Κερδίστε τον πόλεμο ενάντια στα spam

Κερδίστε τον πόλεμο ενάντια στα spam

Γνωρίζατε πως ο μέσος χρήστης ξοδεύει περί τις 13 ώρες την εβδομάδα ασχολούμενος με το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο;

Φανταστείτε πόσο πολύ αυξάνεται αυτός ο αριθμός αν συνυπολογίσουμε το ενδεχόμενο ο φάκελος των εισερχομένων ενός χρήστη να είναι γεμάτος με spam μηνύματα.

Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι για να αποφύγει κανείς τα spam μηνύματα ή ακόμα και να καταφέρει να ελέγξει την  κατάσταση όταν πέσει θύμα αντίστοιχων επιθέσεων από ανεπιθύμητους αποστολείς.

Σετάρετε ένα φίλτρο για τα spam μηνύματα

Το πρώτο βήμα για να εξαλείψετε τα spam μηνύματα, είναι να εγκαταστήσετε και να παραμετροποιήσετε ένα σχετικό φίλτρο.

Η καλύτερη προσέγγιση είναι να το εγκαταστήσετε από την πρώτη στιγμή του ανοίγματος του λογαριασμού σας για τη διαδικτυακή φιλοξενία (hosting).

Με τον τρόπο αυτό μειώνετε σημαντικά τις πιθανότητες να δεχτείτε έστω και την παραμικρή ενόχληση από τα ενοχλητικά spam μηνύματα.

Αν όμως έχετε ήδη πέσει θύμα κάποιας επίθεσης με spam, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αφού μπορείτε να σετάρετε το σχετικό φίλτρο οποιαδήποτε στιγμή, αφού αυτό θα ξεκινήσει να λειτουργεί από την πρώτη στιγμή της εγκατάστασής του.

 

Σε ότι αφορά τα spam φίλτρα προτείνονται τα παρακάτω:

SpamAssassin-Πρόκειται για ένα δωρεάν φίλτρο για τα spam, το οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε από την πρώτη στιγμή που συνδέεστε με τον καινούργιο λογαριασμό σας hosting.

Από τη στιγμή που ενεργοποιήσετε το εργαλείο, αυτό θα αρχίσει να λειτουργεί για το σύνολο των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διαθέτετε.

Λειτουργεί σκανάροντας το περιεχόμενο κάθε μηνύματος πριν καν αυτό φτάσει στον φάκελο των εισερχομένων σας.

Θα ανιχνεύσει συγκεκριμένες φράσεις και μορφές που συναντώνται συχνά στα spam μηνύματα και στη συνέχεια θα απαγορεύσει κάθε ύποπτο mail από το να εμφανιστεί στον λογαριασμό σας.

SpamExperts-Άλλο ένα φίλτρο για spam μηνύματα που προσφέρει ένα περισσότερο προηγμένο και εκλεπτυσμένο πρόγραμμα φιλτραρίσματος που καταφέρνει να εξαλείψει το 99.98% των bulk emails.

Λειτουργεί σε επίπεδο domain, αλλά μπορεί να ρυθμιστεί με παραμετροποιημένους κανόνες για μεμονωμένες email διευθύνσεις.

Αν και αμφότερα τα παραπάνω είναι αποτελεσματικά, προτείνεται να χρησιμοποιείτε μόνο ένα εξ’αυτών.

Αν οι ανάγκες σας για φίλτρα κόντρα στα spam μηνύματα είναι μεγάλες τότε είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε το δεύτερο, ενώ αν απλά θέλετε τη βασική προστασία, το πρώτο και απλούστερο εργαλείο είναι προτιμότερο.

 

Μην κάνετε click σε συνδέσμους από άγνωστους αποστολείς

Τα περισσότερα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα λαμβάνετε θα προέρχονται είτε από προσωπικούς σας φίλους, ή εταιρίες και συνεργάτες τους οποίους γνωρίζεστε και αλληλεπιδράτε σε τακτική βάση.

Στην περίπτωση που βλέπετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστο αποστολέα, δεν πρέπει να το ανοίγετε. Μαρκάρετε το ως spam ώστε να μην λάβετε μήνυμα από τον ίδιο αποστολέα στο μέλλον.

Στην περίπτωση που ανοίξετε ένα email από άγνωστο αποστολέα, μην κάνετε click σε κανένα link και μην απαντήσετε στο μήνυμα.

Κι αυτό γιατί αν το κάνετε τότε θα επιτρέψετε στον αποστολέα να μάθει πως ο συγκεκριμένος λογαριασμός συνδέεται με πραγματικό πρόσωπο, κάτι που θα οδηγήσει νομοτελειακά σε πολλά περισσότερα spam μηνύματα στο προσεχές μέλλον.

 

Να είστε προσεκτικοί με τις συνδρομές

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αποφύγετε τα spam μηνύματα είναι να είστε προσεκτικοί με τις συνδρομές σας σε λίστες email.

Κάθε φορά που ένα brand σας ζητά τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (είτε σε φόρμα, είτε να τη συμπληρώσετε σε κάποια έντυπη κάρτα, ή σε μια landing page κάποιας ιστοσελίδας) τότε είναι προφανές πως ζητά τη συγκατάθεσή σας για να σας στέλνει διαφημίσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε emails από τη συγκεκριμένη επιχείρηση, τότε δεν πρέπει να τους δώσετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και μαζί τη συγκατάθεσή σας για τη λήψη διαφημιστικού υλικού.

Μια εναλλακτική ιδέα είναι να φτιάξετε ένα δεύτερο email λογαριασμό που θα χρησιμοποιείτε αποκλειστικά και μόνο για τέτοιου τύπου συνδρομές, ώστε να μπορείτε ανεμπόδιστα να χρησιμοποιείται τον κύριο λογαριασμό σας για την εργασία, τις επαγγελματικές σας αλληλεπιδράσεις και την επικοινωνία με φίλους, κρατώντας το δεύτερο λογαριασμό για άλλους σκοπούς.

 

Επιλέξτε επίσης την κατάλληλη υπηρεσία web hosting και δώστε την απαραίτητη ώθηση που χρειάζεται η ιστοσελίδα σας προκειμένου να λειτουργεί άρτια.

Κατοχυρώστε το δικό σας domain name και αρχίστε να χτίζετε τη δική σας διαδικτυακή παρουσία.

Please wait loading