4 λόγοι για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Twitter για marketing

4 λόγοι για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Twitter για marketing

Το 2015 δεν ήταν καθόλου καλή χρονιά για το Twitter και γενικά για το Twitter marketing και το 2016 δεν φαίνεται πως τα πράγματα για το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης πρόκειται να αλλάξουν δραματικά. Το περασμένο καλοκαίρι ο CEO Dick Costolo παραιτήθηκε.

Τα Instagram, WhatsApp και WeChat ξεπέρασαν το Twitter σε χρήστες, ενώ ο συνιδρυτής Jack Dorsey έγινε τελικά ο νέος CEO. Αυτό θεωρητικά θα έπρεπε να δώσει μια ώθηση στην εταιρία, όμως κάτι τέτοιο τελικά δεν συνέβη με αποτέλεσμα και το Twitter marketing να πέσει αισθητά.

Η βάση των χρηστών του  Twitter στις Η.Π.Α δεν γνωρίζει την παραμικρή αύξηση σε όγκο και παραμένει στάσιμη. Τον Ιανουάριου το Twitter έχασε τον αντιπρόεδρο για τα media, τον αντιπρόεδρο για το προϊόν (τον πήρε το Instagram), τον επικεφαλής του Vine (τον πήρε η Google), τον αντιπρόεδρο της μηχανικής του και τον επικεφαλής της διαχείρισης ανθρώπινων πόρων (HR).

Ως αποτέλεσμα της αδιαμφισβήτητης αναστάτωσης που θα έφερναν όλες οι παραπάνω αλλαγές σε οποιαδήποτε εταιρία, η μετοχή του Twitter γνώρισε σημαντικότατη πτώση αξίας, ενώ υπάρχουν ορισμένοι που υποστηρίζουν πως το Twitter είναι πλέον νεκρό ή τουλάχιστον έχει χάσει ένα τεράστιο μέρος της δυναμικής του.

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι το εξής: Πρέπει η μικρή σας επιχείρηση να συνεχίσει να κάνει Twitter marketing; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη με βάση τα τρέχοντα δεδομένα: ΝΑΙ! Ακολουθεί το γιατί:

Twitter marketing: To Twitter έχει ιδιαίτερα αφοσιωμένη βάση χρηστών

Μεγάλο κομμάτι του κοινού λατρεύει το TWitter. Μπορεί να βρει εύκολα δεδομένα και πληροφορίες χρησιμοποιώντας τα hashtags, εκτιμά ιδιαιτέρως τη συνοπτική και περιεκτική μορφή των μηνυμάτων με το όριο των 140 χαρακτήρων και έχει στην πλειοψηφία του δουλέψει αρκετά σκληρά για να καταφέρει να έχει μια βάση followers που διαθέτει αξιοπρεπή όγκο.

Επιπρόσθετα τα μέσα ενημέρωσης χρησιμοποιούν το Twitter διαρκώς και συνεπώς αποτελεί ένα από τα καλύτερα σημεία για να ξεκινήσει κανείς να χτίζει και να καλλιεργεί σχέσεις με τα media.

To Twitter παραμένει η πλέον αξιόλογη και δημοφιλής πηγή για ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο

Κατά τη διάρκεια καταστροφών για παράδειγμα οι χρήστες απελευθερώνουν μια σταθερή ροή δεδομένων και πληροφοριών στο Twitter. Κανένα άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορεί να παρέχει τόσο έγκαιρη έκτακτη ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο όπως το κάνει το TWitter.

Ειδικά στις περιπτώσεις που η μικρή σας επιχείρηση χρησιμοποιεί την επικαιρότητα και τις ειδήσεις (newsjacking) για λόγους marketing, το Twitter είναι σίγουρα ένα κοινωνικό δίκτυο που πρέπει απαραίτητα να εκμεταλλεύεστε και να μην αγνοείτε καθόλου το twitter marketing.

H πιθανολογούμενη αύξηση του ορίου των χαρακτήρων σε κάθε tweet μπορεί να προσφέρει ένα θείο δώρο σε ότι αφορά το content marketing στο Twitter

Αν και όταν το Twitter επιτρέψει στους χρήστες να αναρτούν tweets με 10.000 χαρακτήρες, τα οποία θα περιέχουν πολλαπλές διαφορετικές εικόνες ή περιεχόμενο video, τότε οι επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν αποτελεσματικότερο content marketing στο Twitter και θα αυξήσουν τον όγκο του κοινού που μπορούν να προσελκύσουν.

Έχοντας ήδη χτίσει ένα κοινό followers στο Twitter και το LinkedIN πρέπει  κανείς να εργαστεί σκληρά για να αυξήσει την αναγνωσιμότητα των αναρτήσεων στο εταιρικό του blog. Είναι σίγουρα προτιμότερο να δημοσιεύει κανείς αυθεντικό ποιοτικό περιεχόμενο εκεί που ήδη βρίσκεται το κοινό και όχι εκεί που θέλω τελικά να το οδηγήσω.

Το Twitter δεν δημιουργεί αποκλεισμούς περιεχομένου όπως το Facebook

Πολλές μικρές επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το marketing στο Facebook, από τη στιγμή που έγινε αλλαγή στον αλγόριθμο και τα brands τους “εκδιώχθηκαν” ουσιαστικά από τα news feeds.

Αυτού του είδους ο αποκλεισμός δεν συμβαίνει για το περιεχόμενο που αναρτά κανείς στο Twitter, οπότε μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί πλήρως το twitter marketing.

Προφανώς και μπορεί να συζητηθεί το γεγονός πως η ύπαρξη ενός αλγόριθμου που φιλτράρει τις έγκυρες πληροφορίες από τις ψευδείς, έχει σίγουρα κάποια πλεονεκτήματα, όμως αυτό είναι μια εντελώς διαφορετική κουβέντα.

Περιηγηθείτε στις υπηρεσίες της IpHost και επιλέξτε ανάμεσα σε shared web hosting ή dedicated server, ανάλογα με τις ανάγκες της ιστοσελίδας και της επιχείρησης σας.

Please wait loading