Είναι η ιστοσελίδα σας φιλική προς τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές;

Είναι η ιστοσελίδα σας φιλική προς τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές;

Θεωρείτε πως έχετε mobile friendly ιστοσελίδα για τις φορητές συσκευές, αλλά πότε το ελέγξατε για τελευταία φορά; Διαβάστε την παρακάτω λίστα που σας παρέχει η IpHost για να διαπιστώσετε αν αυτό που θέλετε να πιστεύετε για την ιστοσελίδα σας, όντως ισχύει.

Το theme της ιστοσελίδας σας είναι αποκριτικό

Το νούμερο ένα πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι αν η ιστοσελίδα σας έχει αποκριτικό σχεδιασμό (responsive design). Είναι πολύ σημαντικό για μια mobile friendly ιστοσελίδα.

Αυτό σημαίνει πως η ιστοσελίδα σας μπορεί να προσαρμόζεται αυτόματα, ώστε να εμφανίζεται με διαφορετικό τρόπο προσαρμοζόμενη ανάλογα με το τι τύπου συσκευή χρησιμοποιούν οι επισκέπτες όταν αποκτούν πρόσβαση σε αυτή, είτε το κάνουν μέσω σταθερού υπολογιστή desktop, είτε μέσω smartphone ή tablet.

Λειτουργεί σε κάθε συσκευή (device agnostic)

Αν και πρόκειται για έναν όρο που φαίνεται δύσκολος, η εξήγηση είναι απλή.

Σημαίνει απλά πως η ιστοσελίδα σας παραμένει απολύτως λειτουργική ανεξάρτητα από τον τύπο της συσκευής που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες σας.

Δεν απαιτείται δηλαδή να χρησιμοποιούν κάποια συγκεκριμένη συσκευή για την πρόσβαση σε αυτό όπως για παράδειγμα το iPhone ή το Samsung Galaxy.

H περιήγηση μέσω της αφής λειτουργεί απρόσκοπτα

Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλα ή λεπτοκαμωμένα είναι τα δάκτυλα των  επισκεπτών σας, είναι απαραίτητο όλοι ανεξαιρέτως να μπορούν να περιηγηθούν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα στην ιστοσελίδα σας, χρησιμοποιώντας τον δείκτη των χεριών τους. Ελέγξτε ενδελεχώς πως η περιήγηση μέσω της αφής λειτουργεί απρόσκοπτα.

Το οπτικό περιεχόμενο δεν δημιουργεί καθυστερήσεις

Πολλές εικόνες, φωτογραφίες ή videos, μπορεί να προκαλέσουν καθυστερήσεις στους χρόνους φόρτωσης της ιστοσελίδας σας ή μπορεί ακόμα και να προκαλέσουν πλήρη αστοχία στη φόρτωση.

Πρέπει να εξασφαλίσετε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβαίνει, ενώ παράλληλα διασφαλίστε πως το responsive theme που χρησιμοποιείτε βελτιστοποιεί την εμφάνιση των εικόνων ώστε να μην είναι παραμορφωμένες.

Παρέχετε τις απαραίτητες και κρίσιμες πληροφορίες

Διαβάστε κάθε σημείο της ιστοσελίδας σας και βεβαιωθείτε πως παρέχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και δεδομένα που οι επισκέπτες σας έχουν ανάγκη. Καλέστε τους να δράσουν και προσφέρετε κάθε απαραίτητο ψήγμα πληροφορίας.

Υπάρχει σε περίοπτη θέση ο τρόπος επικοινωνίας και η τοποθεσία της επιχείρησής σας;

Υπάρχουν διαθέσιμες οι ώρες λειτουργίας του καταστήματος και δεδομένα για κρατήσεις ή παραγγελίες;

Μινιμαλιστική φόρμα επικοινωνίας

Προσπαθήστε να ζητάτε τη μίνιμουμ δυνατή πληροφορία στη φόρμα επικοινωνίας, είτε αυτή αφορά την επαφή ή ερωτήσεις από τους πελάτες σας, είτε το κλείσιμο ραντεβού, κράτησης ή οποιουδήποτε άλλου τύπου αλληλεπίδρασης.

Πρέπει η φόρμα να είναι ευανάγνωστη και εύκολη στη συμπλήρωση μέσω φορητής ηλεκτρονικής συσκευής.

Μπορείτε πάντα να ζητήσετε έξτρα πληροφορίες αφού γίνει η πρώτη επαφή και αλληλεπίδραση με τους καταναλωτές που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες σας.

Έχετε ελέγξει πλήρως mobile friendly ιστοσελίδα σας

Δεν μπορείτε απλά να υποθέτετε πως η mobile ιστοσελίδα σας είναι τέλεια.

Πρέπει να τεστάρετε τα πάντα για να βεβαιωθείτε πως όλα λειτουργούν σωστά και μάλιστα είναι αποφασιστικής σημασίας να ελέγξετε πως αυτό συμβαίνει χρησιμοποιώντας μια ευρεία γκάμα φορητών ηλεκτρονικών συσκευών για τα τεστ που θα κάνετε.

 

Περιηγηθείτε στην σελίδα μας και ανακαλύψτε υπηρεσίες web hosting που θα εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες της επιχείρησης σας.

Διαβάστε ακόμη, περισσότερα χρήσιμα άρθρα στο blog της IpHost.

Please wait loading