Δοκιμάστε τα μη παραδοσιακά Top Level Domains

Δοκιμάστε τα μη παραδοσιακά Top Level Domains

Πριν μιλήσουμε για τα top level domains ας κάνουμε μια μικρή εισαγωγή.

Είναι κοινή πεποίθηση πως η εξασφάλιση κάποιων domain σε .com αποτελεί την ιδανική λύση για τις περισσότερες μικρές επιχειρήσεις που θέλουν να αποκτήσουν διαδικτυακή παρουσία.

Έτσι οι ιδιοκτήτες τους προσπαθούν να εμπνευστούν μια σειρά από διαφορετικά ονόματα domains, για να ανακαλύψουν πώς το ένα μετά το άλλο είναι ήδη καταχωρημένα από κάποιον τρίτο και δεν έχουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν για την επιχείρησή τους.

Συχνά μετά από κοπιαστική και χρονοβόρα αναζήτηση, πολλοί τελικά κάνουν το λάθος να καταλήξουν να συμβιβαστούν με ένα όνομα domain το οποίο είναι μεν διαθέσιμο, αλλά δεν ταιριάζει πραγματικά στο brand και τις ανάγκες τους.

Με περισσότερα από 127 εκατομμύρια domain σε .com να έχουν καταχωρηθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2016, δεν αποτελεί έκπληξη πως το να βρει κανείς το ιδανικό όνομα για τη δική του επιχείρηση, αποτελεί πλέον μια αρκετά δύσκολη υπόθεση.

Ευχτυχώς όμως οι ιδιοκτήτες των μικρών επιχειρήσεων δεν είναι απαραίτητο να συμβιβάζονται πια με ονόματα που δεν ταιριάζουν στο brand και τις ανάγκες τους.

Κι αυτό  γιατί μπορούν πλέον να επιλέξουν ανάμεσα σε μια τεράστια γκάμα από top level domains (TLDs) τα οποία πλημμυρίζουν πλέον το διαδίκτυο, όπως για παράδειγμα τα .host, .space, .store και πάρα πολλά ακόμα.

 

Τι ακριβώς είναι τα Top Level Domains (TLD);

Top level domains, που είναι γνωστά και ως επέκταση domain, αποτελούν τη σειρά των γραμμάτων που πληκτρολογούμε μετά την τελεία στο τέλος της ηλεκτρονικής διεύθυνσης στην οποία θέλουμε να μεταβούμε, όπως για παράδειγμα .com, .net και .org.

Ορισμένα top level domains περιορίζονται σε ότι αφορά τη χρήση για συγκεκριμένες ενότητες.

Για παράδειγμα το .edu μπορεί να χρησιμοποιηθεί μονάχα από αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ αντίστοιχα το .museum όπως είναι προφανές από μουσεία.

Υπάρχει όμως μια πολύ μεγάλη γκάμα από άλλα διαθέσιμα domains, με τα οποία μπορείτε να περιγράψετε επαρκώς και αποτελεσματικά την επιχείρησή σας και να το κάνετε με συνολικά αποδοτικότερο τρόπο σε σχέση με τα παραδοσιακά TLDs.

Μια επιχείρηση που ειδικεύεται στα ταξίδια και τον τουρισμό θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ένα domain σε .travel, μια πιτσαρία το .pizza και ούτω καθεξής.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της επιλογής ενός μη παραδοσιακού TLD;

Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό βάζετε τέλος στα έξοδα και την “τυραννία” που επιφέρει το κυνήγια για την καταχώρηση ενός domain σε .com.

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως υπάρχει πλέον σημαντική έλλειψη σε διαθέσιμα domains με κατάληξη σε .com, ενώ αρκετά άτομα έχουν στήσει ολόκληρες επιχειρήσεις αγοράζοντας domains σε .com και στη συνέχεια διαπραγματευόμενοι την πώλησή τους σε ιδιαίτερα φουσκωμένες τιμές, στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που επιθυμούν να τις καταχωρήσουν για να αποκτήσουν διαδικτυακή παρουσία.

Δεν  είναι λοιπόν απαραίτητο να πληρώσει κανείς ποσά που μπορεί να ξεπεράσουν ακόμα και δεκάδες χιλιάδες δολάρια για ένα όνομα domain.

Η επιλογή ενός μη παραδοσιακού TLD, εξασφαλίζει πολύ μικρότερο κόστος για την επιχείρησή σας.

Μπορεί επίσης να αποτελέσει μια πολύ αποτελεσματικότερη λύση σε ότι αφορά το branding της επιχείρησής σας σε σχέση με ένα domain σε .com.

Μπορεί να δώσει ώθηση στο SEO αφού διευκολύνει τις μηχανές αναζήτησης να γνωρίζουν ποιο περιεχόμενο θα είναι το πλέον σχετικό με αποτέλεσμα να το εμφανίσει σε υψηλότερη θέση κατάταξης.

 

Αφού επιλέξτε το domain name σας, περιηγηθείτε και βρείτε το κατάλληλο πακέτο web hosting υπηρεσιών προκειμένου να βοηθήσετε στο μέγιστο την απόδοση της ιστοσελίδας σας.

Please wait loading