Η Google Προειδοποιεί για Site με Επικίνδυνο Περιεχόμενο

Η Google Προειδοποιεί για Site με Επικίνδυνο Περιεχόμενο

Η Google θέλοντας να  ενισχύσει το Chrome για την καταπολέμηση των επικίνδυνων λογισμικών επεκτείνει τη πλατφόρμα ασφαλής περιήγησης ώστε να ενημερώνει τον χρήστη για τυχόν απειλές μέσω του Chrome, της Αναζήτησης και των Διαφημίσεων της.

Αναβαθμίζει την ειδοποίηση για να αποφευχθεί η κατά λάθος λήψη επικίνδυνου περιεχόμενου, εμφανίζοντας ένα κόκκινο παράθυρο κάθε φορά που ο χρήστης επισκέπτεται μια τοποθεσία από την οποία μπορείτε να κατεβάσει ανεπιθύμητο λογισμικό. Στην σελίδα προειδοποίησης υπάρχει το κουμπί “Details” όπου μπορεί ο χρήστης να βρει πληροφορίες σχετικά με τις βλάβες που μπορεί να προκαλέσει το site στον υπολογιστή του. Η εταιρεία επίσης άρχισε να απενεργοποιεί διαφημίσεις που διαχειρίζεται και οι οποίες περιέχουν συνδέσμους σε δικτυακούς τόπους που θεωρούνται επικίνδυνοι από την άποψη των download.

Στόχος είναι να προστατευτούν οι χρήστες από εκατομμύρια site που είναι πιθανό να περιέχουν κακόβουλο περιεχόμενο και phishing, καθώς και να ενημερώσει τους webmasters και τους τεχνικούς ασφαλείας ώστε να καθαρίσουν τα site τους από τυχόν κακόβουλο περιεχόμενο που μπορεί να υπάρχει.

Η υπηρεσία ασφαλής περιήγησης της Google είναι διαθέσιμη από το 2011 αν και ο έλεγχος τον site για κακόβουλο περιεχόμενο λειτουργεί από το 2008.

“Η Ασφαλής περιήγηση σας βοηθά να διατηρείτε ασφαλείς online και περιλαμβάνει την προστασία από ανεπιθύμητο λογισμικό που μπορεί κάνει ανεπιθύμητες αλλαγές στον υπολογιστή σας ή να παρέμβει στην online εμπειρία σας,” είπε ο Lucas Ballard, μηχανικός λογισμικού της Google. “Επεκτείναμε πρόσφατα τις προσπάθειές μας στο Chrome, στην Αναζήτηση και τις διαφημίσεις για να σας κρατάμε ασφαλείς από site που περιέχουν επικίνδυνα προς λήψη αρχεία.”

Περιηγηθείτε στο blog μας και ανακαλύψτε νέα, tutorials, guides και συμβουλές που έχουν ως σκοπό να βελτιώσουν την απόδοση της ιστοσελίδας σας.

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες web hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Please wait loading