Πως να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες σας στη WordPress για την αναζήτηση εικόνων της Google

Πως να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες σας στη WordPress για την αναζήτηση εικόνων της Google

Εικόνες wordpress. Οι εικόνες και οι φωτογραφίες αποτελούν ένα συστατικό θεμελιώδους σημασίας για κάθε ιστοσελίδα. Διαθέτουν μάλιστα λειτουργικές, αισθητικές και τεχνικές πτυχές, τις οποίες πολλοί ιδιοκτήτες ιστοσελίδων δεν αντιλαμβάνονται πως μπορούν και πρέπει να βελτιστοποιήσουν για να αυξήσουν τη συνολική αποτελεσματικότητα των ιστοτόπων τους.

Κάθε φορά που κάποιος χρήστης ανοίγει μια από τις σελίδες σας στη WordPress, όλο το περιεχόμενο που εμπεριέχεται εκεί, είτε πρόκειται για κείμενο, είτε εικόνες wordpress, ή επιπρόσθετο κομμάτι κώδικα που αφορά τα plugins, θα πρέπει να κατέβει από τον Server στον οποίο υπάρχει, τοπικά στον υπολογιστή του χρήστη.

Οι εικόνες wordpress οι οποίες έχουν βελτιστοποιηθεί με τον κατάλληλο και σωστό τρόπο, μπορεί να προσφέρουν πλεονεκτήματα στο SEΟ, γιατί εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης εικόνων, κάτι που μπορεί να προσελκύσει υψηλότερη επισκεψιμότητα προς την ιστοσελίδα.

Παρακάτω θα δείτε μερικές βασικές μεθόδους με τις οποίες μπορείτε να αυξήσετε με εύκολο τρόπο την αναζητησιμότητα στις εικόνες wordpress σας, μέσω του WordPress dashboard, ενώ θα αναφέρουμε και ορισμένα ισχυρά plugins που θα βοηθήσουν στην ταχύτερη φόρτωση των σελίδων σας.

Metadata για τις εικόνες wordpress εντός του Dashboard της WordPress

H βελτιστοποίηση των εικόνων στην WordPress για τις μηχανές αναζήτησης, μπορεί να έχει τη δυνατότητα ανεύρεσης διπλότυπων εικόνων στο web, όμως αντίθετα με τους ανθρώπους δεν μπορεί να περιγράψει τι ακριβώς είναι η κάθε εικόνα.

Εντός του media uploader μέσω του οποίου ανεβάζετε τις εικόνες WordPress, υπάρχουν τέσσερα κουτάκια τα οποία μπορείτε να συμπληρώσετε, ώστε οι εικόνες που αναρτάτε να είναι πλήρως βελτιστοποιημένες. Τα κουτάκια αυτά αφορούν τον τίτλο, τη λεζάντα, το alt text και την περιγραφή.

Εικόνες WordPress: Τίτλος

Ο τίτλος της εικόνας παράγεται από το όνομα του αρχείου που είχατε αποθηκευμένο στον υπολογιστή σας και το οποίο μπορεί να αλλάξει φυσικά. Αντί να αφήσετε το όνομα του αρχείο σε κάτι τυχαίο του τύπου ““Image_10.jpg”, είναι σαφώς προτιμότερο να του δώσετε ένα όνομα που περιγράφει σύντομα και περιεκτικά την εικόνα.

Λεζάντα

Η λεζάντα δεν επηρεάζει άμεσα το πόσο καλά κατατάσσονται οι εικόνες σας στις μηχανές αναζήτησης, όμως καταφέρνουν να αποσπάσουν την προσοχή του κοινού στην ίδια την ιστοσελίδα σας και υποβοηθούν σε πιο μακροχρόνιες συνεδρίες, αφού οι χρήστες είναι πιθανότερο να περιηγηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε αυτές. Αυτός ο χρόνος που επενδύουν οι χρήστες στην κάθε σελίδα, αποτελεί παράγοντα αποφασιστικής σημασίας για την αξία της ιστοσελίδα σας, για τους αλγορίθμους των μηχανών αναζήτησης. Η λεζάντα θα εμφανίζεται κάτω από την εικόνα σας σε ένα γκρι πλαίσιο και θα πρέπει να παρέχει μια περιεκτική περιγραφή της εικόνας.

Alt Text

To alt text προστίθεται στις εικόνες για τις περιπτώσεις που κάποιος μπορεί να έχει απενεργοποιημένες τις εικόνες στον browser του, ή για τις περιπτώσεις που αποτυγχάνει η φόρτωση των εικόνων. Βεβαιωθείτε πως προσθέτετε alt text το οποίο συμπεριλαμβάνει τη SEO λέξη-κλειδί για την οποία θέλετε να λάβετε κατάταξη.

Περιγραφή

Η περιγραφή παίζει αποφασιστικό ρόλο, όταν κάποιος “προσγειώνεται” στη σελίδα της επισύναψης για την εικόνα. Είναι μορφοποιημένη έτσι ώστε να επιτρέπει περισσότερο όγκο κειμένου και θα πρέπει να επικεντρώνεστε στην προσθήκη μιας αναλυτικής περιγραφής για μακροσκελής αναζητήσεις λέξεων, αλλά παράλληλα θα πρέπει η περιγραφή σας αυτή να παραμένει απολύτως σχετική με την εικόνα.

Plugins για τη βελτιστοποίηση των εικόνων

Ο κύριος στόχος της βελτιστοποίησης των εικόνων μέσω των plugins είναι να μετατρέψετε εικόνες πολύ μεγάλες σε όγκο (είτε σε ότι αφορά το μέγεθος του αρχείου, ή τις διαστάσεις τους) και να τις συμπιέσετε με τρόπο ώστε να φορτώνουν γρηγορότερα, κάτι που με τη σειρά του εξασφαλίζει καλύτερη κατάταξη για την ιστοσελίδα σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

WP Smush.it

Το συγκεκριμένο plugin μπορεί να βελτιστοποιήσει είτε μεμονωμένες εικόνες, είτε μαζικώς, για τους παρακάτω τύπους αρχείων: .jpeg, .png, .gif. Θα μετατρέψει εικόνες μεγάλου μεγέθους (1mb στη δωρεάν έκδοση, 5mb στην pro έκδοση) συμπιέζοντάς το μέγεθος του αρχείου, χωρίς να επιδεινώσει στο παραμικρό την ποιότητά τους. Αν και αρκετοί θεωρούν πως οι φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης είναι προτιμότερες για αυτούς που τις βλέπουν, αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι μια συγκεκριμένη ανάλυση για να επιτευχθεί το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα για τους αναγνώστες, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η λειτουργικότητα και οι χρόνοι φόρτωσης της σελίδας σας.

PB Responsive Images

Την περσινή χρονιά η Google ενσωμάτωσε έναν νέο αλγόριθμο που επιβάλλει ποινές στις ιστοσελίδες που δεν είναι προσαρμοσμένες για τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές. Το ίδιο ισχύει και για τις ιστοσελίδες που δεν έχουν αποκριτική λειτουργία σε ότι αφορά το περιεχόμενο εικόνων και κειμένου. Το συγκεκριμένο plugin, επαναμορφοποιεί τις εικόνες, ώστε αυτές να προσαρμόζονται σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης, κάτι που δίνει στην ιστοσελίδα σας το πράσινο φως, όταν οι μηχανές αναζήτησης τσεκάρουν την ικανότητα προσαρμογής.

Επιλέξτε ένα WordPress Hosting της IpHost σε wordpress-optimized server και ξεκινήστε σήμερα να χτίζετε το blog ή το site σας!

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες web hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

 

Please wait loading