3 τρόποι για να κερδίσετε χρήματα από το blog σας!

Το blog που χρησιμοποιείτε για να μοιραστείτε τη γνώση και τις απόψεις σας σε τακτική βάση, αποτελεί ουσιαστικά την οντότητα μιας μικρής επιχείρησης, ακόμα κι αν δεν το έχετε ακόμα αντιληφθεί πλήρως. Ξεκινώντας τη δημοσίευση αναρτήσεων σε ένα blog, ουσιαστικά αρχίζετε ένα ταξίδι εξερεύνησης σε πολλά διαφορετικά πεδία: το γράψιμο, τη σύνταξη και τη δημοσίευση περιεχομένου, το μάρκετινγκ, τα social media και προφανώς τη δημιουργικότητα. Όλα αυτά τα πεδία μπορούν να εξατομικευθούν, προσφέροντάς σας ευκαιρίες εργασίας είτε ως ανεξάρτητοι συνεργάτες σε ιστοσελίδες, είτε σε κάθε είδους επιχειρήσεις, είτε ακόμα και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το ίδιο σας το blog μπορεί να μετατραπεί σε ένα περιουσιακό στοιχείο που δημιουργεί πλούτο, αρκεί να διαθέτετε την κατάλληλη προσέγγιση και τα απαραίτητα εργαλεία, μαζί φυσικά με αρκετή επιμονή και υπομονή, για να καταφέρετε να κάνετε το χόμπι σας, μια επικερδή εργασία. Παρακάτω θα διαβάσετε για τις δημοφιλέστερες τεχνικές και στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι πετυχημένοι bloggers σε καθημερινή βάση.

Αυτό που θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να θυμάστε είναι πως καλό είναι να αποφεύγετε να θέτετε σε κίνδυνο την ποιότητα του περιεχομένου με στόχο τα διαφημιστικά έσοδα, καθώς αυτό, νομοτελειακά θα οδηγήσει στα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα και μάλιστα αυτό θα συμβεί πολύ γρηγορότερα από ό,τι ίσως θα περίμενε κανείς.

Προγράμματα συνεργατών (Affiliate Marketing)

Πιθανότατα δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάτε τον συγκεκριμένο όρο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στη βιομηχανία των τυχερών παιχνιδιών και του online στοιχήματος για παράδειγμα. Τα προγράμματα συνεργατών αφορούν τη διαδικασία πώλησης του προϊόντος κάποιου τρίτου, ο οποίος σας προσφέρει προμήθεια για κάθε πώληση, σύμφωνα με ένα προκαθορισμένο πλάνο και την μεταξύ σας συμφωνία.

Το ποσοστό της προμήθειας διαφέρει σε κάθε περίπτωση και κάθε πρόγραμμα τις περισσότερες φορές ποικίλει ανάλογα τον τομέα δραστηριοποίησης της επιχείρησης, καθώς και άλλους παράγοντες. Το θετικό είναι πως υπάρχουν χιλιάδες οργανισμών και επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται σε όλους σχεδόν τους τομείς της αγοράς και οι οποίες διαθέτουν τέτοια προγράμματα συνεργατών. Είναι έτσι εύκολο να επιλέξει κανείς τον τύπο των προϊόντων ή/και των υπηρεσιών που θέλει να προωθήσει μέσω του blog του για να ενταχθεί σε αυτά τα προγράμματα.

Λανσάρετε ένα προϊόν ή/και υπηρεσία

Αντίθετα με την παραπάνω τακτική, μπορείτε οι ίδιοι να κατασκευάσετε και να παρέχετε το δικό σας προϊόν ή/και υπηρεσία. Μπορεί να είναι ένα απλό e-book ή μια διαδικτυακή σειρά μαθημάτων ή κάποιο webinar. Δεν έχει σημασία ό,τι κι αν επιλέξετε… Το σίγουρο είναι πως λανσάροντας ένα δικό σας νέο προϊόν ή/και υπηρεσία ως blogger, ουσιαστικά ξεκινάτε ένα ταξίδι μάθησης, κατανόησης πολλών διαφορετικών και σημαντικών πραγμάτων σε ό,τι αφορά το διαδίκτυο και το marketing και επιπρόσθετα η διαδρομή σας μπορεί να καταλήξει στην επιτυχία.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε πως το επιτυχημένο λανσάρισμα ξεκινά πάντα από το ιδανικό τάιμινγκ. Μπορεί να νιώσετε την επείγουσα ανάγκη να συστήσετε την υπηρεσία σας στο κοινό, όμως η βιασύνη και το ακατάλληλο μομέντουμ μπορεί να καταστρέψουν το εγχείρημά σας, ακόμα κι αν το προϊόν σας είναι εξαιρετικό. Προσπαθήστε να είστε λοιπόν εγκρατείς και να επιλέξετε την ιδανική στιγμή. Συνηθισμένα προϊόντα που μπορεί να δημιουργήσει και να πουλήσει ένας blogger είναι τα παρακάτω:

  • Μαθήματα
  • Webinars
  • Ρεπορτάζ/εκθέσεις/αναφορές/κριτικές
  • Λογισμικό/εφαρμογές/Plugins
  • Video/Audio/DVD
  • Εμπορεύματα (από χειροποίητα αξεσουάρ, έπιπλα, ρούχα μέχρι οποιοδήποτε καταναλωτικό αγαθό)
  • Πληρωμένες υπηρεσίες

Το blogging μπορεί να σας αποφέρει και να σας εφοδιάσει με έναν σημαντικό αριθμό δεξιοτήτων, οι οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθούν είτε ως σύνολο, είτε μεμονωμένα, ώστε να σας παρέχουν μια σταθερή ροή εισοδημάτων. Μερικές από τις πλέον δημοφιλείς υπηρεσίες που οι bloggers συχνά προωθούν και προσφέρουν στο κοινό είναι οι παρακάτω:
Freelancing – Η εργασία ως ελεύθερος επαγγελματίας, αποτελεί έναν ευρέως διαδεδομένο τρόπο διαδικτυακής εργασίας και ως blogger, μια από τις πλέον πολύτιμες δεξιότητες που διαθέτετε είναι η συγγραφή, η δημιουργία περιεχομένου και το μάρκετινγκ. Υπάρχει τεράστια πληθώρα από διαθέσιμες δουλειές στο διαδίκτυο για κάθε άτομο που κατέχει τις παραπάνω δεξιότητες.

Εκπαιδευτής – Μπορείτε να προμοτάρετε τον εαυτό σας ως διαδικτυακό εκπαιδευτή που θα διδάξετε τα μυστικά του πετυχημένου blogging σε τρίτους.

Ομιλητής – Είναι σημαντικό να κάνετε γνωστό σε επιχειρήσεις και συνέδρια πως είστε διαθέσιμος ομιλητής για ζητήματα και θέματα, τα οποία γνωρίζετε σε βάθος και μπορείτε να ανταποκριθείτε άριστα στις απαιτήσεις που προκύπτουν. Αυτό δεν θα σας βοηθήσει μονάχα να γίνετε σταδιακά καλύτερος σε ό,τι ήδη κάνετε, αλλά παράλληλα θα σας δώσει την ευκαιρία να προωθήσετε τις υπηρεσίες σας σε ένα ευρύτερο κοινό και να το κάνετε κατά πρόσωπο.

Το blogging προφανώς και δεν έχει μόνο να κάνει με τη συγγραφή και τη δημοσίευση περιεχομένου. Είναι πολύ περισσότερα από αυτό και χρειάζεται συχνά χρόνος για να αντιληφθεί κανείς όλες τις παραμέτρους και τις δυνατότητες που έχει να προσφέρει στον καθένα. Τα παραπάνω αποτελούν μονάχα μια εισαγωγή που υπογραμμίζει μια άλλη οπτική και προσέγγιση για το blogging και πως αυτό μπορεί να μετατραπεί σε μια επικερδή ασχολία. Τα όρια είναι πραγματικά ανεξάντλητα και ουσιαστικά υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να εξασφαλίσει εισόδημα μέσω του blogging.

Περιηγηθείτε στο blog μας και ανακαλύψτε νέα, tutorials, guides και συμβουλές που έχουν ως σκοπό να βελτιώσουν την απόδοση της ιστοσελίδας σας.

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες web hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Please wait loading