Πότε οι πελάτες σας χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην επαγγελματική σας ιστοσελίδα

Πότε οι πελάτες σας χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην επαγγελματική σας ιστοσελίδα

Είτε χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα σας για την διαδικτυακή πώληση προϊόντων ή/και υπηρεσιών, είτε απλά ως ένα μέσο παραγωγής leads και ένα εργαλείο marketing, το βέβαιο είναι πως η εταιρική σας σελίδα πρέπει να καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των υποψήφιων πελατών, αν θέλετε να λειτουργήσει αποτελεσματικά και να σας βοηθήσει να φτάσετε στην επιτυχία.

Γνωρίζατε όμως, πως η ιστοσελίδα σας μπορεί ουσιαστικά να προκαλεί τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμείτε και να δημιουργεί αισθήματα δυσπιστίας στους επισκέπτες σας;

Στο παρακάτω κείμενο καταγράφονται οι πιο σημαντικοί παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν το καταναλωτικό κοινό να χάσει την εμπιστοσύνη του στην εταιρική σελίδα κάθε επιχείρησης. Διαβάστε και κάντε τις απαραίτητες βελτιώσεις στην ιστοσελίδα της μικρής σας επιχείρησης για να εξασφαλίσετε πως δεν θα προκαλείτε δυσπιστία στους επισκέπτες και υποψήφιους πελάτες σας.

Οι ιστοσελίδες που περιέχουν λάθη και ανακρίβειες προκαλούν δυσπιστία στο 91% των καταναλωτών

Διορθώστε κάθε ορθογραφικό, γραμματικό, συντακτικό και τυπογραφικό λάθος στη σελίδα σας, αφού πρώτα την ελέγξετε εξονυχιστικά. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις επικεφαλίδες, τους μεσότιτλους, τις ημερομηνίες και φυσικά τις τιμές. Είναι βέβαιο πως το τελευταίο που θα θέλατε είναι να αναγκαστείτε να πουλήσετε μια ηλεκτρική συσκευή που πρέπει να τιμολογήσετε στα 799 ευρώ για μόλις 79 επειδή κάνατε ένα εξόφθαλμο τυπογραφικό λάθος. Αν δεν έχετε χρόνο ή το προσωπικό για να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διεργασία, αναθέστε τη σε κάποιον εξωτερικό συνεργάτη, μιας και υπάρχει στην αγορά πληθώρα καταρτισμένων επαγγελματιών που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Το 88% των ερωτηθέντων χρηστών, δεν εμπιστεύονται τις ιστοσελίδες που “κατεβαίνουν” συχνά

Για το λόγο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξετε προσεκτικά τον πάροχο των υπηρεσιών φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας και να απαιτήσετε να υπάρξει εγγυημένο uptime, ώστε να εξασφαλίσετε πως δεν θα πέσετε θύμα τέτοιων περιστάσεων. Ένας αξιόπιστος πάροχος διαδικτυακής φιλοξενίας πρόκειται να σας προσφέρει τουλάχιστον 99.5% εγγυημένο uptime, ενώ επίσης σημαντικό είναι να εξασφαλίσετε πως ο πάροχος θα προσφέρει βοήθεια και υποστήριξη σε 24/7 βάση, ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίσετε όλα τα σχετικά προβλήματα άμεσα.

Οι μεγάλοι χρόνοι φόρτωσης προκαλούν υποψίες στο 67% των καταναλωτών σε σχέση με την αξιοπιστία της ιστοσελίδας

Λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσετε πως η σελίδα σας φορτώνει γρήγορα. Μερικά από τα βήματα αυτά είναι να χρησιμοποιείτε φωτογραφίες κατάλληλου όγκου, να βελτιστοποιήσετε τα γραφικά συστατικά της και να πραγματοποιήσετε μια σειρά από τις απαραίτητες βελτιώσεις. Σε περίπτωση που η ιστοσελίδα σας αργεί χαρακτηριστικά να φορτώσει, ειδικά αν αυτό συμβαίνει για τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, πρέπει απαραίτητα να βρείτε άμεσα λύση, είτε θέτοντας το ζήτημα στον σχεδιαστή της ιστοσελίδας, είτε και στον πάροχο της διαδικτυακής φιλοξενίας.

Προηγούμενες παραβιάσεις ασφαλείας οδηγούν ποσοστό 63% των καταναλωτών στο να μην εμπιστεύονται την ιστοσελίδα σας

Σε περίπτωση που η ιστοσελίδα σας πέσει κάποια στιγμή θύμα κυβερνοεπίθεσης και παραβιαστεί η ασφάλειά της, θα χρειαστεί αρκετός κόπος για να επανακτήσετε την εμπιστοσύνη των πελατών σας. Θα πρέπει να αποκαλύψετε πως συνέβη η παραβίαση ασφαλείας, να μάθετε από το περιστατικό και να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίζουν πως δεν πρόκειται να ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον. Εξίσου απαραίτητο είναι να ενημερώσετε με ειλικρίνεια τους καταναλωτές και τους πελάτες σας. Σε κάθε περίπτωση θα είναι καταστροφικό να προσπαθήσετε να το αποκρύψετε αφού οι φήμες θα οργιάσουν και στη συνέχεια δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επανακτήσετε την εμπιστοσύνη του κοινού. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται αν η ιστοσελίδα σας συλλέγει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών ή το ιατρικό ιστορικό των πελατών σας.

Το 55% των καταναλωτών ανησυχούν για τις σελίδες που δεν προσφέρουν εγγυήσεις ασφάλειας

Αναζητήστε έναν διαδικτυακό πάροχο φιλοξενίας που αποδεδειγμένα λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της κρυπτογράφησης των δεδομένων, της τακτικής παρακολούθησης του δικτύου και την προγραμματισμένη δημιουργία εφεδρικών αντιγράφων ασφαλείας για τα δεδομένα σας. Επιπρόσθετα εφόσον διαθέτετε κάποια ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου, οι συχνοί ενδελεχείς έλεγχοι για να διαπιστώνετε σημεία στα οποία μπορεί να είστε ευάλωτοι σε ότι αφορά την ασφάλεια, κρίνονται επίσης απαραίτητες. Αν δέχεστε πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες ή άλλες μορφές διαδικτυακών πληρωμών τότε η ιστοσελίδα σας πρέπει να συμμορφώνεται με τα PCI (Payment Card Industry) στάνταρ. Αφού ολοκληρώσετε όλα τα απαραίτητα μέτρα, καταπραϋνετε τους πιθανούς φόβους του κοινού, αναρτώντας σε περίοπτη θέση της ιστοσελίδας σας το SSL πιστοποιητικό που τους προσφέρει τις εγγυήσεις ασφαλείας που επιζητούν.

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες web hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Περιηγηθείτε στις υπηρεσίες της IpHost και επιλέξτε ανάμεσα σε shared web hosting ή dedicated server, ανάλογα με τις ανάγκες της ιστοσελίδας και της επιχείρησης σας.

 

Please wait loading