Ενέργειες που μπορεί να αποβούν σωτήριες για κάθε email-marketing καμπάνια

Στο περιβάλλον του διαδικτύου, το email είναι σαν να διαθέτει κανείς ένα κινητό τηλέφωνο, με τη διαφορά πως στο διαδίκτυο, υπάρχουν χιλιάδες τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αποκτήσουμε τον αριθμό τηλεφώνου, οποιουδήποτε

ανθρώπου, οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή. Μερικές φορές η επιχείρησή σας δημιουργεί ένα νέο προϊόν, μια υπηρεσία ή τρέχει κάποια καμπάνια και ζητά από τους χρήστες να εισάγουν τον αριθμό του τηλεφώνου τους (το email τους κατά την αντιστοιχία που μόλις κάναμε), προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να ειδοποιούνται όταν η εταιρία σας μοιράζεται και δημοσιεύει προσφορές, ειδικές εκπτώσεις και όλα όσα ενδιαφέρουν τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας και τους παρακίνησαν να συμπληρώσουν τη συγκεκριμένη φόρμα. Έτσι ακριβώς λειτουργεί σε γενικές γραμμές, το γνωστό σε όλους, email marketing.

Οι λόγοι για τους οποίους είναι απαραίτητη η δημιουργία μιας λίστας με emails, είναι γνωστοί και όλοι οι ειδικοί του marketing τους έχουν αντιληφθεί, καταγράψει και δοκιμάσει εδώ και χρόνια. Μάλιστα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η δημιουργία μιας τέτοιας λίστας, αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα για την επιτυχία και είναι απαραίτητο για αυτές τις εταιρίες να επενδύσουν σε μια τέτοια στρατηγική marketing, καθώς αυτό μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επωφελές και αποτελεσματικό.

Χωρίς αμφιβολία αποτελεί τον κυρίαρχο και πλέον αποδοτικό τρόπο, ώστε η επιχείρηση να διατηρήσει καλή επαφή με τους πελάτες της, αλλά και να αλληλεπιδρά με κάθε σημαντικό παράγοντα που αφορά τον συνολικό κύκλο της δραστηριοποίησής της στην αγορά.

Είτε εσείς και η επιχείρησή σας είστε νέοι στον κόσμο του email-marketing, είτε έχετε ήδη ολοκληρώσει τέτοιες πρακτικές προώθησης προϊόντων ή/και υπηρεσιών στο παρελθόν, σίγουρα γνωρίζετε για τις σχετικές καμπάνιες. Για να το θέσουμε απλά, την αποστολή ενός προσεκτικά δομημένου και έξυπνα γραμμένου ηλεκτρονικού μηνύματος ή μιας αντίστοιχα καλοφτιαγμένης ανακοίνωσης, σε όσους είναι συνδρομητές στην αντίστοιχη email λίστα μας.

Προφανώς επίσης, θέλουμε αυτά ακριβώς τα ηλεκτρονικά μηνύματα να διαθέτουν περιεχόμενο υψηλής ποιότητας ώστε να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τους υπάρχοντες συνδρομητές και παράλληλα να πετύχουμε να προσελκύσουμε νέους και να διευρύνουμε την πελατειακή μας βάση. Τι πρέπει λοιπόν να προσέξετε σε ό,τι αφορά τις email-marketing καμπάνιες που τρέχει η επιχείρησή σας:

Επικοινωνήστε με τους πελάτες σας

Το marketing πάντα είχε και θα έχει άρρηκτη σχέση με τον πελάτη, ο οποίος θα παραμένει πάντα στον πυρήνα κάθε αντίστοιχης ενέργειας, αυτό είναι προφανές και αδιαμφισβήτητο. Στο σύγχρονο περιβάλλον, υπάρχουν πλέον αμέτρητοι τρόποι για να επικοινωνήσετε και να αλληλεπιδράσετε με την πελατειακή σας βάση. Τα social media και το content marketing είναι δυο από τους πλέον δημοφιλείς, όμως το email είναι ο τρόπος επικοινωνίας που παραμένει ο περισσότερο προσωπικός και εξατομικευμένος. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο απογοητευτικό και δυσάρεστο από ένα εταιρικό email που έχει ως αποκλειστικό στόχο την πώληση.

Για το λόγο αυτό όταν ξεκινάτε μια νέα καμπάνια είναι σημαντικό να απευθύνεστε στους πελάτες σας χρησιμοποιώντας το μικρό τους όνομα, κάτι που προϋποθέτει πως θα πρέπει να έχετε βρει την κατάλληλη μέθοδο για να αποσπάσετε τη συγκεκριμένη πληροφορία. Αυτή η προσέγγιση προσδίδει μια προσωπική αίσθηση και είναι αποδοτική.

Μην δημιουργείτε επίσης, ογκώδη email με περιττό περιεχόμενο, απλά για να προσπαθήσετε να πουλήσετε στο τέλος τους ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Προσθέστε αξία στο περιεχόμενο του email και δώστε τους το κίνητρο να συνεχίσουν να διαβάζουν από τις πρώτες γραμμές του και όχι να χρειάζεται να φτάσουν στο τέλος του, για να τους αποκαλύψετε τους σκοπούς σας.

Βελτιώστε την εμπειρία των χρηστών σας

Η εμπειρία της ανάγνωσης email σε κάποιο κινητό τηλέφωνο ή άλλη mobile συσκευή, μπορεί πλέον να παρέχει όλα τα χαρακτηριστικά και τις προοπτικές, όπως αυτές που θα προσφέρονταν σε ένα desktop. Συνυπολογίζοντας αυτή την εξέλιξη, είναι απόλυτα δικαιολογημένη η διαπίστωση πως η χρήση των mobile συσκευών για προσωπικούς και επαγγελματικούς σκοπούς, έχει αυξηθεί κατακόρυφα και με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία χρόνια και είναι τόσο ραγδαία που πλέον καταγράφονται σημαντικές αυξήσεις σε μηνιαία επίπεδα.

Είναι λοιπόν προφανές πως κάθε επιχείρηση θα πρέπει να φροντίζει ώστε η εμπειρία που αποκομίζουν οι χρήστες mobile συσκευών να είναι αντίστοιχη και ευθυγραμμισμένη, με αυτή που αφορά όσους χρησιμοποιούν τα desktops.

Οι έλεγχοι είναι απαραίτητοι

Στην ανάπτυξη και υλοποίηση νέου λογισμικού, οι προγραμματιστές ελέγχουν τις εφαρμογές που δημιουργούν για πιθανά λάθη στον κώδικα και τη βελτιστοποίηση της απόδοσής τους. Όταν μιλάμε για το email-marketing πρέπει να κάνουμε τις απαραίτητες επιθεωρήσεις και ελέγχους, ώστε να αντιληφθούμε τι λειτουργεί καλύτερα σε σχέση με τις ανάγκες της επιχείρησης και των συνδρομητών της λίστας μας.

Αυτό περιλαμβάνει έλεγχο για το design των email, τη μορφή των τίτλων και των επικεφαλίδων που επιλέγουμε, την επισύναψη φωτογραφιών και συνολικά την εμπειρία που προσφέρουμε στους συνδρομητές μας μέσα από τις καμπάνιες που τρέχουμε ανά περιόδους.

Ο έλεγχος και οι επιθεωρήσεις επιτρέπουν τη σύγκριση και την αντιπαράθεση διαφορετικών στοιχείων που χρησιμοποιούνται στις email καμπάνιες, κάτι που βοηθάει στο να αντιληφθεί κανείς την επίδραση που είχαν αυτά τα στοιχεία και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ενσωμάτωσή τους σε κάθε καμπάνια.

Μπορείτε για παράδειγμα να δημιουργήσετε ένα υποθετικό σενάριο σε σχέση με το ποια πιστεύετε πως θα είναι η επίδραση κάποιων συγκεκριμένων νέων στοιχείων που θα ενσωματώσετε σε μια email καμπάνια και στη συνέχεια να συγκρίνετε το σενάριο αυτό με τα αποτελέσματα της καμπάνιας και το τι συνέβη στην πραγματικότητα.

Πριν ακόμα επιχειρήσετε να τρέξετε την πρώτη σας καμπάνια, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσετε ποια στρατηγική email-marketing θα χρησιμοποιήσετε, σε τι συχνότητα είναι καλύτερο να αποστέλλονται τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να σκεφτείτε με λεπτομέρεια κάθε παράμετρο, ώστε να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες web hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Περιηγηθείτε στις υπηρεσίες μας και επιλέξτε ανάμεσα σε shared web hosting ή dedicated server, ανάλογα με τις ανάγκες της ιστοσελίδας και της επιχείρησης σας.

Please wait loading