O κίνδυνος των βαρετών περιγραφών για τα προϊόντα σας και πως να τον αποφύγετε

O κίνδυνος των βαρετών περιγραφών για τα προϊόντα σας και πως να τον αποφύγετε

Το ενδιαφέρον περιεχόμενο ιστοσελίδας θα πρέπει να εμπνέει τους επισκέπτες σας και να τους δελεάζει να αναλάβουν δράση.

Δεν υπάρχει πιθανότατα πιο κρίσιμο σημείο για να τους παρέχετε πειστικό και ελκυστικό περιεχόμενο από αυτό της περιγραφής των προϊόντων που εμπορεύεστε.

Συχνά οι ιδιοκτήτες των μικρών επιχειρήσεων προσεγγίζουν αυτά τα κείμενα ως μια βαρετή λίστα με τα χαρακτηριστικά των προϊόντων, περιγράφοντας τα απλά, χωρίς να εξηγούν το τι πραγματικά μπορεί αυτά να προσφέρουν στον κάθε υποψήφιο πελάτη και χωρίς καθόλου ενδιαφέρον περιεχόμενο ιστοσελίδας.

Αυτό είναι ένα επικίνδυνο λάθος που μπορεί να αποδειχθεί κοστοβόρο.

Οι περιγραφές των προϊόντων παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αξιολόγηση του κοινού και στη διαδικασία αγοράς και το ενδιαφέρον περιεχόμενο ιστοσελίδας μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Αν δεν επενδύετε τον απαραίτητο χρόνο για να δημιουργήσετε περιγραφές που στοχεύουν στα μεγαλύτερα δυνατά ποσοστά μετατροπής, τότε θα σαμποτάρετε τις προοπτικές της επιχείρησής σας, αλλά και το SEO της ιστοσελίδας σας.

Είτε αναπτύσσετε νέο περιεχόμενο, ή απλά επανεξετάζετε και διορθώνετε το υπάρχον υλικό, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε περιγραφές που θα καταφέρνουν το επιθυμητό, τις πωλήσεις δηλαδή.

 

Μάθετε τους πελάτες σας και δημιουργήστε ενδιαφέρον περιεχόμενο ιστοσελίδας

Η δημιουργία καταναλωτικής περσόνας αποτελεί σημαντικό κομμάτι κάθε προσπάθειας που αφορά το marketing και είναι απολύτως αναγκαία όταν δημιουργείτε περιεχόμενο για τις περιγραφές των προϊόντων ή/και των υπηρεσιών που προσφέρετε.

Αν γνωρίζετε σε βάθος το κοινό στο οποίο στοχεύετε, θα καταφέρετε να επικοινωνήσετε με επιτυχία μιλώντας τη “γλώσσα” των υποψήφιων πελατών σας, διατηρώντας πάντα τις σωστές ισορροπίες και διαβεβαιώνοντάς τους πως γνωρίζετε καλά τι ακριβώς αναζητούν.

Χρησιμοποιώντας λέξεις και φράσεις που έχουν πραγματικά απήχηση στο κοινό στο οποίο στοχεύετε, θα κάνετε το κοινό περισσότερο δεκτικό στο μήνυμα που θέλετε να περάσετε.

 

Δώστε προτεραιότητες στα σημαντικότερα χαρακτηριστικά

Αφού καταλήξετε στο κατάλληλο ύφος και τόνο για τις περιγραφές, είναι σημαντικό να καθορίσετε ποια από τα χαρακτηριστικά του κάθε προϊόντος είναι αυτά που πρέπει να τονίσετε.

Αυτό δεν θα είναι εύκολη διαδικασία. Πιθανότατα το προϊόν ή η υπηρεσία σας θα έχει πολλά εξαιρετικά χαρακτηριστικά, όμως είναι απαραίτητο να συρρικνώσετε τη λίστα αυτή στα σημαντικότερα συστατικά που αποτελούν το κλειδί και θα δελεάσουν τους καταναλωτές, διαφοροποιώντας σας ταυτόχρονα από τον ανταγωνισμό. Συχνά σε αυτό το κομμάτι… “less is more”.

 

Υπογραμμίστε τα πλεονεκτήματα για το ενδιαφέρον περιεχόμενο ιστοσελίδας

Έχοντας αποφασίσει για τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά, πρέπει να σκεφτείτε πως αυτά αποτελούν πλεονέκτημα και μπορεί να ωφελήσουν τους αγοραστές.

Το κοινό ενδιαφέρεται για το πως ένα προϊόν ή μια υπηρεσία θα τους ωφελήσει και όχι απαραίτητα για τα χαρακτηριστικά που διαθέτει.

Ο σκοπός σας δεν είναι απλά να περιγράψετε το προϊόν, αλλά να το πουλήσετε.

 

Κρατήστε το κείμενο ενδιαφέρον

Οι περιγραφές προϊόντων μπορεί να είναι έξυπνες, εμπνευσμένες, ακόμα και διασκεδαστικές.

Επενδύστε τον απαραίτητο χρόνο για να διασφαλίσετε πως κάθε περιγραφή που υπάρχει στην ιστοσελίδα σας είναι ενδιαφέρουσα και δημιουργεί σύμπλεξη και δελεάζει το κοινό να αναλάβει δράση.

 

Βοηθήστε το κοινό να σκανάρει γρήγορα το περιεχόμενο

Ακόμα και το πιο ελκυστικό περιεχόμενο δεν είναι αρκετό, αν σκεφτεί κανείς πως οι περισσότεροι καταναλωτές δεν διαβάζουν κάθε λέξη στην περιγραφή των προϊόντων.

Αντίθετα έχουν την τάση να σκανάρουν γρήγορα την πληροφορία που τους παρέχετε.

Σπάστε λοιπόν τις περιγραφές σε μικρές ευανάγνωστες παραγράφους και χρησιμοποιήστε οπτικά ερεθίσματα για να βελτιώσετε τη συνολική εμπειρία των υποψήφιων πελατών.

 

Περιηγηθείτε στο blog της IpHost για ακόμη περισσότερα χρήσιμα άρθρα.

Ανακαλύψτε επίσης τις κορυφαίες υπηρεσίες web hosting που παρέχουμε και επιλέξτε την καταλληλότερη για την ιστοσελίδα σας.

Please wait loading