Γιατί να επενδύσετε στο mobile rich media advertising

Γιατί να επενδύσετε στο mobile rich media advertising

Οι φορητές ηλεκτρονικές συσκευές έχουν ήδη ξεπεράσει τους παραδοσιακούς desktop υπολογιστές σε ότι αφορά την περιήγηση στο διαδίκτυο, κάτι που είναι πραγματικά εντυπωσιακό, αν σκεφτεί κανείς πόσα νοικοκυριά και επιχειρήσεις κάνουν χρήση σταθερών υπολογιστικών συστημάτων. Η διαρκώς αυξανόμενη χρήση της mobile τεχνολογίας, είναι ο λόγος που έχει οδηγήσει στην αλλαγή του τοπίου σε ότι αφορά, το πως οι επιχειρήσεις προωθούν το διαδικτυακό τους περιεχόμενο και η διαφήμιση με τη χρήση rich media για τις φορητές συσκευές, έχει καταφέρει να κερδίσει σημαντικό κομμάτι της πίτας.

Τα rich media πάνε πολύ πιο μακριά από την απλή παραδοσιακή χρήση των δυσδιάστατων γραφικών για τη διαφήμιση και αποτελούν ένα περισσότερο διαδραστικό σύστημα, το οποίο δίνει στον χρήστη μεγαλύτερο έλεγχο σε ότι αφορά τη συνολική εμπειρία που βιώνει μέσω των φορητών ηλεκτρονικών συσκευών. Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι που θα σας πείσουν πως θα πρέπει να επενδύσετε στο mobile rich media advertising για να καταφέρετε να αποκομίσετε όλα τα οφέλη που έχει να σας προσφέρει.

Υψηλότερα ποσοστά σύμπλεξης και αλληλεπίδρασης

Αυτό που κάνει τα rich media τόσο εντυπωσιακά, είναι η ευελιξία που προσφέρει στη διαφήμιση. Αντί για ένα τυπικό banner με κάποια φωτογραφία ή ένα text link, τα rich media μπορούν να είναι όσο διαδραστικά επιθυμείτε να είναι. Ορισμένες τέτοιου τύπου περίτεχνες διαφημίσεις μπορούν να είναι τόσο διαδραστικές που μπορεί κανείς να τις θεωρήσει ως μια λειτουργική προσωρινή εφαρμογή, ένα μικρό αυτόνομο app. Αυτό προκαλεί μεγαλύτερη σύμπλεξη και αλληλεπίδραση για τους χρήστες, κάτι που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να επιτευχθεί η σύνδεσή του με το περιεχόμενο που θέλετε να προωθήσετε.

Όσο αυξάνεται η σύμπλεξη και η αλληλεπίδραση του κοινού με οποιαδήποτε διαφήμιση, τόσο περισσότερο υψηλό θα είναι το ποσοστό μετατροπής (conversion rate), κάτι που συνεπάγεται καλύτερες προοπτικές για τις πωλήσεις και την παραγωγή leads, σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους παραδοσιακούς τύπους τοποθέτησης της διαφήμισης. Τα ads αυτά που ενσωματώνουν rich media, προσφέρουν παράλληλα και μια ψυχαγωγική παράμετρο που δελεάζει το καταναλωτικό κοινό,

Άκρως παραμετροποιήσιμα

Το rich media programming είναι πολύ πιο αποκριτικό σε σύγκριση με άλλες μορφές διαφήμισης. Ουσιαστικά δεν υπάρχει όριο στην παραμετροποίηση, ενώ παράλληλα μπορεί και παραμένει ευθυγραμμισμένο και συμμορφώνεται απόλυτα με τους περιορισμούς της mobile τεχνολογίας. Το video, τα animations, οι ήχοι και η ενσωμάτωση ελέγχου από τον χρήστη, μπορούν να αναπτυχθούν με τρόπο που προσφέρει τεράστια ποικιλία δυνατοτήτων και χαρακτηριστικών.

Έχει αποδειχθεί πως το κοινό είναι πολύ περισσότερο δεκτικό σε ads που προσφέρουν τη δυνατότητα διαφορετικών επιλογών και ελέγχου. Πολλά από τα ads που αναπτύσσονται με την ενσωμάτωση rich media προσφέρουν κουμπιά και επιλογές που καταφέρνουν να δελεάσουν και να προσελκύσουν σε μεγαλύτερο βαθμό τους χρήστες, οι οποίοι αισθάνονται έτσι περισσότερο εξουσιοδοτημένοι, ισχυροί και νιώθουν πως έχουν τον πλήρη έλεγχο.

Καλύτερη στόχευση στο κοινό

Το 10% του κοινού στην Αμερική που διαθέτει μια φορητή ηλεκτρονική συσκευή, δεν διαθέτει άλλου τύπου διαδικτυακή πρόσβαση, στο σπίτι. Σε ότι αφορά το marketing λοιπόν, αυτό το κομμάτι των ανθρώπων μπορεί να προσεγγιστεί από τις επιχειρήσεις, σχεδόν αποκλειστικά μέσω του mobile rich media advertising, αφού δεν έχει τη δυνατότητα να δει άλλου τύπου διαδικτυακές καμπάνιες.

Η συντριπτική πλειοψηφία του κοινού χρησιμοποιεί τα smartphones και τα tablets για να περιηγείται στο διαδίκτυο. Ακόμα και οι μεγαλύτερης ηλικίας χρήστες έχουν μπει στο παιχνίδι και είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε πως το 80% του κοινού άνω των 50 ετών, χρησιμοποιεί κάποια φορητή ηλεκτρονική συσκευή για να περιηγηθούν στο διαδίκτυο. Αυτό που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως το 97% της ηλικιακής ομάδας 18 με 29 ετών στις ΗΠΑ, χρησιμοποιούν mobile συσκευές για να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η χρήση φορητών συσκευών αυξάνεται διαρκώς

Ο μισός σχεδόν παγκόσμιος πληθυσμός διαθέτει κινητό τηλέφωνο. Κάθε χρόνο ο αριθμός των τηλεφώνων που ενεργοποιούνται αυξάνει σταθερά και σημαντικά. Ακόμα και όσοι ήδη διαθέτουν κάποιο smartphone είναι εξαιρετικά πιθανό να αγοράσουν μέσα στο επόμενο εξάμηνο, ένα νέο βελτιωμένο μοντέλο, αφού πρόκειται για μια συσκευή που έχει αποδειχθεί αδιαμφισβήτητα, πως αυξάνει τη λειτουργικότητα και την ευκολία τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Ακριβώς για το λόγο αυτό το mobile marketing, έχει καταφέρει να είναι μια από τις πλέον δημοφιλείς και ταχύτερα αναπτυσσόμενες μεθόδους διαφήμισης.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, η χρήση data μέσω των smartphones αυξάνεται κατά 50% περίπου κάθε χρόνο. Μέχρι το 2019, περί τα 24.3 exabytes δεδομένων θα διαμοιράζονται και θα διανέμονται σε φορητές ηλεκτρονικές συσκευές. Μιλάμε για περισσότερα από 24 δισεκατομμύρια GB πληροφορίας, κάτι που υπογραμμίζει τις προοπτικές που έχει η διαφήμιση στις mobile συσκευές. Όσο περισσότερο άλλωστε γίνεται προσιτή η φορητή τεχνολογία, τόσο θα αυξάνονται οι παραπάνω αριθμοί.

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες web hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Και, φυσικά, είμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε βελτίωση ή προσθήκη έχετε να μας προτείνετε. Μπορείτε να κάνετε submit για feature request από την φόρμα επικοινωνίας.

Please wait loading