Ποια λάθη πρέπει να αποφύγετε σχετικά με την ιστοσελίδα σας

Οποιοσδήποτε διαθέτει μια επιχείρηση, είτε αυτή δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο είτε όχι, αντιλαμβάνεται σίγουρα τη σημασία της εταιρικής του ιστοσελίδας η οποία του εξασφαλίζει διαδικτυακή παρουσία. Παρόλα αυτά αν είστε αρχάριος και έχετε σχεδιάσει ο ίδιος την ιστοσελίδα σας, είναι ιδιαίτερα πιθανό να έχετε υποπέσει σε κάποια σημαντικά λάθη. Το ευχάριστο είναι πως τα περισσότερα από αυτά διορθώνονται εύκολα.

Αν βασίζεστε στην ιστοσελίδα σας και θέλετε να δημιουργείτε διαρκώς μεγαλύτερη επισκεψιμότητα προς αυτήν, είναι αποφασιστικής σημασίας να καταφέρετε να λειτουργεί σαν καλολαδωμένη μηχανή, να δουλεύει στην εντέλεια. Στο παρακάτω κείμενο θα διαβάσετε για τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι αρχάριοι, όταν δημιουργούν τη δική τους ιστοσελίδα, καθώς και τι μπορείτε να  κάνετε για να τα αποφύγετε και να τα διορθώσετε.

Έλλειψη οράματος

Η ιστοσελίδα σας πρέπει να έχει έναν σαφή και συγκεκριμένο λόγο ύπαρξης και όχι απλά να δημιουργηθεί επειδή θεωρείτε απλά πως πρέπει να αποκτήσετε διαδικτυακή παρουσία. Πρέπει να μπορείτε να αποφασίσετε για τη στρατηγική και τους στόχους που θα θέσετε για την ιστοσελίδα σας, πολύ πριν ξεκινήσετε την κατασκευή της. Θα πρέπει να έχετε καταρτίσει μια στρατηγική και κάθε σελίδα που θα περιέχει ο ιστότοπός σας να εκπληρώνει συγκεκριμένους στόχους. Είναι κρίσιμο να διασφαλίσετε πως κάθε επισκέπτης γνωρίζει από τις πρώτες στιγμές της παρουσίας του στην ιστοσελίδα σας, τι ακριβώς αφορά και τι έχετε να του προσφέρετε.

Βεβιασμένες κινήσεις και λανσάρισμα

Αντί να επιχειρήσετε να ανεβάσετε στο διαδίκτυο την ιστοσελίδα σας στον μικρότερο δυνατό χρόνο, είναι πολύ σημαντικό να επενδύσετε προηγουμένως χρόνο, στη διερεύνηση της αγοράς. Αν για παράδειγμα τα προϊόντα σας απευθύνονται κυρίως σε κοινό μεγαλύτερης ηλικίας και στοχεύετε κατά κύριο λόγο σε τέτοιο κοινό,  πρέπει να διασφαλίσετε πως η ιστοσελίδα σας είναι εύκολη στην πλοήγηση και την ανάγνωση, το περιεχόμενό της είναι ευκολοχώνευτο και οι επισκέπτες θα αποκομίζουν μια θετική συνολική εμπειρία. Αντιλαμβανόμενοι την αγορά και τις ανάγκες του κοινού στο οποίο στοχεύετε, θα καταφέρετε να δημιουργήστε μια ιστοσελίδα που πραγματικά τους εξυπηρετεί.

Πολύπλοκο design

Μια από τις σημαντικές προϋποθέσεις για κάθε επιτυχημένη ιστοσελίδα είναι η απλότητα και όχι όπως ίσως πιστεύει κάποιος αρχάριος χρήστης, το περίπλοκο και φανταχτερό design. Μια ιστοσελίδα που παραείναι δύσκολη στην πλοήγηση και θυσιάζει την απλότητα, θα οδηγήσει σε σύγχυση τους επισκέπτες της. Ο στόχος του design πρέπει να είναι πάντα να προσφέρεται στον κάθε χρήση η καλύτερη δυνατή εμπειρία κατά την περιήγηση σε κάθε σημείο της ιστοσελίδας.

Υπερβολικά… trendy σχεδιασμός

Οι τάσεις έρχονται και παρέρχονται, όμως το διαχρονικό design διαρκεί για πάντα. Δημιουργώντας την ιστοσελίδα σας με τη χρήση των βασικών αρχών του design, θα καταφέρετε να χτίσετε μια ιστοσελίδα που θα καταφέρει να κερδίσει σε διάρκεια και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα πολλές σύγχρονες τάσεις και παροδικές διαδικτυακές μανίες. Οι ιστοσελίδες που σχεδιάζονται με βάση τα trends, έχουν βραχυπρόθεσμο ορίζοντα διάρκειας και σύντομα γίνονται ξεπερασμένες.

Ξεπερασμένο περιεχόμενο

Σε περίπτωση που έχετε αμελήσει να ανανεώσετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε είναι προφανώς εξαιρετικά πιθανό αυτή να μην ευθυγραμμίζεται με τις σύγχρονες απαιτήσεις αλλά και το τρέχον status της επιχείρησής σας, ή επίσης να μην συμμορφώνεται με τα σύγχρονα διαδικτυακά πρότυπα. Αν το περιεχόμενό σας είναι καταφανώς πεπαλαιωμένο, τότε είναι πιθανό επίσης, οι επισκέπτες σας, να υποθέσουν πως η επιχείρησή σας δεν είναι πλέον ενεργή, ή τουλάχιστον πως δεν βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος σε ότι αφορά τον ανταγωνισμό και την καινοτομία. Αν η ιστοσελίδα σας διαθέτει blog, είναι κρίσιμο να  το ανανεώνετε σε τακτική βάση.

Κακής ποιότητας φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες χαμηλής ποιότητας, ή οι ξεπερασμένες φωτογραφίες αρχείου, προσδίδουν στην ιστοσελίδα σας μια ερασιτεχνική αίσθηση και δεν θα σας βοηθήσουν να προσελκύσετε επισκέπτες και υποψήφιους πελάτες. Οι φωτογραφίες σας βοηθούν να χτίσετε και να καλλιεργήσετε δεσμούς με το κοινό σας, αρκεί όμως πάντα να είναι ευθυγραμμισμένες με το μήνυμα που θέλει να περάσει το brand σας και με τους τομείς δραστηριοποίησής σας στην αγορά. Είναι λοιπόν κομβικής σημασίας, είτε να προσλάβετε κάποιον επαγγελματία, είτε να χρησιμοποιείτε κάποια υπηρεσία με ελκυστικές φωτογραφίες υψηλής ποιότητας.

Σπασμένα links

Κάθε στοιχείο και κάθε συστατικό της ιστοσελίδας σας πρέπει να λειτουργεί στην εντέλεια. Αυτό συνεπάγεται πως πρέπει να ελέγχετε όλους τους συνδέσμους και τις σελίδες, ώστε να διασφαλίσετε πως οι χρήστες που περιηγούνται στην ιστοσελίδα σας δεν θα βιώσουν ποτέ την εμπειρία να μεταφερθούν σε μια σελίδα με το περιβόητο μήνυμα σφάλματος 404. Θα πρέπει επίσης να ελέγχετε και όλους τους εσωτερικούς συνδέσμους, ώστε να εξασφαλίσετε πως δεν οδηγείτε τους επισκέπτες σας σε αδιέξοδο.

Μη ποιοτική επιλογή γραμματοσειράς

Η επιλογή της κατάλληλης γραμματοσειράς αποτελεί ένα κύριο συστατικό για την κατασκευή της εταιρικής ιστοσελίδας, όμως παρόλα αυτά οι περισσότεροι επιχειρηματίες αγνοούν τη σημασία της. Η γραμματοσειρά που θα επιλεγεί θα πρέπει να λειτουργεί συμπληρωματικά με το συνολικό design και να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη αναγνωσιμότητα του περιεχομένου. Για το λόγο αυτό προτείνετε να ζητήσετε τη συμβουλή κάποιου επαγγελματία και σε περίπτωση που δεν έχετε τη δυνατότητα να κάνετε κάτι τέτοιο, τότε ο κανόνας είναι πως όσο απλούστερη η γραμματοσειρά, τόσο τις περισσότερες φορές και καλύτερο το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν καλείτε σε δράση

Είναι απαραίτητο η ιστοσελίδα σας να οδηγεί τους επισκέπτες σας σε συγκεκριμένα και επιθυμητά βήματα. Μια ιστοσελίδα που δεν επιτυγχάνει να καλέσει σε δράση, είναι ουσιαστικά μια ψηφιακή επαγγελματική κάρτα και τίποτα περισσότερο. Έχοντας εξασφαλίσει πως παρέχετε αξία και συνολικά θετική εμπειρία στους επισκέπτες σας, είναι αποφασιστικής σημασίας να τους οδηγήσετε σε δράση. Αυτό σημαίνει είτε να τους προτρέψετε να εγγραφούν ως συνδρομητές στο εταιρικό σας newsletter, είτε να έρθουν σε άμεση επικοινωνία με την επιχείρησή σας, ή να τους ενθαρρύνετε σε ένα σωρό ακόμα δράσεις και διαθέσιμες επιλογές.

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες web hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Περιηγηθείτε στις υπηρεσίες μας και επιλέξτε ανάμεσα σε shared web hosting ή dedicated server, ανάλογα με τις ανάγκες της ιστοσελίδας και της επιχείρησης σας.

Please wait loading