Θέλετε να γίνετε Blogger? Εδώ είναι ο οδηγός σας!

Θέλετε να γίνετε Blogger? Εδώ είναι ο οδηγός σας!

Σύντομος Οδηγός για το πώς να γίνετε Επιτυχημένοι Blogger

Αν είστε παθιασμένοι με την συγγραφή και θέλετε να μοιράζεστε τις ιδέες, τις γνώσεις και την εμπειρία σας με τον υπόλοιπο κόσμο, τότε το να γίνετε blogger είναι η ιδανική επιλογή. Είναι μια ευκαιρία να εκφραστείτε, να δημιουργήσετε κοινότητα αλλά και να επηρεάσετε τους αναγνώστες.

Αν το έχετε πάρει ήδη απόφαση ή απλά θέλετε να δείτε πως μπορείτε να ξεκινήσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Επιλογή Θεματολογίας.

Αποφασίστε πάνω σε ποιο θέμα/κλάδο θα θέλατε να ξενικήσετε την συγγραφή. Επιλέξτε κάτι που σας ενδιαφέρει πολύ και για το οποίο έχετε γνώσεις ή εμπειρία. Μπορεί να είναι ταξίδια, μόδα, μαγειρική, τεχνολογία, υγεία, γονεϊκότητα, πολιτική, περιβάλλον ή οτιδήποτε άλλο σας εμπνέει.

Βήμα 2: Επιλογή Πλατφόρμας Ιστοσελίδας και Φιλοξενίας.

Επιλέξτε μια πλατφόρμα για το Blog και αν πρόκειται να δημιουργήσετε Ιστοσελίδα, τότε η ιδανική επιλογή είναι εδώ για👉 πλατφόρμα φιλοξενίας,  όπου επιλέγετε το πακέτο που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Δημοφιλείς πλατφόρμες για το blog είναι το WordPress, το Blogger και το Medium. Καθένα από αυτά έχει τα πλεονεκτήματα του, οπότε επιλέξτε αυτό που σας φαίνεται πιο εύκολο στη χρήση και πιο κατάλληλο για τις ανάγκες σας. Συνιστούμε φυσικά την κατασκευή Ιστοσελίδας στην WordPress για πιο προσωποιημένο στύλ.

Βήμα 3: Προσωπικός Σχεδιασμός.

Προσαρμόστε τον σχεδιασμό του blog ώστε να αντανακλά το προσωπικό σας στυλ και το θέμα/κλάδο που έχετε επιλέξει. Αν επιλέξετε την κατασκευή Ιστοσελίδας, τότε προσθέστε ένα ανάλογο λογότυπο, απαλά χρώματα και γραμματοσειρές που απεικονίζουν την αισθητική σας και δημιουργήστε μια ευχάριστη “αναγνωστική” εμπειρία για τους επισκέπτες σας.

blogger

Βήμα 4: Δημοσίευση Ποιοτικού Περιεχομένου.

Ξεκινήστε να γράφετε και να δημοσιεύετε ποιοτικό περιεχόμενο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δίνετε τον καλύτερο σας εαυτό και προσπαθήστε να παρέχετε πλούσιο, ενδιαφέρον και χρήσιμο περιεχόμενο στους αναγνώστες σας. Ανακαλύψτε το δικό σας συγγραφικό ύφος και γράψτε με πάθος για τα θέματα που σε ενδιαφέρουν.

Βήμα 5: Προώθηση και Διάδοση.

Το υλικό σας πρέπει να διαδοθεί σε αυτή την φάση. Μερικές από τις καλύτερες πρακτικές προώθησης και διάδοσης του blog  περιλαμβάνουν, τo διαμοιρασμό(sharing) στα social media, την ανταλλαγή των άρθρων ή των συνδέσμων σας με άλλα blog, την ενεργό συμμετοχή σε κοινότητες και φόρουμ, καθώς και την βελτιστοποίηση κάθε άρθρου για τις  μηχανές αναζήτησης (SEO) ώστε οι αναγνώστες θα βρίσκουν το blog σας εύκολα.

Βήμα 6: Αλληλεπίδραση με το κοινό.

Η αλληλεπίδραση με το κοινό είναι πάρα πολύ σημαντική ώστε το όνομα σας να “ακούγεται” όλο και περισσότερο. Απαντήστε στα σχόλια και τις ερωτήσεις των αναγνωστών σας και λύστε ότι απορία τυχόν έχουν. Η διατήρηση μιας ενεργής και φιλικής κοινότητας γύρω από το blog σας, είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη του.

Βήμα 7: Συνεχής βελτίωση του blog.

Μην σταματάτε να βελτιώνετε το blog σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παρακολουθείτε τι “λειτουργεί” καλύτερα και να προσαρμόζετε το περιεχόμενο και τη στρατηγική προβολής ανάλογα. Η συνεχής ανανέωση (update) και βελτίωση (upgrade)  του περιεχομένου, θα διατηρήσει το blog ανανεωμένο και ελκυστικό για το κοινό σας.

Σημαντική Συμβουλή: Μην ξεχνάτε ότι η δημιουργία και διατήρηση ενός επιτυχημένου ιστολογίου απαιτεί αφοσίωση, υπομονή και αρκετή εργασία. Αλλά αν ακολουθήσετε το πάθος σας και δίνετε τον καλύτερό σας εαυτό, το blogging μπορεί να γίνει μια εξαιρετικά επιτυχημένη και εντυπωσιακή ενασχόληση.

🙏Καλή επιτυχία!

Please wait loading