Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Πως να δημιουργήσετε ποιοτικό περιεχόμενο!

Αν είστε ιδιοκτήτης κάποιας μικρομεσαίας επιχείρησης που διαθέτει διαδικτυακή παρουσία, πιθανότατα γνωρίζετε για τη σημασία της δημιουργίας περιεχομένου για να υποστηρίξετε τη στρατηγική προώθησης των προϊόντων ή/και των

υπηρεσιών που προσφέρετε στο κοινό. Ίσως έχετε ήδη δοκιμάσει τη δημιουργία περιεχομένου σε κάποιο εταιρικό blog, ή τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς όμως να διαπιστώσετε ιδιαίτερη αύξηση στο traffic και τις επισκέψεις προς την εταιρική σας ιστοσελίδα. Αυτό μπορεί να συνέβη για μια σειρά από αιτίες, όμως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η αποτυχία στο να επιτύχουν σύνδεση με το κοινό και αλληλεπίδραση με το περιεχόμενο που δημοσιεύουν.

Το να πετύχει κανείς να δημιουργήσει ποιοτικό περιεχόμενο που θα προκαλέσει αλληλεπίδραση από το κοινό είναι μια μορφή τέχνης, θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς. Στο παρακάτω κείμενο γίνεται μια προσπάθεια να αποτυπωθούν μερικά σημεία κλειδιά της διαδικασίας, ώστε να καταφέρετε να τα εντάξετε στις πρακτικές που χρησιμοποιείτε όταν δημιουργείτε περιεχόμενο. Το πραγματικά ποιοτικό περιεχόμενο μπορεί να επιτευχθεί αν γνωρίζετε καλά το κοινό στο οποίο στοχεύετε και μπορείτε να κάνετε τις κατάλληλες κινήσεις ώστε να το επιμορφώσετε, να το συναρπάσετε και να το ενθαρρύνετε να επανέρχεται διαρκώς στην ιστοσελίδα σας για καινούργιο περιεχόμενο.

Μην θεωρείτε το viral περιεχόμενο ως αυτοσκοπό

Το να καταφέρετε να δημιουργήσετε περιεχόμενο που γίνεται viral, ή να συμπεριλάβετε σε αυτό στοιχεία τα οποία ήδη έχουν γίνει viral, έχει σίγουρα κάποια οφέλη για κάθε επιχείρηση. Αυτό που λανθασμένα πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι πως με το viral περιεχόμενο θα καταφέρουν να επιλύσουν όλα τα προβλήματα traffic και επισκεψιμότητας, άμεσα και για ολόκληρη τη ζωή της ιστοσελίδας τους. Δυστυχώς όμως, όπως έχει γίνει ήδη προφανές, το να δημοσιεύσει κανείς ένα κείμενο που εμπεριέχει τα 50 καλύτερα GIF’s με γάτες, δεν πρόκειται να φέρει ποτέ το κατάλληλο και επιθυμητό traffic στην ιστοσελίδα σας.

Αντί να στοχεύετε λοιπόν σε τεράστια νούμερα επισκεψιμότητας, είναι αποφασιστικής σημασίας να επικεντρωθείτε στο χρήσιμο και ωφέλιμο traffic, αυτό που μπορεί πραγματικά να εκτοξεύσει την εταιρική σας ιστοσελίδα και να προωθήσει τη στρατηγική και τους σκοπούς σας. Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να δημιουργείτε φρέσκο και μοναδικό περιεχόμενο το οποίο απευθύνεται στους κατάλληλους ανθρώπους και το οποίο διατηρεί πολύ μεγαλύτερη αξία από ένα τυχαίο κομμάτι περιεχομένου που οι χρήστες μοιράζονται στο διαδίκτυο.

Ξεπεράστε τα όρια

Όταν σκέφτεστε το πως μπορείτε να προωθήσετε το brand σας online, δοκιμάστε να το κάνετε χρησιμοποιώντας στρατηγικές σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο, τις οποίες θα χρησιμοποιούσε και κάποιος online εκδότης. Επενδύστε λίγο χρόνο για να διαπιστώσετε τους τύπους του περιεχομένου που μπορείτε να δημιουργήσετε, τι από αυτούς πραγματικά αφορά τον ευρύτερο κύκλο δραστηριοποίησής σας στην αγορά και σχεδιάστε σχολαστικά τη θεματολογία που θα επιλέξετε να καλύψετε.

Ακόμα κι αν χρησιμοποιήσετε αντίστοιχο περιεχόμενο με αυτό των ανταγωνιστών σας, ή άλλων επιχειρήσεων με κοινά πεδία δραστηριοποίησης στην αγορά, αν καταφέρετε να διαχωρίσετε έστω και ελαφρώς τη δική σας θέση και άποψη και να προσδώσετε στο περιεχόμενο μοναδικότητα και πρωτοτυπία, θα δείτε πως θα αρχίσετε να ξεχωρίζετε από το σωρό.

Προσπαθήστε να μπείτε στη θέση των καταναλωτών

Αντί να σκέφτεστε υπό το πρίσμα του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, είναι σημαντικό να καταφέρετε να αλλάξετε οπτική και να δείτε τα πράγματα από την πλευρά του πελάτη. Μπορείτε έτσι να αντιληφθείτε τους τύπους περιεχομένου τους οποίους θα τους ενδιέφεραν, θα τους προσκαλούσαν να το μοιραστούν με τους διαδικτυακούς τους φίλους και να το σχολιάσουν.

Με αυτή την τακτική ίσως προκύψουν θέματα για το περιεχόμενό σας που σας μοιάζουν ελαφρώς διαφορετικά από αυτά που αρχικά θεωρούσατε ως τα πλέον κατάλληλα, σε κάθε περίπτωση όμως εφόσον αποτελούν θέματα τα οποία θα ενδιέφεραν τον ιδανικό για εσάς πελάτη, είστε σίγουρα στο σωστό δρόμο. Όσο περισσότερο άλλωστε φροντίζετε για τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των πελατών σας, τόσο περισσότερο έντονους και στιβαρούς δεσμούς θα καλλιεργήσετε μαζί τους και το μήνυμα που θέλετε να περάσετε θα βρει ευκολότερα ανταπόκριση και θα διαμοιραστεί σε μεγαλύτερο κοινό.

Δοκιμάστε κάτι παράτολμο

Είχατε ποτέ μια πραγματικά εκκεντρική ιδέα για το περιεχόμενο που θέλετε να δημιουργήσετε, αλλά διατηρούσατε επιφυλάξεις στο να την πραγματοποιήσετε; Αυτό δεν είναι διόλου σπάνιο για πολλούς δημιουργούς περιεχομένου. Παρόλα αυτά με τόσο μεγάλο όγκο περιεχομένου να δημιουργείται καθημερινά, οτιδήποτε είναι εκτός της πεπατημένης και είναι πραγματικά πρωτότυπο, ακόμα και παράξενο, είναι εξαιρετικά πιθανό να ξεχωρίσει.

Το σημαντικό φυσικά, είναι να διασυνδέσετε την εκκεντρική σας ιδέα για το περιεχόμενο με την επιχείρησή σας. Μην φοβάστε να είστε ο εαυτός σας και να δημιουργείτε κάτι πρωτότυπο. Αυτό άλλωστε είναι που προσελκύει το κοινό και όχι μια απλή επανάληψη του περιεχομένου που κατακλύζει το διαδίκτυο.

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες web hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Περιηγηθείτε στις υπηρεσίες μας και επιλέξτε ανάμεσα σε shared web hosting ή dedicated server, ανάλογα με τις ανάγκες της ιστοσελίδας και της επιχείρησης σας.

Please wait loading