Internet Privacy: Kαλύπτεται σερφάροντας με ανώνυμη περιήγηση;

Internet Privacy: Kαλύπτεται σερφάροντας με ανώνυμη περιήγηση;

Το απόρρητο Διαδικτύου (Internet Privacy) είναι το επίπεδο ιδιωτικότητας και ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων που δημοσιεύονται μέσω του Διαδικτύου. Πολλοί πιστεύουν ότι περιηγούνται ανώνυμα χρησιμοποιώντας λειτουργία Ανώνυμης Περιήγησης (incognito).

Τι πραγματικά ισχύει για την Ανώνυμη Περιήγηση;

Ανοίγοντας μία καρτέλα Ανώνυμης Περιήγησης, το ίδιο το πρόγραμμα περιήγησης σας (browser), επισημαίνει ότι η ανωνυμότητα της περιήγησή σας δεν αποκρύπτεται από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύων (ISP) ή από τα sites που επισκέπτεστε.

 

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό στην περιήγησή σας;

 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει προστασία της ιδιωτικής σας ταυτότητας, δηλαδή, τόσο ο πάροχος του internet σας όσο και τα διάφορα websites που επισκέπτεστε, εξακολουθούν να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με εσάς και τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο.

 

Από τι μας προστατεύει τελικά η Ανώνυμη Περιήγηση;

 

Η σημασία της λειτουργίας της Ανώνυμης Περιήγησης δεν είναι να αποκρύψετε την ταυτότητά σας από τον υπόλοιπο κόσμο, είναι να αποκρύψετε τις αλληλεπιδράσεις σας με το διαδίκτυο από τον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε.

Πιο συγκεκριμένα, για να γίνει ευκολότερη η περιήγηση, τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης συνήθως θυμούνται ποιες ιστοσελίδες έχετε επισκεφτεί και αποθηκεύουν cookies, κωδικούς πρόσβασης ή δεδομένα φόρμας.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επανασυνδεθείτε γρήγορα στις σελίδες που είχατε επισκεφτεί πριν και δεν χρειάζεται να εισάγετε τα δεδομένα σας κάθε φορά που επισκέπτεστε, για παράδειγμα, μια σελίδα σύνδεσης με στοιχεία εισόδου.

Όμως όταν ενεργοποιείτε Ανώνυμη Περιήγηση, το πρόγραμμα περιήγησης (browser) δεν αποθηκεύει τέτοιες πληροφορίες τοπικά στη συσκευή σας.

Οι σελίδες που είχατε επισκεφθεί δεν εμφανίζονται πλέον στο ιστορικό περιήγησης και τα cookies, τα δεδομένα της φόρμας ή της προσωρινής μνήμης θα αποθηκεύονται μόνο μέχρι το τέλος της περιόδου σύνδεσης του προγράμματος περιήγησής σας.

Έτσι, άλλοι χρήστες που χρησιμοποιούν την συσκευή σας δεν θα μπορέσουν να δουν τις σελίδες που επισκεφθήκατε εξετάζοντας το ιστορικό περιήγησής σας.

Συμπερασματικά, η λειτουργία Ανώνυμης Περιήγησης δεν διασφαλίζει ότι είστε εντελώς ανώνυμοι στον παγκόσμιο ιστό.

Δεν αποκρύπτει την ταυτότητά σας από τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά μόνο τις δραστηριότητές σας από άλλους χρήστες που χρησιμοποιούν την ίδια συσκευή με εσάς.

Διαβάστε επίσης για τα πιστοποιητικά SSL και μάθετε γιατί είναι απαραίτητα για το website σας. Ανακαλύψτε επίσης όλες τις hosting υπηρεσίες μας και βρείτε αυτή που εξυπηρετεί ιδανικά τις δικές σας ανάγκες.

 

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες website hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Και, φυσικά, είμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε βελτίωση ή προσθήκη έχετε να μας προτείνετε. Μπορείτε να κάνετε submit για feature request από την φόρμα επικοινωνίας.

 

Please wait loading