3 βασικά βήματα για να παρακολουθείτε τη διαδικτυακή φήμη της επιχείρησής σας

3 βασικά βήματα για να παρακολουθείτε τη διαδικτυακή φήμη της επιχείρησής σας

Η διαδικτυακή παρουσία και η διαδικτυακή φήμη της επιχείρησης σας αποτελεί προφανέστατα παράγοντα αποφασιστικής σημασίας αν θέλετε να προσελκύετε με σταθερούς ρυθμούς νέους πελάτες. Για το λόγο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξασφαλίσετε πως η διαδικτυακή φήμη της επιχείρησής σας παραμένει ακηλίδωτη.

Προκειμένου να προστατεύσετε τη φήμη της επιχείρησης και το status σας  είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα που σας προτείνει η IpHost,  ώστε να εξασφαλίσετε πως παραμένετε ενήμεροι για όσα λέγονται για την επιχείρησή σας στα social media, στις ιστοσελίδες με κριτικές και βαθμολογήσεις καθώς και συνολικά για να γνωρίζετε την εικόνα που επικρατεί σε σχέση με την εταιρία σας.

Google Alert

Ένας εύκολος τρόπος για να παραμείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τις διαδικτυακές αναφορές της επιχείρησής σας, είναι να σετάρετε και να  ρυθμίσετε ένα Google Alert για το όνομα της επιχείρησής σας, ή αυτό των προϊόντων ή/και των υπηρεσιών που προσφέρετε, αλλά και το δικό σας όνομα ως ιδιοκτήτης.

Όταν οτιδήποτε που σχετίζεται με τις λέξεις κλειδιά που έχετε επιλέξει αναφέρεται στο διαδίκτυο, τότε θα λάβετε το αντίστοιχο email ως ειδοποίηση και έτσι θα είσαστε πάντα ”μπροστά” και θα ενημερώνεστε για θέματα που μπορεί να επηρεάσουν την φήμη της επιχείρησης σας.

Μπορείτε να ρυθμίσετε την αποστολή αυτών των emails σε ημερήσια ή εβδομαδιαία βάση, αλλά και σε πραγματικό  χρόνο, ανάλογα κυρίως με τη συχνότητα και τον όγκο των mentions τον οποίο θέλετε να διαχειρίζεστε.

Social Media Mentions- Φήμη της επιχείρησης

Σε ότι αφορά τα social media mentions, αν χρησιμοποιείτε κάποια από τις πάρα πολλές αντίστοιχες πλατφόρμες διαχείρισης για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τότε εύκολα θα μπορείτε να παρακολουθείτε το σύνολο αυτών των mentions σε μια μόλις οθόνη, ένα dashboard που θα σας ενημερώνει για όλα τα διαφορετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκεντρωτικά και εύχρηστα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης ένα εργαλείο παρακολούθησης όπως το Mention που σας βοηθά να ενημερώνεστε για όλα τα διαδικτυακά mentions αλλά και για αυτά που γίνονται στα social media.

Παρακολούθηση βαθμολογιών και κριτικών

Ανάλογα με τον τύπο της επιχείρησής σας, οι διαδικτυακές βαθμολογίες και κριτικές είναι πιθανό να αποτελούν ένα ακόμα πεδίο για το οποίο πρέπει να ενημερώνεστε.

Οι διαδικτυακές αυτές σελίδες με βαθμολογίες και κριτικές διαθέτουν εργαλεία και προγράμματα καταγραφής και παρακολούθησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενημερώνεστε σε πραγματικό χρόνο για το τι λέγεται για την επιχείρηση και την ιστοσελίδα σας.

Βέβαια αυτό συχνά μπορεί να αποτελέσει μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία, διατηρεί όμως αξία να ελέγχετε ανά τακτά διαστήματα και αυτήν την παράμετρο.

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο αλλά και να διαχειριστείτε την παρακολούθηση όλων των αναφορών για τη διαδικτυακή φήμη της επιχείρησής σας, αποτελεσματικότερα, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μια από τις αρκετές αντίστοιχες υπηρεσίες που είναι σχεδιασμένες αποκλειστικά για αυτό το σκοπό.

Αυτές οι υπηρεσίες εντοπίζουν καταγράφουν και συγκεντρώνουν τα διαδικτυακά mentions για την επιχείρησή σας από χιλιάδες διαδικτυακές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των ιστοσελίδων με βαθμολογίες και κριτικές.

Κάθε φορά που ένα θετική ή αρνητικό σχόλιο που αφορά την επιχείρησή σας εμφανίζεται στο διαδίκτυο, λαμβάνετε μια σχετική ειδοποίηση, ώστε  να έχετε τη δυνατότητα να αναλάβετε δράση αν αυτό χρειάζεται για να προστατεύσετε τη φήμη της επιχείρησής σας.

Παρά τις όποιες προσπάθειές σας, αρκετές φορές η παρακολούθηση των σχολίων δεν είναι αρκετή.

Αν συμβεί να δείτε μια πλαστή κριτική που μπορεί ακόμα και να προέρχεται από ανταγωνιστική επιχείρηση, επικοινωνήστε με την ιστοσελίδα κριτικών αμέσως και προβείτε σε αναφορά.

Είναι ο εφιάλτης κάθε ιδιοκτήτη επιχείρησης αν μια αρνητική κριτική γίνει viral ή χρειαστεί να πολεμήσει έναντι σε κάποιο troll που προσπαθεί να πλήξει τη φήμη του.

Υπάρχουν τρόποι με τη χρήση του SEO για να εμφανίζονται οι θετικές κριτικές σε υψηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και παράλληλα να υποβαθμιστούν σε χαμηλότερη θέση οι αρνητικές.

 

 

Πολύ σημαντικό για την σωστή λειτουργία ενός site και κατ’ επέκταση της ενίσχυσης της φήμης της επιχείρησης, είναι η φιλοξενία της ιστοσελίδας σας σε καλό server που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες σας με τον καλύτερο τρόπο.

Επιλέξτε ανάμεσα σε πακέτα dedicated server, shared web hosting ή virtual machine και εκμεταλλευτείτε τις υψηλές επιδόσεις που προσφέρει η IpHost.

Please wait loading