Mobile e-mail clients

Mobile e-mail clients

 

Για όλους μας το κινητό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας καθώς προσφέρει έναν ταχύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο για τη μεταφορά δεδομένων/πληροφοριών και χωρίς να το συνειδητοποιούμε άμεσα, αποτελούμε όλοι μας mobile e-mail clients.

Κυρίως στον επαγγελματικό τομέα, η επικοινωνία μέσω e-mail παίζει καθοριστικό ρόλο ενώ υπάρχει και η ανάγκη διαχείρισης περισσότερων από έναν λογαριασμούς e-mail μέσω κινητών τηλεφώνων, κάτι που καθιστά τους mobile e-mail clients πολύ σημαντικό κομμάτι.

Ωστόσο, η ανάγκη για διαφύλαξη των προσωπικών μας δεδομένων/πληροφοριών και η αποφυγή υποκλοπής τους, έχουν οδηγήσει τις εκάστοτε εταιρίες κινητών συσκευών να εφαρμόζουν πρωτόκολλα κρυπτογράφησης στο λογισμικό τους όπου η χρήση μη κρυπτογραφημένων ρυθμίσεων δεν γίνεται αποδεκτή.

Τι γίνεται όμως εάν ο hosting provider σας δεν διαθέτει κρυπτογράφηση SSL για την σύνδεσή σας στον mail server;

Είναι γεγονός ότι πολλοί mail servers δεν παρέχουν τη δυνατότητα σύνδεσης με τη χρήση πιστοποιητικού SSL όπως, για παράδειγμα, οι δωρεάν εκδόσεις του MailEnable. Σαν mobile e-mail clients πρέπει να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε.

Τι πρέπει να γνωρίζετε σαν mobile e-mail clients

Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια από τις εφαρμογές για e-mails (mail clients) τις οποίες μπορείτε να κατεβάσετε στη συσκευή σας και οι οποίες σας επιτρέπουν οποιαδήποτε ρύθμιση επιθυμείτε να εισάγετε είτε είναι ασφαλής είτε όχι (secure/non-secure).

Mία από αυτές είναι η εφαρμογή BlueMail.

Πρόκειται για μία δωρεάν εφαρμογή, εύκολη στην χρήση της και με φιλικό γραφικό περιβάλλον, με την οποία έχετε πρόσβαση σε οποιονδήποτε λογαριασμό: IMAP, Exchange ή POP3 εύκολα και γρήγορα.

Επιπλέον, με την BlueMail έχετε την δυνατότητα να στέλνετε γρήγορα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μια ομάδα μελών χωρίς να εισάγετε όλα τα ονόματα ξεχωριστά, καθώς σας επιτρέπει να δημιουργείτε λίστες (email groups) με τους λογαριασμούς που επιθυμείτε να συμπεριλαμβάνονται.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμη για Windows και Mac Desktop αλλά θα είναι πολύ σύντομα για όλους τους mobile e-mail clients.

Παρόλα αυτά, καθώς η κρυπτογράφηση και οι ασφαλείς ρυθμίσεις σύνδεσης e-mail είναι προτιμότερες, καλό θα είναι να επικοινωνήσετε με τον hosting provider σας και να αιτηθείτε τροποποίηση του πακέτου φιλοξενίας σας ώστε να υποστηρίζεται η σύνδεση μέσω SSL.

Η από κοινού προσπάθεια και καλή διάθεση για ανεύρεση λύσης σίγουρα θα σας οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Περιηγηθείτε στις υπηρεσίες της IpHost, μάθετε περισσότερα για τους dedicated servers, τα virtual machine ή επικοινωνήστε μαζί μας για να ανακαλύψετε την καλύτερη δυνατή επιλογή για τις ανάγκες της επιχείρησης σας.

 

Maria Vlassi
Technical Support
IpHost Team

Please wait loading