Τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης ενός Virtual Private Server

Τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης ενός Virtual Private Server

Τα τελευταία χρόνοι οι Virtual Private Servers, ή το VPS hosting έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές. Καθώς αυτές οι νέες τεχνολογίες αποδίδουν σταδιακά όλο και επαρκέστερα και αποτελεσματικότερα, παρέχοντας  παράλληλα υψηλά επίπεδα λειτουργικότητας, αυτή η τάση αύξησης σε δημοτικότητα δεν πρόκειται παρά να συνεχίσει να υφίσταται.

Υπάρχει μια σειρά από λόγους, για τους οποίους οι επιχειρήσεις επιλέγουν να φιλοξενήσουν την ιστοσελίδα τους ή κάποια εφαρμογή σε έναν VPS.

Από την ανάγκη για ένα χαμηλότερο ενεργειακό αποτύπωμα, μέχρι τη δυνατότητα για γρήγορη παραμετροποίηση και επεκτασιμότητα που μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα και χωρίς επίπονες διαδικασίες, η επιλογή Virtual Private Servers φαίνεται να έχει αξία για πολλές επιχειρήσεις.

Ακολουθούν οι αιτίες για τις οποίες η χρήση της φιλοξενίας σε Virtual Private Servers θα συνεχίσει να κερδίζει σε δημοτικότητα τα προσεχή χρόνια.

Μεγαλύτερη σταθερότητα και αξιοπιστία για τις βασικές ανάγκες φιλοξενίας στο web

Τo shared web hosting, θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν. Με πολλούς παρόχους φιλοξενίας να χρησιμοποιούν τον ίδιο server για το hosting ακόμα και χιλιάδων πελατών τους, των οποίων οι ιστοσελίδες συνωστίζονται στο ίδιο μηχάνημα, η αξιοπιστία των υπηρεσιών που προσφέρουν είναι νομοτελειακά βέβαιο πως θα αρχίσει σταδιακά να φθίνει.

Όταν η φιλοξενία γίνεται σε έναν κοινόχρηστο server, το uptime και η απόδοση της ιστοσελίδας σας, είναι εξαιρετικά πιθανό να επηρεαστεί αρνητικά εξαιτίας του γεγονότος πως υπάρχουν πολλές ακόμα σελίδες στον ίδιο ακριβώς server.

Αυτό συνεπάγεται πως αν ο server που σας φιλοξενεί, κάνει το ίδιο και για έναν φιλόδοξο 12χρονο που θέλει να γίνει προγραμματιστής και προκαλεί crash στον κοινό σας server, τότε η ιστοσελίδα σας θα υποφέρει και θα αντιμετωπίσει προβλήματα εξαιτίας τρίτων.

Είναι σημαντικό να αναρωτηθείτε αν η επιχείρησή σας μπορεί να πάρει τέτοια ρίσκα, ειδικά στις περιπτώσεις που η ιστοσελίδα σας παίζει σημαντικό ρόλο στην επιχειρηματική σας δραστηριότητα.

Περισσότερος έλεγχος σε σχέση με την κοινόχρηστη φιλοξενία

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της φιλοξενίας σε κάποιο VPS πακέτο, είναι πως αποκτάτε πλήρη πρόσβαση στο περιβάλλον του hosting. Με τον τρόπο αυτό, αν πρέπει να εγκαταστήσετε για παράδειγμα ένα ειδικό πακέτο λογισμικού, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, χωρίς να είναι απαραίτητο να περιμένετε από τον πάροχο της φιλοξενίας να υποστηρίξει τη συγκεκριμένη διεργασία.

Οι κοινόχρηστοι web servers βελτιστοποιούνται τυπικά για την ασφάλεια και την απόδοση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όμως αυτό συνεπάγεται πως υπάρχουν πολλά δημοφιλή και χρήσιμα πακέτα λογισμικού, τα οποία δεν υποστηρίζονται εξαιτίας των περιορισμών που προκύπτουν για την ασφάλεια αυτών των κοινόχρηστων servers.

Έχοντας πρόσβαση στο δικό σας ψηφιακό περιβάλλον, σας επιτρέπει να μην αντιμετωπίζετε κανενός είδους αντίστοιχα προβλήματα.

Virtual Private Servers: Εύκολη επεκτασιμότητα όταν τη χρειάζεστε

Ορισμένες ιστοσελίδες έχουν καθιερωθεί και δεν αναμένουν διακυμάνσεις σε ότι αφορά τον όγκο της επισκεψιμότητας που δέχονται.

Για αυτές τις ιστοσελίδες ο παράγοντας που περιγράφουμε μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικός.

Για μια επιχείρηση όμως που λανσάρει μια νέα ιστοσελίδα, διατηρώντας ελπίδες ανάπτυξης σε κάτι αρκετά μεγαλύτερο, η δυνατότητα να μπορεί κανείς να επεκτείνει τους πόρους για τη φιλοξενία του, χωρίς να χρειάζεται να αντιμετωπίσει σημαντικά τεχνικά ζητήματα ή/και downtime για την ιστοσελίδα του, παραμένει ένας παράγοντας αποφασιστικής σημασίας.

Όταν φιλοξενείστε κάνοντας χρήση ενός VPS λογαριασμού για το hosting, το περιβάλλον σας φιλοξενείται εντός κάτι που ονομάζεται container.

Σε αυτό το ψηφιακό δοχείο ανατίθεται συγκεκριμένος αριθμός πόρων, ανάλογα με το πακέτο που έχετε αγοράσει. Το μεγάλο πλεονέκτημα της λειτουργίας αυτών των containers είναι πως αν θέλετε να αναβαθμίσετε τη μνήμη γρήγορα, επειδή αναμένετε μια κορύφωση της επισκεψιμότητας προς την ιστοσελίδα σας, μπορείτε να προσθέσετε εύκολα περισσότερη ram στο container σας κάνοντας ένα απλό κλικ.

Αν χρησιμοποιούσατε dedicated hosting, κάποιος τρίτος θα έπρεπε να εγκαταστήσει τη νέα μνήμη στον server σας, κάτι που συνεπάγεται downtime και την απώλεια όγκου επισκεπτών.

Προσιτές λύσεις για τις μικρές επιχειρήσεις

Οι λύσεις Virtual Private Servers φιλοξενίας είναι πλέον πολύ φτηνότερες από ότι πριν ελάχιστα χρόνια και διατίθενται σε σχετικά προσιτές τιμές.

Με τη διαρκή πρόοδο των σχετικών τεχνολογιών μάλιστα οι τιμές θα συνεχίσουν να μειώνονται τα επόμενα χρόνια. Για το λόγο αυτό η VPS φιλοξενία μπορεί να αποτελέσει επιλογή για κάθε μέγεθος ιστοσελίδας, ακόμα κι αν μόλις ξεκινάτε το χτίσιμο μιας καινούργιας.

Εφόσον το αποφασίστε, πιθανότατα δεν θα θελήσετε ποτέ να κοιτάξετε πάλι πίσω.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν πάροχο με αποδεδειγμένη αξιοπιστία, που παράλληλα σας επιτρέπει την εύκολη και απρόσκοπτη διαχείριση, ώστε να διατηρείτε τον απόλυτο έλεγχο τόσο σε ότι αφορά τις αναβαθμίσεις και τις ενημερώσεις, όσο και για την επεκτασιμότητας του πακέτου σας όποτε το χρειάζεστε.

Περιηγηθείτε στις υπηρεσίες της IpHost και επιλέξτε ανάμεσα σε shared web hosting ή dedicated server, ανάλογα με τις ανάγκες της ιστοσελίδας και της επιχείρησης σας.

Και, φυσικά, είμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε βελτίωση ή προσθήκη έχετε να μας προτείνετε. Μπορείτε να κάνετε submit για feature request από την φόρμα επικοινωνίας.

Please wait loading