Πως να αποφύγετε τα Google Panda Penalties

Πως να αποφύγετε τα Google Panda Penalties

Google panda penalties · Από τη στιγμή που η Google προσπαθεί να παρέχει στους χρήστες της, την καλύτερη δυνατή συνολική εμπειρία, το περιεχόμενο που ανταποκρίνεται με τον βέλτιστο τρόπο στις ανάγκες των αναγνωστών και διαθέτει την υψηλότερη ποιότητα, έχει προφανώς την τάση να λαμβάνει καλύτερη κατάταξη.

Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε ποινές από τη Google στο προσεχές μέλλον, είναι να επικεντρωθείτε στο περιεχόμενο, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Παρακάτω θα διαβάσετε για πέντε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προστατεύσετε την ιστοσελίδα σας από τα Google Panda Penalties.

Google panda penalties: Επικεντρωθείτε πρώτα στους αναγνώστες

Αν και το SEO παραμένει εξαιρετικά σημαντικό σε ότι αφορά την κατάταξη της της ιστοσελίδας σας και την αύξηση της επισκεψιμότητας προς αυτήν, όταν δημιουργείτε περιεχόμενο θα πρέπει να είστε επικεντρωμένοι πρώτα στους αναγνώστες σας και μετά στα ρομπότ των μηχανών αναζήτησης.

Αυτό σημαίνει πως το περιεχόμενό σας θα πρέπει να περιστρέφεται γύρω από τις ανάγκες των αναγνωστών και όχι να είναι γεμάτο με keywords, bad links ή άλλες ξεπερασμένες τακτικές SEO, οι οποίες σταμάτησαν να είναι αποτελεσματικές εδώ και αρκετό διάστημα.

Μάλιστα εφαρμόζοντας τέτοιου είδους ξεπερασμένες τακτικές, θα προκαλέσετε ουσιαστικά νομοτελειακά κάποια ποινή από τη Google. Ο στόχος του περιεχομένου σας πρέπει να είναι σταθερά η παροχή αξίας στους αναγνώστες που το καταναλώνουν.

Αυτός είναι ο μοναδικός σίγουρος τρόπος για να χτίσετε μακροπρόθεσμες και στιβαρές σχέσεις μαζί τους και θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τα links και τα social shares προς την ιστοσελίδα σας σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα. Κι αυτό θα βελτιώσει σημαντικά την κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησης.

Google panda penalties: Αναβαθμίστε το χαμηλής ποιότητας περιεχόμενο

Η Google ενημερώνει διαρκώς τον αλγόριθμό της για να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών. Αντί να προσπαθείτε να ανακαλύψετε τρόπους να εκμεταλλευτείτε την Google, θα πρέπει να στρέψετε την προσοχή σας στη δημιουργία ποιοτικότερου περιεχομένου.

Το εξαιρετικό περιεχόμενο δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα, ούτε θα επηρεαστεί από πρόσκαιρες τάσεις. Αν έχετε παλιό και ξεπερασμένο περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας, είτε πρόκειται για κάτι κακογραμμένο, που περιέχει bad links, ή συνολικά δεν είναι βελτιστοποιημένο, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι είτε να το απομακρύνετε εντελώς ή να ανανεώσετε το περιεχόμενο ώστε να αντανακλά τα σύγχρονα διαδικτυακά στάνταρ.

Αν έχετε πολλαπλές αναρτήσεις που εμπεριέχουν πολύ φτωχά σε λέξεις μικρά κείμενα, εξετάστε το ενδεχόμενο να τα συνδυάσετε σε ένα μεγαλύτερο κείμενο που θα είναι συνολικά περισσότερο αξιόλογο και επαρκές.

Αν βελτιστοποιείτε το περιεχόμενό σας για συγκεκριμένα keywords, κάντε το διακριτικά και με μέτρο. Η Google μπορεί να εντοπίσει το κείμενο που είναι υπερφορτωμένο με keywords και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ποινή, αν τα keywords αυτά δεν είναι φυσιολογικά και αρμονικά ενταγμένα μέσα στο περιεχόμενο, ή αν εμφανίζονται με πολύ μεγάλη συχνότητα. Αφαιρέστε όλο το διπλότυπο περιεχόμενο

Αν η Google εντοπίσει αντίγραφα του ίδιου περιεχομένου στην ιστοσελίδα σας, τότε υα αυξηθούν δραματικά οι πιθανότητες για ποινή. Αν έχετε πολλαπλές σελίδες διπλότυπου περιεχομένου τότε οι επιλογές σας για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση είναι τρεις.

  • Να χρησιμοποιήσετε μια ανακατεύθυνση 301 για να δείξετε στην Google ποια είναι η αυθεντική σελίδα.
  • Να διαγράψετε εντελώς το διπλότυπο περιεχόμενο.
  • Να ξαναγράψετε το περιεχόμενο ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμο όταν θα συγκριθεί με την προηγούμενη του μορφή.

Google panda penalties: Επικεντρωθείτε στην εμπειρία που προσφέρετε στους επισκέπτες σας

Οι αναγνώστες σας αξιολογούν καλά τις ιστοσελίδες που είναι χρηστικές, καθαρές και έχουν μινιμαλιστικό design, χωρίς περιττά χαρακτηριστικά και αυτό είναι κάτι που μετράει και για τη Google.

Για να κερδίσετε την εύνοιά της πρέπει να μην υπερφορτώνετε με διαφημίσεις την ιστοσελίδα σας, να το καθαρίζετε από άχρηστα χαρακτηριστικά στο design, να έχετε λειτουργικές μπάρες και headers και να μην υπάρχουν broken links. Αν και σχετικά απλά και μικρά βήματα, μπορούν να θωρακίσουν την ιστοσελίδας σας έναντι στο ενδεχόμενο ποινής.

Google panda penalties: Βελτιώστε την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας

Οι επισκέπτες σας δεν πρόκειται να έχουν τεράστια υπομονή αναμένοντας την ιστοσελίδα σας να φορτώσει πλήρως, καθώς αυτό δημιουργεί μια κακή συνολική εμπειρία και οι απαιτήσεις τους γίνονται όλο και μεγαλύτερες.

Οι αργοί χρόνοι φόρτωσης θα επηρεάσουν επίσης αρνητικά και την κατάταξη από τη Google. Αν μάλιστα οι χρόνοι αυτοί είναι μερικά δευτερόλεπτα τότε το ενδεχόμενο για ποινή είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Το GTmetrix είναι ένα εξαιρετικό δωρεάν εργαλείο για να αναλύσετε την ιστοσελίδα σας και να λάβετε συμβουλές και προτάσεις για να αυξήσετε την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας.

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες web hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Και, φυσικά, είμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε βελτίωση ή προσθήκη έχετε να μας προτείνετε. Μπορείτε να κάνετε submit για feature request από την φόρμα επικοινωνίας.

Please wait loading