cPanel: Αλλαγές τιμών ή αδειών;

cPanel: Αλλαγές τιμών ή αδειών;

Μετά την εξαγορά το 2018 της cPanel από τον ίδιο επενδυτικό όμιλο στον οποίο ανήκει και η Plesk, αρκετοί από εμάς πιστεύαμε ότι θα δρομολογηθεί μια σειρά αλλαγών στα 2 κορυφαία panels διαχείρισης servers.

Κάποιοι ελπίζαμε ότι στις άμεσες επερχόμενες αλλαγές θα ήταν να δημιουργηθεί μια αυτοματοποιημένη διαδικασία migration από το ένα panel στο άλλο ενώ άλλοι πίστευαν ότι θα διαχωριστεί η αγορά αφού το Plesk υπερτερεί ως προς το cPanel στο γεγονός ότι απευθύνεται και σε Windows-based servers.

Οι πλέον όμως σοφοί προέβλεπαν άλλες αλλαγές σχετικά με το cPanel και μία από αυτές ανακοινώθηκε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Αλλάζουν οι άδειες που η cPanel θα παρέχει από τώρα και στο εξής

 

Μέχρι πρότινος, υπήρχαν 2 άδειες cPanel, μία για cloud και μία για hardware υποδομές. Με τις άδειες αυτές μπορούσε ο διαχειριστής της υποδομής να ανοίξει απεριόριστα cPanel accounts ως hosting. Αυτό πλέον θα αλλάξει.

 

Θα υπάρχουν πλέον 3+1 νέες άδειες που θα εκδίδονται από την cPanel

 

Το είδος της άδειας που θα επιλέγεται κάθε φορά να εγκατασταθεί θα εξαρτάται από το πλήθος των cPanel accounts που φιλοξενούνται σε ένα server, είτε πρόκειται για Virtual Server, είτε για Dedicated server ή Hardware server ακολουθώντας κατά ένα μεγάλο βαθμό την διάκριση που η Plesk εφαρμόζει χρόνια τώρα στις άδειες που παρέχει.

Έτσι οι άδειες θα διακρίνονται στις εξής:

  • Cloud Admin (1-5 accounts),
  • Cloud Pro (6-30 accounts),
  • Cloud/Metal Premier* (31-100 accounts)
  • cPanel Solo (1 account)

Η αλλαγή αυτή αιτιολογείται από την cPanel ότι έχει ως σκοπό την ανάπτυξη περαιτέρω δυνατοτήτων στο κορυφαίο σε προτιμήσεις hosting panel.

Ωστόσο οι περισσότεροι απορούμε… Θα υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ των δύο κορυφαίων Plesk και cPanel ώστε να προκύψει και η ανάπτυξη που διατείνονται ή θα βαδίζουν χέρι-χέρι αφού βρίσκονται πλέον κάτω από την ίδια “αγκαλιά”;

Η IpHost πάντοτε δίπλα στους πελάτες της είναι έτοιμη να απαντήσει σε κάθε ερώτημα και να βρει την ιδανική λύση που ταιριάζει στις ανάγκες τους. Έτσι, οι ενημερώσεις που θα σταλούν σε όλους τους πελάτες που έχουν servers με cPanel θα περιγράφουν σε ποια από τις νέες άδειες αντιστοιχεί η άδεια cPanel/WHM που έχουν σε κάθε server τους και το κόστος αυτής.

Και, φυσικά, είμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε βελτίωση ή προσθήκη έχετε να μας προτείνετε. Μπορείτε να κάνετε submit για feature request από την φόρμα επικοινωνίας.

 

Με τιμή,

Γιώργος Κράνης

Commercial Director Greece Datacenter IpHost.Net    

Please wait loading