8 συνηθισμένα λάθη των επιχειρήσεων στα Social Media

8 συνηθισμένα λάθη των επιχειρήσεων στα Social Media

 

Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης χρησιμοποιούνται από τις επιχειρήσεις εδώ και πολύ καιρό με πολλά λάθη στα social media όμως τα οποία πρέπει και μπορούν να αποφευχθούν.

Στις μέρες μας η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχουν παρουσία στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Οι επιχειρήσεις τα χρησιμοποιούν κυρίως για λόγους marketing και διαφήμισης. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν όλοι οι επιχειρηματίες πώς να τα διαχειρίζονται.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα λάθη στα social media που κάνουν κατά τη χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης για την επιχείρηση τους.

Ένα από τα πιο βασικά λάθη στα social media: Έλλειψη αλληλεπίδρασης με τα μέλη

Οι περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν επιχειρήσεις που βρίσκονται στα κοινωνικά μέσα. Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης έχουν γίνει η κορυφαία προτίμηση για επικοινωνία μεταξύ των καταναλωτών και των επιχειρήσεων.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις γνωρίζουν τη σημασία της επικοινωνίας και τον τρόπο με τον οποίο τα κοινωνικά μέσα διευκολύνουν την πρόσβαση σε μεγαλύτερο κοινό. Ωστόσο, ένα λάθος που κάνουν οι επιχειρήσεις είναι πως δεν αλληλεπιδρούν με τους καταναλωτές στα κοινωνικά μέσα, κάτι που αποτελεί ένα από τα κλασικά λάθη στα social media.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει πάντα να δίνουν στους πελάτες τους κάτι για να προσμένουν ώστε να θέλουν να επιστρέψουν στις σελίδες τους.

Επέκταση σε πολλά μέσα δικτύωσης

Η συντήρηση της εικόνας μίας επιχείρησης στα κοινωνικά μέσα απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια. Θα πρέπει να διατηρήσει ανοικτή την επικοινωνία και να συνεχίσει να αναρτά ενημερωτικά μηνύματα που θα κάνουν την σελίδα της να ξεχωρίσει.

Το λάθος που κάνουν οι επιχειρήσεις είναι πως δεν βρίσκονται σε αρκετές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Θα ήταν καλύτερα μια επιχείρηση να εμφανίζεται σε δύο ή τρεις πλατφόρμες.

Προσοχή όμως. Είναι προτιμότερο να βρίσκεστε σε τρεις το πολύ πλατφόρμες και με συνεχή παρουσία από το να βρίσκεστε σε πολλές πλατφόρμες με μέτρια παρουσία και να κάνετε αρκετά λάθη στα social media επειδή δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε.

 

Διατήρηση μη διαφοροποιημένης στρατηγικής

Η επανάληψη είναι βαρετή. Η κατοχή πολλών ιστοσελίδων είναι ένα μεγάλο όφελος για μια εταιρία αλλά καταντά βαρετό αν όλοι οι ιστότοποι ακολουθούν το ίδιο μοτίβο. Οι χρήστες των κοινωνικών μέσων θέλουν ποικιλία.

Εκμεταλλευτείτε τη χρήση διαφόρων πλατφορμών για να διαφημίσετε διάφορες πτυχές της επιχείρησης. Με αυτόν τον τρόπο, η επιχείρηση θα συνεχίσει να δημοσιεύει νέο περιεχόμενο που θα προσελκύσει τον καταναλωτή.

Μη απόκριση σε σχόλια και κριτικές

Οι πελάτες θέλουν τις επιχειρήσεις να αποκρίνονται στα σχόλια και τις κριτικές τους. Ένα λάθος που συνήθως κάνουν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων είναι πως δεν ανταποκρίνονται στις κριτικές και τα σχόλια των  πελατών. Οι πελάτες θέλουν να αλληλεπιδρούν και να ταυτίζονται με εταιρίες που ανταποκρίνονται σ’αυτούς.

Η ανταπόκριση σε κριτικές θα κάνει τους πελάτες να αισθάνονται πως η γνώμη τους μετράει. Τα καλά σχόλια δείχνουν στην επιχείρηση ότι ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κοινού της ενώ τα αρνητικά καθοδηγούν την εταιρία στο τι πρέπει να αλλάξει και πώς μπορεί να βελτιώσει τις υπηρεσίες της.

Λογοκρισία κριτικών

Ο καθένας κάνει λάθη και οι εταιρίες δεν αποτελούν εξαίρεση. Οι πελάτες θέλουν να δουν αυθεντικες αντιδράσεις από τις επιχειρήσεις και θέλουν μια επιχείρηση που είναι πρόθυμη να δεχθεί κριτική. Όλοι μπορούν να μάθουν πολλά από τη θετική κριτική.

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πρέπει απλά να είναι ανοιχτοί όταν χρησιμοποιούν πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και να αποδέχονται τις κριτικές.

Ανεκμετάλλευτα στατιστικά στοιχεία

Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στα κοινωνικά μέσα πρέπει να γνωρίζουν πόσο καλά λειτουργούν οι καμπάνιες τους. Η έλλειψη αξιολόγησης στις καμπάνιες των κοινωνικών μέσων είναι σπατάλη. Οι μετρήσεις(metrics) θα επιτρέψουν στην εταιρία να γνωρίζει αν είναι στάσιμη ή κάνει κάποια πρόοδο.

Οι μετρήσεις πρέπει να ελέγχονται ώστε η επιχείρηση να γνωρίζει πώς θα πρέπει να αλλάξει τη στρατηγική της για να αυξήσει τις πωλήσεις.

Βασίζονται κυρίως στα social media

Το marketing μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές αφού είναι οικονομικά προσιτό και εύκολο στη χρήση. Πολλές εταιρίες καταλήγουν να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτό αντί να εξετάζουν και άλλους τρόπους όπως το Internet Marketing που αποδίδει ακόμη περισσότερο.

Η χρήση των κοινωνικών μέσων ωφελεί τις επιχειρήσεις, ωστόσο, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και άλλες λύσεις.

Μεγάλος αριθμός αναρτήσεων

Ενώ συνιστάται στις εταιρίες να δημοσιεύουν πολλά πράγματα στις σελίδες τους είναι σημαντικό να διασφαλίσουν ότι δεν τις υπερφορτώνουν. Κατά την δημοσίευση περιεχομένου, η επιχείρηση πρέπει να εξασφαλίσει οτι δημοσιεύει μόνο σχετικό περιεχόμενο.

Οι αναρτήσεις πρέπει να κατανέμονται μέσα στην ημέρα και να σχεδιάζονται έτσι ώστε να μην κατακλύζουν τους χρήστες.

Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Οι επιχειρήσεις προωθούνται με τον τρόπο αυτό σε ένα ευρύτερο κοινό. Υπάρχουν διάφορες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Οι εταιρίες πρέπει να επιλέξουν τις πλατφόρμες που θα εξυπηρετήσουν καλύτερα την προώθηση των υπηρεσιών τους και να βελτιστοποιήσουν τη χρήση τους.

Η χρήση των πλατφορμών κοινωνικών μέσων με τον σωστό τρόπο είναι ωφέλιμη για τις επιχειρήσεις, ειδικά στον σύγχρονο αναπτυσσόμενο ψηφιακό κόσμο.

 

Προσφέρετε στο κοινό σας μια άψογη εμπειρία που θα τους κάνει να επιστρέφουν ξανά και ξανά σε εσάς.

Επιλέξτε μέσα από ένα πακέτο shared web hosting ή dedicated server και απογειώστε τις δυνατότητες της ιστοσελίδας σας.

 

Konstantinos Taxidis
Technical Support
IpHost Team

Please wait loading