4 βήματα για τη δημιουργία social περιεχομένου με υψηλά ποσοστά μετατροπής

4 βήματα για τη δημιουργία social περιεχομένου με υψηλά ποσοστά μετατροπής

Το ιδανικό περιεχόμενο στα social media δεν επιτυγχάνει απλά να φτάσει σε ένα ευρύ κοινό, αλλά εμπνέει τους χρήστες να αναλάβουν κάποια δράση. Αυτός ο τύπος μετατροπής, είτε πρόκειται για ένα click, είτε τη συμπλήρωση μιας λίστας, είτε ακόμα ένα mention, είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να αντιληφθεί κανείς και να μετρήσει τον αντίκτυπο και την απήχηση που έχουν οι προσπάθειες στα social media γα την επιχείρησή σας.

Κάθε επιχείρηση μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους της, δημιουργώντας αποτελεσματικό περιεχόμενο, αυτό που καταφέρνει δηλαδή να οδηγήσει τους επισκέπτες σε δράση, ενώ παράλληλα μετράει τον αντίκτυπο της δραστηριοποίησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με το brand αλλά και τον τζίρο της εταιρίας. Παρακάτω θα διαβάσετε tips για την παραγωγή περιεχομένου, το οποίο οδηγεί σε υψηλά ποσοστά μετατροπής (conversion rates) και αυξάνει την αποδοτικότητα της παρουσίας της επιχείρησής σας στα social media.

Καθορίστε τι ακριβώς σημαίνει η μετατροπή (conversion) για την επιχείρησή σας

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η μετατροπή είναι η δράση που το κοινό σας θα αναλάβει να κάνει, εξαιτίας του περιεχομένου που του προσφέρεται και το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να επιτύχετε έναν από τους στόχους που έχετε θέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αν η αύξηση της επισκεψιμότητας για την εταιρική σας ιστοσελίδα, αποτελεί έναν από τους στόχους δραστηριοποίησής σας στα social media, τότε η αντίστοιχη μέτρηση για το ποσοστό μετατροπής θα είναι ο αριθμός των clicks στα links τα οποία μοιράζεστε με το κοινό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν ο στόχος σας είναι να δημιουργήσετε περισσότερα leads, τότε ο αριθμός των emails που καταφέρνετε να συλλέξετε μέσω των social media μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη μέτρηση για τα ποσοστά μετατροπής.

Αυτό που καθορίζει την μετατροπή μπορεί να αλλάζει με βάση τον τύπο του περιεχομένου που δημιουργείτε, όμως εν τέλει θα αντανακλά το ίδιο ακριβώς πράγμα… αν δηλαδή το περιεχόμενό σας, ήταν αρκετά πολύτιμο για το κοινό ώστε να το εμπνεύσει να προβεί στην επιθυμητή κάθε φορά κίνηση.

Σχεδιάστε μια συγκεκριμένη στρατηγική περιεχομένου για κάθε κοινωνικό δίκτυο

Το social listening μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τον τύπο περιεχομένου που το κοινό σας επιζητεί, αλλά και σε ποιο μέσο θέλουν να καταναλώνουν αυτό το περιεχόμενο. Ξεκινήστε αξιολογώντας τα τρέχοντα δίκτυα σας στα social media. Σε ποιο από αυτά έχετε το μεγαλύτερο κοινό από followers και τα μεγαλύτερα ποσοστά αλληλεπίδρασης; Αρχίστε από εκεί και παρατηρήστε τους τύπους του περιεχομένου, που η δημογραφική ομάδα στην οποία στοχεύετε, μοιράζεται περισσότερο.

Μοιράζονται για παράδειγμα τα infographics, περισσότερο από τις δημοσιεύσεις σε blogs; Τα videos με συχνότερους ρυθμούς από ότι τις φωτογραφίες; Χρησιμοποιείστε αυτά τα στοιχεία ώστε να καταφέρετε να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη στρατηγική σε ότι αφορά το περιεχόμενό σας για κάθε κοινωνικό δίκτυο στο οποίο δραστηριοποιείστε.

Τρέξτε καμπάνιες με social περιεχόμενο

Αφού έχετε εντοπίσει και καταγράψει τους στόχους σας σε ότι αφορά τις μετατροπές και έχετε αντιληφθεί σε βάθος τον τρόπο με τον οποίο το κοινό σας καταναλώνει το περιεχόμενο, είναι η ώρα να λανσάρετε καμπάνιες με social περιεχόμενο. Είτε πρόκειται για μια σειρά από αναρτήσεις στο blog σας, είτε για κάποιο διαγωνισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια σειρά φωτογραφιών που θα δημοσιεύσετε στο Instagram ή κάποιο tutorial, κάθε ψηφίδα περιεχομένου θα πρέπει να δημιουργείται έχοντας πάντα στο μυαλό σας τον τελικό στόχο των υψηλών ποσοστών μετατροπής.

Αν η ικανότητά σας για διαρκή δημιουργία social περιεχομένου εντός της επιχείρησης σας, είναι περιορισμένη, εξετάστε το ενδεχόμενο να συμπεριλάβετε περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί από τους ίδιους τους χρήστες (UGC-User generated content) στις καμπάνιες σας και αφήστε την κοινότητα να αναλάβει τη συζήτηση στα social media. Άλλωστε έρευνες έχουν αποδείξει πως το branded περιεχόμενο είναι κατά 28% αποτελεσματικότερο όταν δουλεύει συνδυαστικά και συμπληρωματικά με το UGC.

Μετρήστε τα αποτελέσματα

Προκειμένου να είστε σε θέση να γνωρίζετε αν το περιεχόμενό σας οδηγεί σε υψηλά ποσοστά μετατροπών θα πρέπει να αναλύσετε και να αξιολογήσετε τις σχετικές μετρήσεις και να τις συγκρίνετε με τη στρατηγική που έχετε προαποφασίσει και αυτό θα πρέπει να γίνεται σε τακτική βάση.

Πρέπει πάντα να εξασφαλίζετε πως οι μετρήσεις σας συνδέονται άμεσα με τους στόχους που έχετε θέσει με τη στρατηγική σας. Αν για παράδειγμα θέλετε να μεγαλώσετε την email λίστα σας, θέλετε να μετρήσετε πόσοι επισκέπτες έφτασαν στην landing page σε σχέση με αυτούς που ανέλαβαν δράση και για τους οποίους συλλέξατε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου.

Οι μετρήσεις που αφορούν τα ποιοτικά στοιχεία και χαρακτηριστικά του περιεχομένου σας είναι επίσης σημαντικές. Για παράδειγμα το περιεχόμενό που δημοσιεύσατε εμπεριείχε τις απαραίτητες και σωστές πληροφορίες ώστε να επιτρέψει στην ομάδα των πωλήσεων να έχει μια σχετική και παραγωγική συνομιλία με τους υποψήφιους πελάτες;

Περιηγηθείτε στο blog μας και ανακαλύψτε νέα, tutorials, guides και συμβουλές που έχουν ως σκοπό να βελτιώσουν την απόδοση της ιστοσελίδας σας.

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες web hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Please wait loading