Πως να επιλέξετε την καλύτερο VPS υπηρεσία για την επιχείρησή σας

Η επιλογή του καλύτερου παρόχου για το web hosting, αποτελούσε μια δύσκολη διαδικασία, όταν το διαδίκτυο δεν ήταν αυτό που είναι σήμερα. Στο σύγχρονο περιβάλλον με τόσες πολλές διαθέσιμες υπηρεσίες, reviews, αναλύσεις και κριτικές, το να καταλήξει κανείς στον κατάλληλο πάροχο, είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία.

Παρόλα αυτά, αρκετές από τα σχετικές αξιολογήσεις καλύπτουν μονάχα τις κοινόχρηστες υπηρεσίες φιλοξενίας, κάτι που αποτελεί μονάχα ένα κομμάτι από το σύνολο της πίτας. Για όσους θέλουν να εξερευνήσουν και να μάθουν περισσότερα για το πως ένας VPS (Virtual Private Server), μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο για τη μικρή ή μικρομεσαία τους επιχείρηση, η απαραίτητη πληροφόρηση και οι σχετικές αξιολογήσεις, παραμένουν περισσότερο δυσεύρετες.

Αν είστε ιδιοκτήτης μιας τέτοιας επιχείρησης, μπορεί να αναρωτιέστε ήδη, τι είναι τελικά ένας VPS server; Πρόκειται για έναν εικονικό, αυτόνομο και απομονωμένο server, ο οποίος μιμείται έναν dedicated server εντός ενός κοινόχρηστου περιβάλλοντος φιλοξενίας. Παραμένει κάτι διαφορετικό από το dedicated και κοινό hosting, γιατί βελτιστοποιείται για υψηλή επισκεψιμότητα, επιταχύνει τους χρόνους ανάκτησης σε περιπτώσεις παραβιάσεων ασφαλείας ή τεχνικών προβλημάτων (όπως crashes), παρέχει περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης των εφαρμογών του server και προσφέρει την ευκαιρία να εφαρμόσετε οτιδήποτε χρειάζεστε στην ιστοσελίδα σας, οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε πως κάποιος τρίτος πρέπει να το κάνει. Ακολουθούν ορισμένα κρίσιμα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητάτε, όταν επιλέγετε VPS για την επιχείρησή σας.

Υποστήριξη και αξιοπιστία

Τα πρώτα χαρακτηριστικά αποφασιστικής σημασίας για την επιλογή VPS παρόχου, αποτελούν αδιαμφισβήτητα τα επίπεδα υποστήριξης και αξιοπιστίας που μπορεί να σας προσφέρει. Είναι σημαντικό να αξιολογήσετε αν ο πάροχος έχει καλή κατάταξη και κριτικές σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση πελατών και μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω email, chat και τηλεφώνου. Κι αυτό γιατί οποιαδήποτε επιδιόρθωση ή διεργασία για έναν VPS server, μπορεί να αποτελέσει ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία, ειδικά να δεν διαθέτετε την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία.

Σε ότι αφορά την αξιοπιστία πρέπει σίγουρα να εξετάσετε το κόστος και το uptime για κάθε πάροχο. Το χαμηλό κόστος που συχνά χρησιμοποιείται ως κράχτης για την προσέλκυση πελατών από αρκετούς παρόχους, δεν είναι συχνά η καλύτερη λύση και μπορεί σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα να αποτελέσει τελικά δαπανηρότερη επιλογή.

Διαχειρίσιμο ή μη VPS

Μια από τις κύριες ταξινομήσεις για την κατάταξη ανάμεσα στους VPS servers, είναι αν οι υπηρεσίες θα είναι διαχειρίσιμες ή μη. Στην πρώτη περίπτωση, ο πάροχος του hosting θα είναι πάντα εκεί για να φροντίζει οποιοδήποτε τεχνικό θέμα και θα είστε έτσι σε θέση να χρησιμοποιήσετε και να διαχειριστείτε τα πράγματα, όπως περίπου θα κάνατε και μέσω του πίνακα ελέγχου μιας κοινής web hosting υπηρεσίας. Οι μη διαχειρίσμες υπηρεσίες από την άλλη, απαιτούν μεγαλύτερα επίπεδα σχετικής τεχνογνωσίας και καθημερινής φροντίδας και υποστήριξης από την πλευρά σας, αφού θα είστε υπεύθυνος για τη συντήρηση και την εγκατάσταση των όποιων εφαρμογών και ενημερώσεων.

User inteface του πίνακα ελέγχου

Αφού καταλήξετε σε ότι αφορά τα παραπάνω, έρχεται η στιγμή του ελέγχου και της επιθεώρησης σχετικά με το user inteface για τον πίνακα ελέγχου. H συνολική εμπειρία που αποκομίζετε ως τελικός χρήστης από τον πίνακα ελέγχου, καθορίζει σε σημαντικό βαθμό το πόσο εύχρηστο είναι το προϊόν, αφού όπως είναι προφανές δεν θέλετε να ψάχνετε χαρακτηριστικά και λειτουργικότητα, αλλά θέλετε να τα χρησιμοποιείτε και να τα αξιοποιείτε με τον βέλτιστο τρόπο, ανεξάρτητα από το πόσο καταρτισμένος και έμπειρος είστε.

Απαιτήσεις σε πόρους

Τέλος, το να αντιληφθείτε επαρκώς τους διαδικτυακούς πόρους, είναι επίσης σημαντικός παράγοντας για να επιλέξετε τον καλύτερο VPS server. Είναι κρίσιμο να έχετε κάνει μια στιβαρή εκτίμηση σε σχέση με το τι ακριβώς θέλετε να χρησιμοποιήσετε και σε τι έκταση πρόκειται να το κάνετε, ώστε να μην καταλήξετε να πληρώνετε για κάτι που δεν αξιοποιείτε στο έπακρο.

Περιηγηθείτε στο blog μας και ανακαλύψτε νέα, tutorials, guides και συμβουλές που έχουν ως σκοπό να βελτιώσουν την απόδοση της ιστοσελίδας σας.

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες web hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Please wait loading