5 εύκολοι τρόποι να ανανεώσετε το προφίλ σας στο LinkedIn

5 εύκολοι τρόποι να ανανεώσετε το προφίλ σας στο LinkedIn

Από τη στιγμή που ποτέ δεν θα στέλνατε ένα ξεπερασμένο βιογραφικό σημείωμα με ελλιπείς πληροφορίες, γιατί να κάνετε το ίδιο με το προφίλ σας στο LinkedIn, αν αυτό είναι γεμάτο με λανθασμένες και παλιές πληροφορίες; Παρακάτω θα βρείτε 5 πολύ απλές αλλά παράλληλα χρήσιμες συμβουλές LinkedIn με τις οποίες θα μπορέστε να φρεσκάρετε γρήγορα και εύκολα το προφίλ σας.

Επενδύοντας λίγα μόλις λεπτά μπορείτε να… γυαλίσετε το προφίλ σας σε κάτι πραγματικά λαμπερό, που θα προσελκύσει το βλέμμα των επιχειρηματιών και θα σας καθιερώσει ως μια αξιόλογη επαγγελματική παρουσία στο δημοφιλέστατο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Υπάρχουν πέντε απλά βήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να ανανεώσετε το προφίλ σας, ώστε να διασφαλίσετε πως είναι ακριβές, ενημερωμένο και σύγχρονο και αντανακλά υπό το πιο φωτεινό πρίσμα τα επαγγελματικά σας προσόντα.

Συμβουλές LinkedIn: Ανανεώστε την φωτογραφία του προφίλ σας

Η φωτογραφία αυτή είναι το πρώτο πράγμα που θα εντοπίσουν και θα προσέξουν οι επισκέπτες στη σελίδα του προφίλ σας και είναι προφανές πως πρέπει να εξασφαλίσετε πως θα κάνετε μέσω αυτής, καλή πρώτη εντύπωση. Είναι η φωτογραφία που χρησιμοποιείτε κολακευτική και σας φωτίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;

Είναι επαγγελματική, πρόσφατη και καθαρή; Είστε καδραρισμένος κεντρικά, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία στο φόντο που να αποπροσανατολίζουν;

Αν όχι, τότε πρέπει να αλλάξετε τη φωτογραφία σας, αφού κανένας δεν θέλει να συνεργαστεί εργασιακά με κάποιον που έχει μια θολή και άστοχη φωτογραφία στο προφίλ του.

Συμβουλές LinkedIn: Προσθέστε μια εικόνα στο φόντο

Είμαστε όντα που ελκύονται σε τεράστιο βαθμό από τις εικόνες και τα οπτικά ερεθίσματα και είναι απαραίτητο να εκμεταλλευτείτε την έμφυτη αυτή ανθρώπινη τάση. Προσθέστε ένα ελκυστικό φόντο στο προφίλ σας, που λειτουργεί σαν την είσοδο του σπιτιού σας που καλωσορίζει τους επισκέπτες της σελίδας σας.

Συμβουλές LinkedIn: Επαναξιολογήστε τη σύνοψη

Η σύνοψη (Summary) στο LinkedIn, αποτελεί μια από τις καλύτερες ευκαιρίες να επιδείξετε τα προσόντα σας και να μοιραστείτε τις φιλοδοξίες σας και για το λόγο αυτό είναι αποφασιστικής σημασίας να τη χρησιμοποιήσετε σοφά. Είναι γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο;

Περικλείει συνοπτικά το ιστορικό σας και ότι θέλετε να περάσετε στο κοινό: σε ποιες επιχειρήσεις ήσασταν, τι έχετε πετύχει και που ελπίζετε να φτάσετε επαγγελματικά; Να θυμάστε πως η αυθεντικότητα απαιτεί να χρησιμοποιήσετε ως ατού αρκετές έξυπνα επιλεγμένες λέξεις.

Πείτε στο κοινό την ιστορία σας, με τρόπο που θα είναι αντιληπτός ακόμα και από ένα παιδί και συνάμα θα παραμένει σύντομη και συναρπαστική.

Συμβουλές LinkedIn: Προσθέστε rich media

Τα rich media μπορεί συχνά να κάνουν τη διαφορά μεταξύ ενός απλού και τυπικού προφίλ με κάποιο που πραγματικά λάμπει. Επενδύστε χρόνο να δείτε με λεπτομέρεια τη δουλειά που έχετε ολοκληρώσει από τη στιγμή που ανανεώσατε για τελευταία φορά το προφίλ σας.

Υπάρχει κάποια εξαιρετική ιστοσελίδα που δημιουργήσατε, ένα προϊόν που λανσάρατε, ένα άρθρο που γράψατε ή σας αναφέρει; Εξασφαλίστε πως συμπεριλαμβάνετε πλούσια παραδείγματα  με την υποστήριξη των αντίστοιχων media για τις καλύτερες επαγγελματικές σας στιγμές.

Προσθέστε φωτογραφίες, video, links, SlideShare και ότι ακόμα έχετε διαθέσιμο στη σύνοψη και το τομέα με την εμπειρία σας.

Συμβουλές LinkedIn: Συγκεντρώστε συστάσεις

Επικοινωνήστε με ανθρώπους που έχετε συνεργαστεί στο παρελθόν πρόσφατα και ζητήστε τους να σας παρέχουν συστάσεις. Σκεφτείτε συναδέλφους και πελάτες, αλλά και συνεργάτες ή οργανισμούς για τους οποίους εργαστήκατε εθελοντικά.

Το LinkedIn σας επιτρέπει να εγκρίνετε τις συστάσεις αυτές και συνεπώς τίποτα δεν θα εμφανιστεί στη σελίδα σας στο LinkedIn, χωρίς την έγκρισή σας. Μην θεωρήσετε πως αν κάνετε κάτι τέτοιο το αφεντικό σας θα θεωρήσει πως ψάχνετε για μια νέα δουλειά.

Οι συστάσεις επιτρέπουν στο κοινό να μάθει τι πιστεύουν όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί σας επαγγελματικά και τέτοιου είδους συστάσεις ενισχύουν σημαντικά το προφίλ σας.

Περιηγηθείτε στις υπηρεσίες της IpHost και επιλέξτε ανάμεσα σε shared web hosting ή dedicated server, ανάλογα με τις ανάγκες της ιστοσελίδας και της επιχείρησης σας.

Please wait loading