Microsoft Office 2016: 5 νέα σημαντικά χαρακτηριστικά

Microsoft Office 2016: 5 νέα σημαντικά χαρακτηριστικά

Οι geeks της παραγωγικότητας ανά τον κόσμο, έχουν λόγους να αισθάνονται ενθουσιασμό μετά το πρόσφατο λανσάρισμα του Office 2016. Η Microsoft θεωρεί πως οι νέες ενημερώσεις θα γίνονται σταδιακά, όμως συνολικά υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές. Σε ότι αφορά την οπτική προοπτική, το στάιλινγκ μεταξύ Windows, OS X και mobile apps, θα είναι περισσότερο συνεπές και σταθερό για κάθε εφαρμογή. Οι τελικοί χρήστες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τις βελτιώσεις στην συνεργατική επεξεργασία, στη διαχείριση των δικαιωμάτων καθώς και στις δυνατότητες ανάλυσης των δεδομένων.

Οι εταιρικοί χρήστες θα μπορούν να αναβαθμίσουν το Ε4 πλάνο τους με το Office 2016, καθώς πλέον θα εισαχθεί το Office E5. Το νέο Ε5 προσφέρει μια καινούργια PBX λειτουργικότητα η οποία είναι βασισμένη στο cloud, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν το Office 365 για όλες τις ανάγκες των υποδομών τους. Με τον τρόπο αυτό οι επιχειρήσεις θα μπορούν να μεταφέρουν μεγαλύτερο κομμάτι των υποδομών και της παραγωγικότητάς τους στο cloud, ενώ παράλληλα θα εκμεταλλεύονται τα αναβαθμισμένα analytics για τα δεδομένα, καθώς και βελτιωμένες υπηρεσίες σε ότι αφορά την ασφάλεια.

Αν σκέφτεστε την αναβάθμιση για την επιχείρησή σας, έχετε αρκετούς λόγους να αισθάνεστε ενθουσιασμένος από τις νέες δυνατότητες του προϊόντος και παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε για ορισμένες από αυτές.

Νέες λειτουργικότητες με γνώμονα τα δεδομένα

Η Microsoft έχει συμπεριλάβει στο Office 2016 νέους τύπους γραφημάτων, σύνδεση των δεδομένων με Visio, ενσωμάτωση Excel Power Query, λειτουργικότητα προβλέψεων καθώς και χαρακτηριστικά συγκεντρωτικών πινάκων. Θα έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε την απεικόνιση των δεδομένων σας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους καθώς θα κάνετε προβλέψεις για το μέλλον, εκμεταλλευόμενοι τα επιχειρηματικά δεδομένα, προσαρμόζοντας τα βέλτιστα κάθε φορά, πριν λάβετε τις τελικές σας αποφάσεις.

Βελτιωμένη λειτουργικότητα για το email

Το νέο Office 2016 διαθέτει χαρακτηριστικά που υπογραμμίζουν το γεγονός πως το email παραμένει ένα πανίσχυρο εργαλείο και πρόκειται να παραμείνει στον πυρήνα των διεργασιών κάθε επιχείρησης. Η νέα Clutter λειτουργικότητα στο Outlook, επιτρέπει στους τελικούς χρήστες να μεταφέρουν τα μηνύματα χαμηλής προτεραιότητας εκτός του φακέλου των εισερχομένων τους και να τα συλλέγουν σε έναν ξεχωριστό φάκελο που θα είναι προορισμένος αποκλειστικά για αυτόν ακριβώς το σκοπό. Επιπρόσθετα το Office 2016, εξορθολογίζει την προσθήκη των επισυναπτόμενων αρχείων και προσφέρει βελτιώσεις στην αναζήτηση, επικοινωνία και αλληλεπίδραση των χρηστών με τους συναδέλφους τους. Συνολικά η διαχείριση του email γίνεται ευκολότερη και αποτελεσματικότερη.

Συνεργασία μέσω cloud

H συνεργασία που βασίζεται στο cloud είναι ένα μεγάλο κομμάτι του νέου Office 2016. Οι τελικοί χρήστες θα μπορούν πλέον να μοιράζονται πολύ εύκολα τα ψηφιακά αρχεία και να συνεργάζονται πάνω σε αυτά, ενώ παράλληλα εξορθολογίζεται σε σημαντικό βαθμό ο τρόπος με τον οποίο αποθηκεύουν τα αρχεία στο Onedrive. Ταυτόχρονα γίνεται καλύτερα και ευκολότερα αντιληπτό πως οι άλλοι χρήστες έχουν επεξεργαστεί τα δεδομένα στο Word. Η βαθύτερη ενσωμάτωση και συνεργασία μεταξύ του OneDrive και του Outlook, συνεπάγεται, πως οι παραλήπτες των αρχείων έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κλικ και να ανοίξουν ένα επισυναπτόμενο αρχείο απευθείας μέσω του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η συνολική εμπειρία εξαλείφει πλέον τις όποιες… τριβές και δίνει την ευκαιρία για την αύξηση της παραγωγικότητας κάθε επιχείρησης.

Οπτικές βελτιώσεις

Οι τελικοί χρήστες που χρησιμοποιούν το Office για οπτικά project, έχουν επίσης λόγους να ανυπομονούν για το Office 2016. H σουίτα έρχεται με οπτικές βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για υψηλότερο DPI στα 250% και 300% σε ότι αφορά τις προεπισκοπήσεις των εγγράφων, βελτιστοποιημένη εισαγωγή εικόνων καθώς και τη δυνατότητα άμεσης επεξεργασίας μεγάλων διαγραμμάτων και SmartArt. Η εργασία πάνω στα έγγραφα καθώς και η διαχείριση τους, γίνεται πλέον με σαφώς γρηγορότερο τρόπο.

Καλύτερος ΙΤ έλεγχος και διαχειρισιμότητα

Το ΙΤ τμήμα της επιχείρησης θα έχει πλέον βελτιωμένα επίπεδα ελέγχου και διαχείρισης με αυτή την έκδοση του Office 2016. Το Microsoft Excel έχει πλέον προστασία κατά της απώλειας δεδομένων (DLP-Data Loss Protection), κάτι που γίνεται αρωγός στη διαχείριση ευαίσθητων δεδομένων, ενώ η πολυπαραγοντική πιστοποίηση, εξορθολογίζει την ασφάλεια των εφαρμογών μέσω της σύνδεσης με ένα και μοναδικό sign-on.

 

Περιηγηθείτε στο blog μας και ανακαλύψτε νέα, tutorials, guides και συμβουλές που έχουν ως σκοπό να βελτιώσουν την απόδοση της ιστοσελίδας σας.

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες web hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Please wait loading