ΟneDrive Vs SharePoint – Ποια είναι η καλύτερη λύση για την επιχείρησή σας;

O συγχρονισμός και η αποθήκευση των ψηφιακών αρχείων αποκτά διαρκώς όλο και μεγαλύτερη σημασία για τις επιχειρήσεις και έχει μετατραπεί σε έναν κρίσιμο παράγοντα, ειδικά καθώς ο όγκος των δεδομένων εντός των εταιριών

αλλά και οι λειτουργικές απαιτήσεις που τα αφορούν αυξάνουν σταδιακά με τον χρόνο. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, η αγορά που αφορά την αποθήκευση, τον συγχρονισμό και την κοινή χρήση των ψηφιακών αρχείων θα γνωρίσει κατά μέσο όρο ανάπτυξη κατά 23.1% μέχρι το 2018, όταν και αναμένεται να αγγίξει το αστρονομικό ποσό των 2.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσω της μαζικής υιοθέτησης των cloud και των mobile τεχνολογιών.

Μια από τις μεθόδους αποθήκευσης των δεδομένων είναι το cloud, με υπηρεσίες όπως το OneDrive της Microsoft, καθώς και το SharePoint. Παρά το γεγονός πως αμφότερα πραγματοποιούν αντίστοιχες λειτουργίες και δίνουν λύσεις σε αντίστοιχα προβλήματα, οι επιχειρηματικές τους εφαρμογές είναι διαφορετικές. Αν αναρωτιέστε πως μπορείτε να ενσωματώσετε και να αξιοποιήσετε με τον αποτελεσματικότερο τρόπο κάποια από τις δυο αυτές υπηρεσίες στην επιχείρησή σας, το παρακάτω κείμενο έχει στόχο να σας βοηθήσει να διακρίνετε τις διαφορές τους και να καταλήξετε στην καλύτερη επιλογή.

Τα βασικά του SharePoint

Το SharePoint έχει την τάση να εξυπηρετεί τμήματα, projects και διεργασίες και δεν είναι τόσο επικεντρωμένο σε ατομικές ανάγκες. Πολλές επιχειρήσεις δημιουργούν SharePoint ιστοσελίδες, προκειμένου να δώσουν στους χρήστες τη δυνατότητα να αναζητήσουν και να βρουν περιεχόμενο που θα τους βοηθήσει να ολοκληρώσουν τις εργασίες που τους έχουν ανατεθεί, χωρίς παράλληλα να συνδέουν αποκλειστικά τα ψηφιακά αρχεία και τα δεδομένα με έναν μεμονωμένο χρήστη.

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, τα πράγματα απλοποιούνται με το SharePoint, αφού οι άδειες εκχωρούνται σε επίπεδο ιστοσελίδας και όχι σε επίπεδο μεμονωμένου εγγράφου ή/και αρχείου, κάτι που καθιστά τη διαχείρισή τους σαφώς ευκολότερη. Ορισμένες βιβλιοθήκες εντός του SharePoint μπορεί να διαθέτουν περιορισμένη πρόσβαση, αν και αυτό σπάνια εφαρμόζεται από την πλειοψηφία των επιχειρήσεων.

Τα βασικά του OneDrive

Αντίθετα με το SharePoint, το OneDrive είναι επικεντρωμένο στο να εξυπηρετεί την ατομική και μεμονωμένη συμβολή και τις ανάγκες του κάθε χρήστη. Πρόκειται για ψηφιακά αρχεία, τα οποία θα αποθηκεύατε για παράδειγμα τοπικά στον φάκελο “Documents” του προσωπικού σας υπολογιστή και τα οποία δεν ήταν παράλληλα διαθέσιμα ως εφεδρικά αντίγραφα σε μια cloud λύση. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, ένα αρχείο στο OneDrive, είναι προσωπικό για τον χρήστη που το έχει ανεβάσει εκεί και δεν πρόκειται να γίνει κοινόχρηστο με τους υπόλοιπους συναδέλφους του, αλλιώς αυτό λογικά θα τοποθετούνταν στην περίπτωση αυτή, εντός του SharePoint λογαριασμού της επιχείρησης.

Τι θα λέγατε και για τα δυο;

Αμφότερες οι λύσεις έχουν το σκοπό τους και εξυπηρετούν με τον τρόπο τους, τις ανάγκες για τις οποίες προορίζονται, όμως μπορούν να ενσωματωθούν μαζί στο Microsoft Office 365. Οι τελικοί χρήστες έχουν έτσι τη δυνατότητα να μεταφέρουν αρχεία από τον λογαριασμό τους στο OneDrive σε αυτόν που διαθέτει η επιχείρηση στο SharePoint και να δουν/ανοίξουν τα αρχεία αυτά μέσω mobile και desktop συσκευών. Από τη στιγμή που αμφότερες οι λύσεις επιτρέπουν την απρόσκοπτη κοινή χρήση ψηφιακών αρχείων και ενισχύουν τις δυνατότητες συνεργασίας, οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιστοποιήσουν συνολικά όλες τις διεργασίες τους και να καταφέρουν να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητά τους, εντάσσοντας τις υπηρεσίες αυτές στο οπλοστάσιό τους.

 

Περιηγηθείτε στο blog της IpHost και ανακαλύψτε νέα, tutorials, guides και συμβουλές που έχουν ως σκοπό να βελτιώσουν την απόδοση της ιστοσελίδας σας.

Και, φυσικά, είμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε βελτίωση ή προσθήκη έχετε να μας προτείνετε. Μπορείτε να κάνετε submit για feature request από την φόρμα επικοινωνίας.

Please wait loading