Πως να χρησιμοποιήσετε το marketing για να κερδίσετε leads

Πως να χρησιμοποιήσετε το marketing για να κερδίσετε leads

Καταφέρνει η εταιρική ιστοσελίδα της μικρής σας επιχείρησης να δημιουργήσει διαδικτυακά marketing leads;

Για να διασφαλίσετε πως η στρατηγική σας για την παραγωγή marketing leads, λειτουργούν αποτελεσματικά, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αντιληφθείτε σε πρώτη φάση, τι ακριβώς σημαίνει η παραγωγή αυτών των leads.

H επιχείρησή σας που δραστηριοποιείται σε τοπικό επίπεδο, μπορεί να κατατάσσεται στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google, όταν ο όρος που πληκτρολογούν οι χρήστες στη μπάρα είναι το όνομα της εταιρίας σας και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την επιτυχία.

Όμως από μόνο του δεν είναι ικανό να σας βοηθήσει να παράγετε marketing leads για την επιχείρησή σας. Τα marketing leads αποτελούν τους προσδοκώμενους υποψήφιους πελάτες σας, οι οποίοι χρειάζονται και επιθυμούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και όχι το κομμάτι του κοινού που ήδη γνωρίζει την επιχείρησή σας.

Ποιες λοιπόν marketing καμπάνιες μπορούν να αποδειχθούν αποτελεσματικές για να αυξήσετε την παραγωγή leads για την επιχείρησή σας;

Aν η επιχείρησή σας είναι από αυτές που βασίζονται σε τοπικό πελατολόγιο και δραστηριοποιείται σε περιορισμένο επίπεδο, όπως για παράδειγμα αν είστε υδραυλικός, οδοντίατρος, εστιάτορας, λιανέμπορος ή αν παρέχετε υπηρεσίες υποστήριξης και service, μια έξυπνη προσέγγιση για τα marketing leads, είναι να αξιώσετε και να λάβετε καταχώρησή στο Google Maps για την επιχείρησή σας.

Όταν ολοκληρώσετε αυτή τη διαδικασία, τότε η εταιρία σας θα εμφανίζετε στους χάρτες της Google στις αντίστοιχες αναζητήσεις και έτσι θα αποκτήσετε σημαντική προβολή.

Ας υποθέσουμε για παράδειγμα πως είστε υδραυλικός σε μια περιοχή του Ζωγράφου στην Αθήνα.

Καταχωρώντας την επιχείρησή σας στο Google Maps, όταν οι υποψήφιοι πελάτες σας κάνουν διαδικτυακή αναζήτηση, ψάχνοντας έναν υδραυλικό που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Ζωγράφου, τότε η τοποθεσία του καταστήματός σας θα εμφανιστεί στο χάρτη σημειωμένη με ακρίβεια με το χαρακτηριστικό εικονίδιο.

Ταυτόχρονα θα εμφανίζεται η διεύθυνση του καταστήματός σας και ο αριθμός του τηλεφώνου, ώστε οι χρήστες μπορούν με μια ματιά να διαπιστώσουν πόσο κοντά τους βρίσκεστε.

Η εγγύτητα αποτελεί έναν παράγοντα αποφασιστικής σημασίας που κινητοποιεί τους υποψήφιους πελάτες σας και αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες οι υποψήφιοι πελάτες να επιλέξουν να επικοινωνήσουν μαζί σας. Αυτή η τακτική συνεπώς μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην παραγωγή leads.

 

Marketing Leads: Βελτιστοποίηση SEO (Search Engine Optimization)

Ένας ακόμα τρόπος για να βελτιώσετε τα marketing leads, είναι να βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας για τις μηχανές αναζήτησης, να κάνετε δηλαδή τις κατάλληλες κινήσεις για το SEO (Search Engine Optimization).

Πρέπει να χρησιμοποιείτε keywords στην ιστοσελίδα σας, τα οποία θα αντανακλούν όλους αυτούς τους όρους που το κοινό είναι πιθανό να πληκτρολογήσει στη μπάρα της αναζήτησης, όταν ψάχνει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Αν για παράδειγμα είστε τσαγκάρης, μπορεί να θεωρήσετε πως ο όρος “παπούτσια” είναι το keyword για εσάς.

Παρόλα αυτά οι χρήστες που πληκτρολογούν παπούτσια, πιθανότατα αναζητούν να αγοράσουν παπούτσια και όχι να τα επισκευάσουν.

Για το λόγο αυτό ένας τσαγκάρης θα θέλει προτιμότερα να χρησιμοποιήσει keywords όπως χαλασμένα παπούτσια, επιδιόρθωση παπουτσιών, τακούνια κλπ.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπείτε στη θέση των υποψήφιων πελατών σας και να αντιληφθείτε τι ερωτήσεις θα έκαναν και σε ποιες από αυτές η επιχείρησή σας θα μπορούσε να είναι η απάντηση.

Ακόμα κι αν η επιχείρησή σας δεν διαθέτει ακόμα εταιρική ιστοσελίδα, μπορείτε να την καταχωρήσετε στο Google maps.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια επαγγελματική σελίδα στο Facebook και να εισάγετε εκεί τα καταλληλότερα keywords.

Ακόμα καλύτερα φυσικά είναι να αναζητήσετε μια λύση για τα marketing leads που εμπεριέχει μια ιστοσελίδα που θα σας βοηθήσει στην παραγωγή leads Και την προσέλκυση νέων πελατών.

Ακόμα και μια απλή βασική ιστοσελίδα με μια καλοσχεδιασμένη landing page όπου το SEO μπορεί να δημιουργήσει leads, αποτελεί μια εξαιρετικά αποτελεσματική επιλογή.

 

Όλα τα παραπάνω είναι πολύ χρήσιμα όμως εάν η ιστοσελίδα δεν δουλεύει επαρκώς και στις συνθήκες που απαιτείται, θα επιτύχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Επιλέξτε το κατάλληλο πακέτο web hosting, shared hosting ή dedicated server κάντε το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για επιτυχημένα leads.

Και, φυσικά, είμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε βελτίωση ή προσθήκη έχετε να μας προτείνετε. Μπορείτε να κάνετε submit για feature request από την φόρμα επικοινωνίας.

Please wait loading