Οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να σας ξεχάσουν

2015-04-10-20-35-01--1017160528

Κάτι πολύ σημαντικό που αρκετοί χρήστες δεν γνωρίζουν, είναι το δικαίωμα που επιτρέπει σε άτομα ή οργανισμούς να αφαιρέσουν από τα αποτελέσματα αναζήτησης προσωπικές πληροφορίες ή πληροφορίες που τους αφορούν αλλά είναι ανακριβείς, αναληθείς, λανθασμένες ή αφορούν θέματα του παρελθόντος που δεν έχουν  πια ισχύ.


Επειδή καθημερινά οι χρήστες αποκαλύπτουν προσωπικά τους δεδομένα στο διαδίκτυο η Ευρωπαϊκή Ένωση, θέλοντας να τους προστατέψει, εξέδωσε οδηγία για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων σύμφωνα με την οποία, οι μηχανές αναζήτησης πρέπει να αναγνωρίζουν το δικαίωμα των πολιτών και να τους δίνετε η δυνατότητα να διαγράφουν δεδομένα που αφορούν τους ίδιους και θεωρούν ότι παραβιάζουν την ιδιωτικότητα τους.
Οι δυο μεγάλες δημοφιλέστερες μηχανές αναζήτησης δίνουν αυτή την δυνατότητα κάνοντας αίτημα για να διαγραφούν από τα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης αυτές οι πληροφορίες. Τα αιτήματα μπορούν να γίνουν για την μηχανή αναζήτησης Google  https://support.google.com/legal/contact/lr_eudpa?product=websearch&hl=el και Bing  https://www.bing.com/webmaster/tools/eu-privacy-request

Στην φόρμα οι χρήστες μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, τις διευθύνσεις url που παραπέμπουν σε υλικά για τα οποία έχουν αντιρρήσεις και θέλουν να απομακρυνθούν από τα αποτελέσματα αναζήτησης, το πεδίο που αναφέρουν τον λόγο που θέλουν να γίνει η αφαίρεση και εξηγούν γιατί ο σύνδεσμος είναι “άσχετος, ξεπερασμένος ή με άλλο τρόπο ακατάλληλος”, καθώς και ένα ψηφιακό αντίγραφο για την εξακρίβωση της ταυτότητάς του αιτούντος. Στην φόρμα του Bing υπάρχουν ορισμένα επιπλέον πεδία προς συμπλήρωση όπως “Είστε Δημόσιο Πρόσωπο”.

Η Google αναφέρει στην εν λόγω φόρμα ότι θα αξιολογήσει το αίτημα, κατά πόσο τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν ξεπερασμένες πληροφορίες σχετικά με ένα πρόσωπο, καθώς και αν υπάρχει δημόσιο συμφέρον για πρόσβαση στην πληροφορία και αναφέρει ότι έχουν το δικαίωμα να απορρίψουν αιτήματα που αναφέρονται σε περιπτώσεις πληροφοριών που αφορούν οικονομικές απάτες, επαγγελματική αμέλεια, καταδικαστικές αποφάσεις και τη δημόσια συμπεριφορά κρατικών αξιωματούχων.

Περιηγηθείτε στο blog μας και ανακαλύψτε νέα, tutorials, guides και συμβουλές που έχουν ως σκοπό να βελτιώσουν την απόδοση της ιστοσελίδας σας.

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες web hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Please wait loading