Tips για να κάνετε το brand σας πιο επιτυχημένο

Tips για να κάνετε το brand σας πιο επιτυχημένο

Το να καταφέρει κανείς να καθιερώσει ένα επιτυχημένο brand αποτελεί μια διεργασία αποφασιστικής σημασίας και κρισιμότητας για τους ιδιοκτήτες κάθε επιχείρησης.

Άλλωστε το επιτυχημένο brand είναι αυτό που θέλετε να αγαπήσει το κοινό στο οποίο στοχεύετε, το επιτυχημένο brand είναι αυτό που θέλετε να κερδίσει αναγνωρισιμότητα και αφοσιωμένους οπαδούς.

Ακολουθούν μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε ώστε να καλλιεργήσετε την απαραίτητη για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση αφοσίωση του κοινού προς επιτυχημένο το brand σας.

Μάθετε σε βάθος το κοινό στο οποίο στοχεύετε

Πριν σκεφτείτε το πως θέλετε να τοποθετήσετε το brand σας στην αγορά, είναι εξαιρετικά κρίσιμο να γνωρίζετε σε βάθος ποιο είναι ακριβώς το κοινό το οποίο στοχεύετε.

Αυτό συμπεριλαμβάνει το να αντιληφθείτε τα αδύνατα σημεία για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρετε, τα πιθανά παράπονα, τι πραγματικά αρέσει και ενδιαφέρει τους υπάρχοντες και υποψήφιους πελάτες σας, τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους και τι κενά μπορεί η επιχείρησή σας να καλύψει στην αγορά.

Υπάρχει μια σειρά από τρόπους για να κάνετε κάτι τέτοιο, από τη διεξαγωγή μιας δημοσκόπησης έως τη δημιουργία ομάδων εστίασης που θα σας βοηθήσουν να μάθετε σε βάθος το κοινό σας.

Καθώς θα συνεχίσετε να συλλέγετε αδιάλειπτα δεδομένα και να μαθαίνετε περισσότερα για το κοινό στο οποίο στοχεύετε, τόσο καλύτερα θα καταφέρετε να ρυθμίσετε με τον ιδανικό τρόπο το πλασάρισμα και την τοποθέτηση του brand σας στην αγορά.

 

Στοχεύστε σε ανάγκες και επιθυμίες, εστιάστε στα παράπονα για επιτυχημένο brand

Οι ειδικοί συνιστούν ως έναν από τους αποτελεσματικότερους τρόπους για να αναπτύξετε ένα στιβαρό και επιτυχημένο brand, καθώς και μια αποτελεσματική στρατηγική marketing, τη διαδικασία της εστίασης στα παράπονα των πελατών σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρετε, καθώς και τη στόχευση στις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

Αυτή η προσέγγιση είναι εξόχως περισσότερο αποτελεσματική από το να επικεντρώνετε τις προσπάθειές σας στο να διακηρύσσετε πόσο φανταστικό είναι το προϊόν ή/και η υπηρεσία που προσφέρετε.

Ακόμα και το πιο άριστο προϊόν χρειάζεται μια αντίστοιχα στιβαρή στρατηγική marketing για να πετύχει και το να καταφέρνετε να απαντάτε στις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα προβλήματα που λύνει το προϊόν ή η υπηρεσία σας, αποτελεί παράγοντα αποφασιστικής σημασίας για την επιτυχία.

Το κοινό δεν αγοράζει ένα προϊόν αποκλειστικά και μόνο επειδή του αρέσει, αλλά κυρίως γιατί καταφέρνει να ανακουφίσει κάποιο πρόβλημα, να δώσει λύσει σε κάποια σημαντική ανάγκη της καθημερινότητάς του. Είναι λοιπόν σημαντικό να έχετε τα παραπάνω στο μυαλό σας καθώς αναπτύσσετε το επιτυχημένο brand σας και προσπαθείτε να το καθιερώσετε στην αγορά.

 

Επικεντρωθείτε σε ένα μήνυμα για το brand σας

Ακόμα κι αν τα προϊόντα σας μπορεί να είναι πολύπλευρα, το brand σας είναι απαραίτητο να παραμένει ως οντότητα κάτι ξεκάθαρο και σαφές, χωρίς παράλληλα φυσικά να παραμένει μονοδιάστατο.

Αφού εξετάσετε ενδελεχώς όλες τις μετρήσεις και τα δεδομένα που αφορούν το marketing, είναι σημαντικό να αποφασίσετε για τη δημιουργία ενός λογοτύπου, ενός θέματος, μιας εταιρικής φωνής και ενός ύφους και στυλ, ενός σλόγκαν και μιας στρατηγικής για το marketing.

Όλα τα προαναφερθέντα θα πρέπει να απηχούν και να καλύπτουν με ευκρίνεια και ακρίβεια την κύρια ιδέα που διαπνέει το επιτυχημένο brand σας, να καταφέρνουν να επικοινωνήσουν το κύριο μήνυμα που θέλετε να περάσετε στο κοινό στο οποίο στοχεύετε.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τη Nike. Τα προϊόντα που λανσάρει είναι πολύπλευρα και χρήσιμα σε ευρύτατες ομάδες ανθρώπων, όμως όταν ακούς το όνομα του brand, κατά πάσα πιθανότητα αυτόματα το μυαλό σου σκέφτεται το χαρακτηριστικό λογότυπο και το σλόγκαν “Just do it”.

Κάθε ένα από τα μηνύματα marketing της εταιρίας περιστρέφεται και είναι δομημένο γύρω από τη συγκεκριμένη ιδέα.

Το αποτέλεσμα είναι πως η Nike μπορεί πλέον να συνδεθεί πολύ εύκολα με παγκόσμιο κοινό και αποτελεί ένα κολοσσιαίο επιτυχημένο brand.

 

Χρησιμοποιήστε τα social media

Το 74% των αμερικανών καταναλωτών χρησιμοποιούν ένα έστω μέσω κοινωνικής δικτύωσης στην καθημερινότητά τους και είναι προφανές πως το social media marketing αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να παγιώσετε τη φωνή του brand σας και να το κάνετε πολύ περισσότερο αναγνωρίσιμο.

 

Παρουσιάστε την προσωπικότητά σας

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να παρουσιάζετε σε μόνιμη βάση την μοναδική προσωπικότητα που αποπνέει το brand σας.

Μην ξεχνάτε πως απευθύνεστε σε πραγματικούς ανθρώπους με πραγματικά συναισθήματα, οι οποίοι μπορούν να ταυτιστούν και να απολαύσουν μονάχα το πραγματικά αξιόλογο και διαδραστικό περιεχόμενο.

Εκεί θα πρέπει πάντα να γίνεται εμφανής και ξεκάθαρη η μοναδική προσωπικότητα του brand σας.

 

Πολύ βασικός παράγοντας για να αφήνετε θετική εικόνα στους πελάτες σας είναι η ιστοσελίδα σας να δουλεύει άρτια.

Επιλέξτε το κατάλληλο πακέτο web hosting, είτε πρόκειται για virtual machine είτε πρόκειται για dedicated server σύμφωνα με τις ανάγκες της δικής σας ιστοσελίδας.

Και, φυσικά, είμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε βελτίωση ή προσθήκη έχετε να μας προτείνετε. Μπορείτε να κάνετε submit για feature request από την φόρμα επικοινωνίας.

Please wait loading