IpHost & WIDE Services: ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ e-learning

Η IpHost, ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών φιλοξενίας στην Ελλάδα και η εταιρία WIDE Services, ο Πιστοποιημένος Συνεργάτης του Moodle σε Ελλάδα και Κύπρο, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη αυτή περίοδο για τη χώρα μας, αναλαμβάνουμε μία πρωτοβουλία στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης μας, για να συνδράμουμε με τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτουμε στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών οργανισμών που έχουν πληγεί από το κλείσιμο των εκπαιδευτικών μονάδων.

Συμμετέχοντας λοιπόν με υπευθυνότητα στο συντονισμό των φορέων που παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, παρέχουμε δωρεάν τα απαραίτητα μέσα για σύγχρονη και ασύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση με τη χρήση του Moodle LMS και του BigBlueButton™. Το Moodle είναι η πιο διαδεδομένη Open Source πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης παγκοσμίως και το BigBlueButton το πιο διαδεδομένο Open Source λογισμικό σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα γίνεται εντελώς δωρεάν για όσο διάστημα τα σχολεία θα παραμένουν κλειστά, λόγω του κορονοϊού. Οι μαθητές των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από όλη την Ελλάδα θα μπορούν να έχουν πρόσβαση από τον υπολογιστή του σπιτιού τους στην προσωποποιημένη πλατφόρμα e-learning, στην οποία οι καθηγητές τους θα αναρτούν τη διδακτέα ύλη και θα κάνουν τα μαθήματα σε πραγματικό χρόνο σαν να ήταν στο σχολείο τους.

Η IpHost και η WIDE Services, έχουν υλοποιήσει κατάλληλη υποδομή για να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που παρείχαν μέχρι τώρα τα μαθήματά τους δια ζώσης και να μπορούν πλέον να συνεχίσουν να λειτουργούν εξ’ αποστάσεως. Η εμπειρία των δύο εταιριών εξασφαλίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Με την προτεινόμενη λύση, οι οργανισμοί θα μπορούν να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό τους έργο έως ότου επανέλθουν οι ρυθμοί στην κανονικότητα.

Μέσω των εφαρμογών στην υποδομή μας θα μπορείτε:

1. Να παρέχετε υπηρεσίες σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, ώστε να μπορούν οι μαθητές του σχολείου σας, του κέντρου ξένων γλωσσών, του φροντιστηρίου Μ.Ε. κλπ, να παρακολουθούν το μάθημα με τον καθηγητή από τον χώρο του και τους μαθητές σας από τα σπίτια του.

2. Να διοργανώσετε σεμινάρια ή διαλέξεις, επιτρέποντας την συμμετοχή εξ’ αποστάσεως σε όποιον επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτά.

3. Να έχετε δική σας πλατφόρμα για να ανεβάζετε το εκπαιδευτικό σας υλικό.

4. Να έχετε τεχνική υποστήριξη στην όλη διαδικασία.

Για να ενεργοποιήσετε τις παραπάνω δωρεάν υπηρεσίες, συμπληρώστε στην παρακάτω φόρμα τα στοιχεία που απαιτούνται ώστε να σας σταλούν μέσω email οι οδηγίες εισόδου στην πλατφόρμα e-lessons και να μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα.

Μόλις σας σταλούν τα στοιχεία εισόδου, θα μπορείτε να ανεβάσετε ότι εκπαιδευτικό υλικό έχετε στη διάθεσή σας χωρίς κανένα περιορισμό. Η πλατφόρμα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης δίνει την δυνατότητα να ορίσετε μέχρι 3 ταυτόχρονες αίθουσες/ομάδες των 20 ατόμων για live συνεδρίες/μαθήματα. Μπορείτε αυτές τις αίθουσες να τις αξιοποιείτε όσες ώρες της ημέρας θέλετε.  Ως ο υπεύθυνος της πλατφόρμας, δηλώνω ότι βάση του νόμου για το GDPR, επιτρέπω στην IPHost και την WIDE Services να επεξεργάζονται τα δεδομένα της πλατφόρμας για καθαρά τεχνικούς λόγους και υποστήριξη. Επίσης, είμαι ο υπεύθυνος συλλογής των πληροφοριών που θα εισέλθουν στην πλατφόρμα.

  Αποδέχομαι

  Με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας ΔΕΝ δεσμεύεστε να συνεχίσετε τη χρήση της μετά τη λήξη των εκτάκτων μέτρων.

  Η συγκεκριμένη παροχή εντάσσεται στα πλαίσια των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει στη χώρα μας και δεν είναι δυνατή η παραμετροποίηση τους για κάλυψη περισσότερων ομάδων/ατόμων μέσω του συστήματος αυτού. Εάν, ωστόσο, οι ανάγκες του εκπαιδευτικού ιδρύματος ή της εταιρείας σας είναι πολύ περισσότερες από αυτές, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας ώστε να σχεδιαστεί μια λύση ειδικά για εσάς.

  Σε υποδομές (dedicated/cloud servers) που φιλοξενούνται στην Ελλάδα (στις εγκαταστάσεις μας στο Athens-2 datacenter της LamdaHellix) εγγυόμαστε για την διαθεσιμότητα, την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και την απόδοση της υποδομής σας.

  Με αυτή την κίνηση, οι εταιρίες IpHost και WIDE Services θέλουμε να προσφέρουμε στήριξη στον πληγέντα κλάδο της εκπαίδευσης και να δώσουμε μια ανάσα ελπίδας, την οποία έχουμε όλοι ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες.

   

   

  Please wait loading