ενημερωτικό, διατηρεί υψηλή αξία για αυτόν που το διαβάζει, ενώ παράλληλα σχετίζεται άμεσα με τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες σας.

Επιλέξτε την κατάλληλη προσέγγιση στη σχεδίαση και το layout

Τίτλοι και επικεφαλίδες που αναγράφονται με έντονα γράμματα, καίριοι υπότιτλοι, μικρές και σωστά δομημένες παράγραφοι και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που αφορούν τη σχεδίαση και τη διάταξη της ιστοσελίδας σας, μετατρέπουν το περιεχόμενο σε περισσότερο ευανάγνωστο και καλλιεργούν το ευκολότερη κοινοποίησή του από τους επισκέπτες. Η επιλογή της γραμματοσειράς, των φωτογραφιών, των videos και των infographics που εμπεριέχονται στην ιστοσελίδα σας, παίζουν επίσης αποφασιστικό ρόλο. Οι αναγνώστες υποσυνείδητα αισθάνονται μεγαλύτερη αξιοπιστία για τις ιστοσελίδες που έχουν επαγγελματική σχεδίαση και lay out.

Τηρήστε ένα σταθερό πρόγραμμα για τις δημοσιεύσεις σας

Ένα από τα πιο απαιτητικά κομμάτια για αποτελεσματικό content marketing είναι να επιτευχθεί η δημοσίευση περιεχομένου σε σταθερή και τακτική βάση. Οι καθημερινές διεργασίες για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησής σας, είναι απολύτως λογικό να αποτελούν προτεραιότητα, κάτι που μπορεί πολύ εύκολα να σας αφήσει πίσω σε ότι αφορά τη συνεπή δημοσίευση περιεχομένου στην ιστοσελίδα σας.

Το περιεχόμενο που αναρτάται έγκαιρα και έγκυρα, αποτελεί παράγοντα αποφασιστικής σημασίας για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του κοινού και να διασφαλίσετε πως αυτό θα επιστρέφει σταθερά επισκεπτόμενο την ιστοσελίδα σας. Εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες που έχει να προσφέρει η μεγάλη ποικιλία των διαδικτυακών εργαλείων για τον προγραμματισμό και τη δημοσίευση των αναρτήσεών σας, προκειμένου να διασφαλίσετε τη συνέπεια στον συγκεκριμένο τομέα.

Μελετήστε τον ανταγωνισμό

Διερευνώντας και αναλύοντας το περιεχόμενο που προσφέρει ο ανταγωνισμός, μπορείτε να καταφέρετε να βρείτε ιδιαίτερα χρήσιμα και κρίσιμα στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ανώτερο και ποιοτικότερο περιεχόμενο για τη δική σας ιστοσελίδα. Αναζητώντας αντίστοιχη θεματολογία στο διαδίκτυο θα έχετε την ευκαιρία να αναλύσετε τα ισχυρά και αδύνατα σημεία του ανταγωνισμού στον τομέα που δραστηριοποιείται η δική σας επιχείρηση, ενώ παράλληλα μπορεί να καταφέρετε να αναπτύξετε ιδέες για τη δημιουργία αυθεντικού και πρωτότυπου περιεχομένου για την ιστοσελίδα σας.

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες web hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Περιηγηθείτε στις υπηρεσίες μας και επιλέξτε ανάμεσα σε shared web hosting ή dedicated server, ανάλογα με τις ανάγκες της ιστοσελίδας και της επιχείρησης σας.

Please wait loading