Πως να κάνω το wordpress site μου πιο γρήγορο – Part 1

Πως να κάνω το wordpress site μου πιο γρήγορο – Part 1

 

Μετά από αρκετές ώρες διαμόρφωσης και επεξεργασίας της ιστοσελίδας σας μέσα από το wordpress, παρατηρήσατε ότι η ιστοσελίδα αργεί πάρα πολύ και το διαχειριστικό δεν ανταποκρίνεται όπως αρχικά. Τότε ήρθε η στιγμή που αναρωτηθήκατε Πως να κάνω το wordpress site μου πιο γρήγορο ;

Σε αυτή την ερώτηση υπάρχουν πολλές ιδέες και άρθρα για να διαβάσετε, όμως ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι οι ρυθμίσεις που σας προτείνει ο εκάστοτε blogger είναι σωστές και δεν θα επηρεάσουν ακόμη και την εμφάνισης της σελίδας σας.

Στον συγκεκριμένο οδηγό, θα σας προτείνω λύσεις – ρυθμίσεις που μπορείτε να κάνετε και πως να προσέχετε έτσι ώστε να μην επηρεαστεί η εμφάνιση και η λειτουργικότητα της ιστοσελίδας σας.

Σήμερα σαν πρώτο βήμα ας ξεκινήσουμε βάζοντας το plugin Autoptimize.

Το Autoptimize μπορεί να συγκεντρώνει και να ελαχιστοποιεί, αποθηκεύοντας στην cache, τα javascripts, τα css και τις html σελίδες. Οι επιλογές “Extra” σας επιτρέπουν να συνδέετε μη συγκεντρωμένο JavaScript, να αφαιρείτε το emoji core του WordPress, να βελτιστοποιείτε τις γραμματοσειρές Google και πολλά άλλα. Ως εκ τούτου, μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του ιστότοπου σας ακόμη και όταν είναι ήδη σε HTTP / 2!

Πραγματοποιούμε εγκατάσταση του plugin μέσα από την επιλογή Πρόσθετα -> Νέο Πρόσθετο, έπειτα κάνουμε αναζήτηση “Autoptimize” και πατάμε εγκατάσταση και έπειτα ενεργοποίηση δίπλα από το εικονίδιο του Autoptimize.

Εφόσον ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και ενεργοποίηση, πρέπει να αρχίσουμε να το ρυθμίζουμε σιγά σιγά.

πώς να κάνω το site μου σε wordpress πιο γρήγορο

 

Έπειτα πρέπει με προσοχή να ενεργοποιούμε μία-μία τις διαθέσιμες ρυθμίσεις από το tab “Main” και να πατάμε το κουμπί “Save Changes and Empty Cache“.

Κάθε φορά που θα κάνουμε μία αλλαγή, πρέπει να ελέγχουμε αν η ιστοσελίδα μας λειτουργεί ομαλά.

πιο γρήγορο wordpress site

 

Έπειτα πάμε στο tab “Extra”. Αν θέλουμε να “ελαφρύνουμε” την ιστοσελίδα μας σε περίπτωση που έχουμε πάρα πολλά σχόλια με emojis, επιλέγουμε το πρώτο κουτάκι και έπειτα επιλέγουμε και το δεύτερο κουτάκι και πατάμε το κουμπί “Save Changes“.

settings για πιο γρήγορο wordpress site

Σε επόμενες αναρτήσεις θα αναφερθούμε σχετικά με το πως να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την ταχύτητα του wordpress site μέσω της Cache.

 

Ανακαλύψτε το κατάλληλο wordpress hosting πακέτο και εμεταλλευτείτε πλήρως τις δυνατότητες που σας προσφέρει.

Επίσης βρείτε τις καταλληλότερες web hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Stay tuned !

Please wait loading