7 χαρακτηριστικά κάθε επιτυχημένης σύγχρονης ιστοσελίδας

Τόσο το διαδίκτυο όσο και η ανάπτυξη και βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων έχουν ήδη διανύσει μια τεράστια απόσταση εξέλιξης. Πριν 20 χρόνια ένα domain name κόστιζε 50 δολάρια για ένα μόλις χρόνο, όμως από τότε οι τιμές έχουν γνωρίσει αποφασιστικές μειώσεις και πλέον μπορεί κανείς να έχει το δικό του domain για μερικά σεντς, ή ακόμα και εντελώς δωρεάν.

Αν και πλέον το να κατέχει κανείς ένα ή περισσότερα domains είναι κάτι ιδιαίτερα προσιτό και εύκολο, το να δημιουργηθεί η ιστοσελίδα που θα φιλοξενηθεί σε αυτό, παραμένει και σήμερα μια σημαντική πρόκληση. Τα χαρακτηριστικά και η λειτουργικότητα του ιστοτόπου, είναι πλέον σημαντικότερα από ποτέ, αν θέλει κανείς να παρέχει μια πραγματικά εξαιρετική εμπειρία στους επισκέπτες, να προσελκύσει νέους και να τους μετατρέψει σε αφοσιωμένους οπαδούς και πελάτες. Κάθε σύγχρονη και πετυχημένη ιστοσελίδα, πρέπει πλέον να περιέχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά.

Links για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γνωρίζετε πως τα social media είναι πλέον ο οδηγός για το 31% των παραπομπών προς τις ιστοσελίδες; To ποσοστό αυξήθηκε ραγδαία, αφού μόλις πριν δυο χρόνια ήταν μόλις στο 22% και έχει μάλιστα υπερκεράσει το SEO, ως μέθοδος για την αύξηση της επισκεψιμότητας. Εισάγοντας τα social sharing links προς το Twitter, το Facebook, το LinkedIn και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταφέρνετε να προσελκύσετε επισκέπτες και να αυξήσετε σημαντικά το traffic προς την ιστοσελίδα σας.

Σελίδα About Us

Πρόκειται για μια άκρως υποτιμημένη και σχετικά ελάχιστα αξιοποιημένη, ακόμα και στο σύγχρονο περιβάλλον, σελίδα. Οι επισκέπτες όμως θέλουν να γνωρίζουν ποιοι είστε, πως δραστηριοποιήστε και γιατί δημιουργήσατε την ιστοσελίδα και τη μοιράζεστε με το κοινό. Σε περίπτωση που η ιστοσελίδα σας είναι προσωπική, συμπεριλάβετε συνδέσμους μέσω των οποίων οι επισκέπτες μπορούν να σας βρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μάθουν περισσότερα για εσάς.

Blog

Μπορεί να φαίνεται προφανές, όμως αρκετοί δεν αντιλαμβάνονται πλήρως τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει. Αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να διατηρήσετε την ιστοσελίδα σας φρέσκια και δυναμική, ενώ παράλληλα διασφαλίζετε πως θα έχει καλή κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Επιπρόσθετα μέσω του blog, έχετε έναν εξαιρετικό σύμμαχο για να παρέχετε ποιοτικό και ελκυστικό περιεχόμενο στους επισκέπτες σας και εφόσον ανανεώνετε συχνά τις αναρτήσεις σας, τα οφέλη που θα αποκομίσετε θα είναι πολλά και σημαντικά.

Φρέσκο περιεχόμενο

Παραμένει παράγοντας αποφασιστικής σημασίας για οποιαδήποτε επιτυχημένη σύγχρονη ιστοσελίδα και βοηθά στη βελτιστοποίηση της κατάταξης στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Πρέπει οι δημοσιεύσεις σας να αναρτώνται σε τακτική βάση, χωρίς διακοπές, το περιεχόμενο να παραμένει φρέσκο και αυθεντικό και να παρέχει πραγματική αξία στο κοινό, παραμένοντας πάντα σχετικό με τους τομείς δραστηριοποίησής σας.

Φιλικότητα προς τις φορητές συσκευές

Οι φορητές ηλεκτρονικές συσκευές όπως τα smartphones και τα tablets έχουν ήδη γίνει το αγαπημένο μέσο περιήγησης και αλληλεπίδρασης στο διαδίκτυο, έχοντας πλέον ήδη ξεπεράσει σε χρήση τους desktop υπολογιστές. Για το λόγο αυτό είναι αποφασιστικής σημασίας η ιστοσελίδα σας να διαθέτει αποκριτικό σχεδιασμό (responsive design) και λειτουργικότητα και να παραμένει φιλική προς όλες τις mobile συσκευές. Επιπρόσθετα με τον νέο αλγόριθμο της Google, οι ιστοσελίδες που δεν είναι φιλικές προς τις φορητές συσκευές, λαμβάνουν χειρότερη κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, κάτι που μπορεί να αποβεί καταστροφικό για την ιστοσελίδα σας.

Καλό SEO/SEM

Μπορεί όπως προαναφέρθηκε τα social media να έχουν ξεπεράσει ως μέθοδος παραπομπής προς τις ιστοσελίδες το SEO, όμως μια επαρκής SEO στρατηγική παραμένει θεμελιώδους σημασίας για την επιτυχία κάθε ιστοσελίδας. Η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του διαδικτύου εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τις μηχανές αναζήτησης για να ανακαλύψει περιεχόμενο και συνεπώς παραμένει κρίσιμο να εφαρμόζετε μια, πάντα σωστά προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες και τάσεις ,τακτική σε ότι αφορά το SEO της ιστοσελίδας σας.

Απλότητα και εύκολη πλοήγηση

Παραμένει συχνά δελεαστικό να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα με πάρα πολλά και ελκυστικά widgets και παρελκόμενα, όμως και στο διαδίκτυο το less is… more έχει τη δική του ισχύ. Η απλότητα και η ποιότητα κερδίζει την ποσότητα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ο επισκέπτης να χρειάζεται περισσότερα από 3 clicks για να φτάσει σε οποιαδήποτε σελίδα του ιστοτόπου σας.

Περιηγηθείτε στο blog μας και ανακαλύψτε νέα, tutorials, guides και συμβουλές που έχουν ως σκοπό να βελτιώσουν την απόδοση της ιστοσελίδας σας.

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες web hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Please wait loading