Μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την παραγωγή Podcast για τη μικρή σας επιχείρηση

Μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την παραγωγή Podcast για τη μικρή σας επιχείρηση

Εξαιτίας του γεγονότος πως γίνεται διαρκώς όλο και δυσκολότερο να ξεχωρίσει κανείς από το σωρό στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, αρκετές επιχειρήσεις επιλέγουν την παραγωγή podcast. Οι αριθμοί μάλιστα υποστηρίζουν αυτή την επιλογή:

– Ο αριθμός των ακροατών των podcasts έχει διπλασιαστεί τα τελευταία οκτώ χρόνια

– Το ένα τρίτο των Αμερικανών της δημογραφικής ομάδας άνω των 12 ετών έχει ακούσει για μια τουλάχιστον φορά στη ζωή του ένα podcast.

– 46 εκατομμύρια ακούνε podcasts σε μηνιαία βάση

Παρά τη δυναμική που υποδεικνύουν οι παραπάνω αριθμοί το ερώτημα βέβαια παραμένει. Πρέπει μια μικρή επιχείρηση να επιλέξει να ξεκινήσει την παραγωγή podcast;

Για να βρείτε την απάντηση για τη δική σας επιχείρηση πρέπει να απαντήσετε στις παρακάτω επιπρόσθετες ερωτήσεις.

 

Παραγωγή podcast: Έχετε κάτι πραγματικά πολύτιμο να μοιραστείτε με το κοινό;

Αν και πιθανότατα η απάντηση είναι καταφατική, ίσως θα χρειαστεί μια ενδελεχής ανάλυση της επιχείρησής σας και της εξειδίκευσής σας προκειμένου να φτάσετε σε μια στιβαρή κατάληξη. Για το λόγο αυτό είναι καλό να σκεφτείτε τις πιο δημοφιλείς και συνηθισμένες ερωτήσεις που σας θέτει το κοινό. Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε παραγωγή podcast που να καλύπτει αυτή τη θεματολογία;

Εδώ είναι καλό να υπογραμμίσουμε στο σημείο αυτό πως η παραγωγή podcast δεν είναι σε καμία περίπτωση διαφημιστικά και εμπορικά σποτ. Δεν μπορούν να επικεντρώνονται στην πώληση γιατί σε αυτή την περίπτωση είναι βέβαιο πως δεν θα καταφέρετε να δημιουργήσετε μια αφοσιωμένη βάση ακροατών.

 

Μπορείτε να βρείτε ένα μοναδικό πρίσμα κάλυψης της θεματολογίας;

Αν θέλετε το podcast που θα δημιουργήσετε να ξεχωρίσει και να κάνει τη διαφορά, είναι απαραίτητο να καλύψετε τη θεματολογία που θα επιλέξετε με έναν πραγματικά μοναδικό τρόπο. Αυτό θα απαιτήσει σίγουρα έρευνα προκειμένου να ανακαλύψετε τι αντίστοιχο υπάρχει στην αγορά και τον ανταγωνισμό.

 

Θα σας βοηθήσουν τα podcasts να πετύχετε έναν επιχειρηματικό ή marketing στόχο;

Μην εμπλέκεστε ποτέ στο ξεκίνημα μιας μεγάλης νέας προσπάθειας αν δεν έχετε προηγουμένως στιβαρό πλάνο και καταρτισμένους στόχους που να την υποστηρίζουν.

Ειδικά όταν αυτή η προσπάθεια ενέχει τη δαπάνη χρόνου ή/και χρημάτων. Σκεφτείτε τους λόγους για τους οποίους θα ξεκινήσετε την παραγωγή podcast. Δεν μπορεί να το κάνετε απλά επειδή το κάνουν και οι υπόλοιποι. Πρέπει η αιτία να κρύβεται στους τρόπους με τους οποίους το podcast θα βοηθήσει την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί.

 

Μπορείτε να δεσμευτείτε και να είστε συνεπείς;

Η παραγωγή podcast δεν αποτελεί μια γρήγορη και εύκολη υπόθεση που γίνεται άπαξ. Απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Θα χρειαστεί να αγοραστεί ο σχετικός εξοπλισμός, θα πρέπει να κάνετε δοκιμές και πιθανότατα κάποια επεισόδια θα χρειαστεί να επαναηχογραφηθούν και να γίνουν κάθε είδους διορθώσεις και επεμβάσεις.

Το ερώτημα λοιπόν που πρέπει να απαντήσετε είναι αν διαθέτετε τους πόρους, την υπομονή και τα χρήματα για να αφοσιωθείτε στην παραγωγή podcast και παράλληλα αν μπορείτε να το κάνετε με συνέπεια σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Μπορείτε να  αφοσιωθείτε στο χτίσιμο μιας κοινότητας, να προωθήσετε τις προσπάθειές σας στα social media και να βρίσκετε διαρκώς φρέσκια και αξιόλογη θεματολογία;

Αν η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι καταφατική τότε πιθανότατα είναι η ώρα να το προσπαθήσετε και να αδράξετε τα σημαντικά οφέλη που έχει να σας προσφέρει.

 

Κάθε ιστοσελίδα είναι σημαντικό να υποστηρίζεται σωστά για να φτάνει στην μέγιστη δυνατή απόδοση της.

Επιλέξτε την κατάλληλη υπηρεσία web hosting, είτε πρόκειται για virtual machine είτε shared web hosting και προσφέρετε στους χρήστες σας μια εξαιρετική εμπειρία.

Please wait loading