Social Media και email Marketing

Social Media και email Marketing

Συχνά τίθεται το εξής ερώτημα: Social media και email marketing. Ποιό από τα δύο είναι το καλύτερο εργαλείο; Δυστυχώς η συγκεκριμένη ερώτηση δεν είναι απλά λανθασμένη, αλλά είναι μια ερώτηση εντελώς αποπροσανατολισμένη και συνολικά μια ερώτηση λάθος τύπου. Είναι κάτι αντίστοιχο με την παρακάτω: “Τι σου αρέσει περισσότερο; Το σπίτι σου, ή το αυτοκίνητό σου;”. Τέτοιου είδους ερωτήσεις δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα. Αμφότερες οι επιλογές στα διλήμματα αυτά είναι απαραίτητες και συνεπώς δεν αποτελούν ουσιαστικά επιλογές. Είναι πράγματα που αλληλοσυμπληρώνονται. Η έξυπνη ερώτηση λοιπόν, είναι πως μπορεί κανείς να συνδυάσει αυτά τα δύο, ώστε να πετύχει τα βέλτιστα αποτελέσματα και να απαντήσει στις ανάγκες του. Ακριβώς έτσι άλλωστε λειτουργούν τα social media και το email marketing.

Αυτή η διαμάχη έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό με τους υπέρμαχους των social media να υπογραμμίζουν τη μεγάλη δυναμική του συγκεκριμένου εργαλείου και την ικανότητά του να δημιουργεί εισερχόμενα leads, ενώ οι οπαδοί του email marketing έχουν ως ναυαρχίδα των επιχειρημάτων τους, το υψηλότατο ROI (Return on Investment) το οποίο μπορεί να παρέχει αυτός ο τρόπος προώθησης. Το debate και η διαμάχη, μαίνεται λοιπόν εδώ και καιρό, όμως για να δούμε τι έχουν να προσφέρουν τα δύο αυτά εξαιρετικά δημοφιλή και αποδοτικά εργαλεία σε όσους τα χρησιμοποιούν.

Email marketing

Υψηλότατο ROI: Για κάθε ένα δολάριο που δαπανάται και επενδύεται στο email marketing, το κανάλι αυτό προώθησης φέρεται σύμφωνα με τις έρευνες να αποδίδει 44.25 δολάρια.

Υψηλότερους τζίρους: Το email marketing καταφέρνει να παράγει κατά 138% μεγαλύτερο τζίρο από τους πελάτες.

Οι πελάτες αλληλεπιδρούν και σχετίζονται με περισσότερα brands: Οι σχετικές έρευνες έχουν καταδείξει πως το email marketing προκαλεί την εμπλοκή του πελάτη με 12 brands, σε σχέση με τα 9 του Facebook και τα 8 που προσφέρει το Twitter.

Είναι περισσότερο φιλικό προς τις mobile συσκευές από ό,τι θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει: Ένα ποσοστό των emails που υπερβαίνει το 50% ανοίγεται μέσω κάποιας mobile ηλεκτρονικής συσκευής, κάτι που σημαίνει πως περισσότερα από τα μισά emails τα βλέπουμε για πρώτη φορά μέσω ενός smartphone, tablet ή άλλης mobile συσκευής.

Το προτιμούν οι πελάτες: Το 25% των πελατών προτιμούν οι επιχειρήσεις να επικοινωνούν και να αλληλεπιδρούν μαζί τους μέσω email, σε σχέση με ένα ποσοστό που μόλις ξεπερνά το 5% σε ό,τι αφορά τα social media.

Social Media

Αναγνωρισιμότητα του brand: Τα social media είναι βασικά ανεξάντλητα, οι χρήστες συνδέονται σε αυτά δωρεάν και η συνολική τους λειτουργία και ο τύπος τους, οδηγεί σε πολύ μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα για το brand που τα χρησιμοποιεί.

Εμπιστοσύνη: Οι συστάσεις που γίνονται “στόμα με στόμα” από φίλους, συγγενείς και γνωστούς, δημιουργούν αίσθημα εμπιστοσύνης σε ένα τεράστιο ποσοστό καταναλωτών που αγγίζει το 92%. Αποτελούν την ιδανικότερη πλατφόρμα ώστε κάθε επιχείρηση να χτίσει εμπιστοσύνη και στιβαρούς δεσμούς με την πελατειακή της βάση.

Καλό SEO: H χρήση λέξεων κλειδιά γίνεται όλο και περισσότερο αναποτελεσματική και μάταιη, εξαιτίας του επιθετικού φίλτρου κατά των spam της Google, καθώς και οι “ποινές” που πληρώνουν οι επιχειρήσεις σε ό,τι αφορά την κατάταξή τους στις μηχανές αναζήτησης, όταν αναρτούν περιεχόμενο και links χαμηλής ποιότητας. Πως λοιπόν μπορεί κανείς να αυξήσει το traffic και την επισκεψιμότητα στην εταιρική του ιστοσελίδα;

Οι στρατηγικές των Social media έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικές και προκαλούν σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας, αφού οδηγούν το κοινό από τα social κανάλια προς τις ιστοσελίδες. Αυτό μάλιστα βελτιώνει την κατάταξη εμφάνισης στις μηχανές αναζήτησης, κάτι που μπορεί να γίνει πραγματικά δραστικά, αποτελεσματικά και διαμέσου διαφορετικών μεθόδων που λειτουργούν αλληλοσυμπληρώνοντας η μία την άλλη.

Επιρροή: Το 78% των χρηστών παραδέχθηκαν πως το περιεχόμενο και οι αναρτήσεις των brands στα social media, επηρέασαν σημαντικά τις καταναλωτικές τους αποφάσεις και συνήθειες.

Και τα δυο ενταγμένα στη στρατηγική για το marketing

Διαβάζοντας τα παραπάνω γίνεται άμεσα και εύκολα σαφές πως καμία επιχείρηση δεν είναι δυνατόν να δραστηριοποιείται ούτε αποκλειστικά στον κόσμο του email marketing, ούτε σε αυτόν των social media. Αντίθετα είναι προορισμένη και “καταδικασμένη” να δραστηριοποιείται στον κόσμο του marketing συνολικά.

Κάθε επιχείρηση δεν πρέπει να προσπαθεί να αντιληφθεί ποιό μέσο αξίζει την κύρια προσοχή της, ή ποιά από τις δύο πρακτικές marketing είναι η βέλτιστη προκειμένου να προτιμηθεί η χρήση της, για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών. Αντίθετα, είναι αποφασιστικής σημασίας να καταρτίσει μια αποτελεσματική στρατηγική που τις εμπεριέχει αμφότερες, καθώς και να εντάξει στο ρεπερτόριό της και άλλα ακόμα κανάλια marketing, ώστε να καταφέρει να δρέψει όλους τους καρπούς που έχουν να προσφέρουν και να αξιοποιήσει στο έπακρο όλα τα δυνατά τους σημεία.

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες web hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Περιηγηθείτε στις υπηρεσίες μας και επιλέξτε ανάμεσα σε shared web hosting ή dedicated server, ανάλογα με τις ανάγκες της ιστοσελίδας και της επιχείρησης σας.

Please wait loading