Πληρωμένα προγράμματα marketing στα social media

Πληρωμένα προγράμματα marketing στα social media

Τα social media και το social media marketing, έχουν αλλάξει σημαντικά το παιχνίδι για πολλές μικρές επιχειρήσεις, αφού παρέχουν πλατφόρμες για να μπορέσει κανείς να φτάσει, να προσελκύσει και να αλληλεπιδράσει με ευρύτερο κοινό, αλλά και να δημιουργήσει ισχυρότερους δεσμούς και σχέσεις με πελάτες και υποψήφιους πελάτες.

Προφανώς η δραστηριοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι δωρεάν για καμία επιχείρηση, αφού απαιτείται να επενδυθεί τόσο χρόνος, όσο και πόροι σε ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να μπορέσει κανείς να εκμεταλλευτεί πλήρως τη δυναμική και όλα τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει το social media marketing.

Αυτό το κόστος σε χρόνο και πόρους, είναι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, κάτι που η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων μπορεί να αντέξει να επενδύσει και να ασχοληθεί με το social media marketing.

Αποτελεί μια σχετικά προσιτή λύση που μάλιστα έχει εξαιρετική σχέση κόστους/αξίας ειδικά αν γίνει με στρατηγικό σχεδιασμό και αποτελεσματικότητα και μπορεί να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να μπουν για τα καλά στον χάρτη της επιχειρηματικότητας και να καταφέρουν να επιβιώσουν στο σύγχρονο απαιτητικό τοπίο.

Υπάρχει ταυτόχρονα όμως και μια άλλη διάσταση στα social media, η οποία απαιτεί άμεση επένδυση χρημάτων από τις επιχειρήσεις, η οποία συχνά δεν λαμβάνει την προσοχή και την απήχηση που της αξίζει.

Οι πληρωμένες υπηρεσίες στα social media μπορεί συχνά να αποδειχθούν η πλέον προσοδοφόρα επένδυση για το social media marketing των μικρών επιχειρήσεων.

Τέτοιου είδους δυνατότητες είναι διαθέσιμες σε όλες τις μεγάλες social πλατφόρμες, όπως σε Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest καθώς και σε αρκετές ακόμα.

Κάθε πλατφόρμα προσφέρει τα δικά της χαρακτηριστικά και εργαλεία σε αντίστοιχες πάντα μορφές, ενώ όλες λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο και ακολουθούν σχετικά το ίδιο μοντέλο.

Παρακάτω δεν θα αναλύσουμε σε βάθος όλες τις λεπτομέρειες και τις παραλλαγές των προγραμμάτων που είναι διαθέσιμα, όμως θα κάνουμε μια εισαγωγή για όλες τις κύριες πτυχές που καλό είναι να γνωρίζουν οι μικρές επιχειρήσεις πριν ασχοληθούν με το social media marketing.

Social Media Marketing: Στόχευση

Ένας από τους πλέον αξιόλογους και συναρπαστικούς παράγοντες που αφορούν τις πληρωμένες υπηρεσίες για το social media marketing, είναι τα κριτήρια στόχευσης τα οποία παρέχονται στις επιχειρήσεις που εντάσσουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες στο οπλοστάσιό τους.

Τα κριτήρια αυτά διαφέρουν από πλατφόρμα σε πλατφόρμα αλλά συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα για γεωγραφική και δημογραφική στόχευση, αλλά και μέσω keyword, θεματολογίας, lifestyle και πολλών ακόμα επιλογών.

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τις μικρές επιχειρήσεις είναι η δαπάνη του -πάντα περιορισμένου τους προϋπολογισμού- για να φτάσουν σε ευρύ κοινό, κάτι που αναπόφευκτα αυξάνει τα κόστη και περιορίζει την απόδοση και την αποτελεσματικότητα των διαφημιστικών τους προσπαθειών.

Με τις πληρωμένες υπηρεσίες για το social media marketing όμως, δίνεται η δυνατότητα για πολύ ξεκάθαρη στόχευση με μεγάλη ακρίβεια, ώστε το μήνυμα που θέλουν να περάσουν να φτάσει στο συγκεκριμένο κομμάτι κοινού που επιθυμούν οι μικρές επιχειρήσεις.

Βασισμένες στην απόδοση

Ουσιαστικά οι επιχειρήσεις πληρώνουν μονάχα για ότι αποδίδει. Τα προγράμματα αυτά, προσφέρουν ορισμένες επιλογές στις οποίες το κόστος δεν βασίζεται στην  απόδοση, όμως τα πιο δημοφιλή είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία εξαρτώμενα από το cost-per-click.

Συνήθως προσφέρονται σε πλειοδοτική μορφή, αντίστοιχη με τη διαδικασία για τα Google Adwords. Έτσι οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να τρέξουν καμπάνιες πληρώνοντας μονάχα όταν οι υποψήφιοι πελάτες “αντιδρούν” κάνοντας click και όχι όπως συμβαίνει με άλλες επιλογές διαφήμισης βασισμένες στα impressions.

Όταν οι προϋπολογισμοί είναι μικροί και κάθε ευρώ μετράει, το να πληρώνει κανείς μονάχα για ότι αποδίδει αποτελεί σίγουρα μια αξιόλογη λύση.

Παραμετροποιήσιμες/Επεκτάσιμες υπηρεσίες

Ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό για τις πληρωμένες υπηρεσίες marketing στα social media είναι η δυνατότητα προσαρμογής στις ανάγκες τις κάθε επιχείρησης με άμεσο και εύκολο τρόπο.

Αν τα πράγματα είναι ευνοϊκά και αποδίδουν, μπορείτε να αυξήσετε το ποσό της δαπάνης και συνεπώς και το κοινό το οποίο αγγίζετε και να το κάνετε ουσιαστικά σε πραγματικό χρόνο.

Αν για οποιονδήποτε λόγο θέλετε να μειώσετε τη δαπάνη, να επικεντρωθείτε σε διαφορετική γεωγραφική περιοχή, ή να στοχεύσετε σε διαφορετικού τύπου κοινό, αυτό μπορεί να αλλάξει εύκολα και γρήγορα, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Έχετε τον πλήρη έλεγχο

Όλα σχεδόν τα πληρωμένα προγράμματα στα social media για τις μικρές επιχειρήσεις έχουν το πλεονέκτημα πως είναι αυτοδιοικούμενα. Τρέχετε τα προγράμματα χρησιμοποιώντας εύκολα εργαλεία ενώ σας παρέχονται tutorials και υπηρεσίες υποστήριξης.

Μπορεί για ορισμένα προγράμματα να χρειαστεί βραχυπρόθεσμη εκπαίδευση, όμως δεν πρόκειται ποτέ για κάτι απαιτητικό και δύσκολο και μπορείτε σε γρήγορους χρόνους και χωρίς πολύ προσπάθεια να είστε πανέτοιμοι να τα διαχειριστείτε με τον πλέον παραγωγικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Οι υπηρεσίες αυτές δεν απαιτούν υπέρογκους προϋπολογισμούς, είναι σχετικά εύκολες στην εκμάθηση και τη διαχείριση και μπορούν να παρέχουν πραγματικά θετικότατο αντίκτυπο για κάθε επιχείρηση.

Συμπληρώνουν τις υπόλοιπες οργανικές προσπάθειες της παρουσίας σας στα social media και βοηθούν τις μικρές επιχειρήσεις να έχουν ένα ακόμα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα τους.

Περιηγηθείτε στις υπηρεσίες της IpHost και επιλέξτε ανάμεσα σε shared web hosting ή dedicated server, ανάλογα με τις ανάγκες της ιστοσελίδας και της επιχείρησης σας.

Και, φυσικά, είμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε βελτίωση ή προσθήκη έχετε να μας προτείνετε. Μπορείτε να κάνετε submit για feature request από την φόρμα επικοινωνίας.

Please wait loading