Tips περιεχομένου για το LinkedIn

Tips περιεχομένου για το LinkedIn

To LinkedIn είναι γνωστό στους περισσότερους ως ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε επαγγελματίες, ή στο κοινό που προσπαθεί να εξερευνήσει υποψήφιες ευκαιρίες εύρεσης εργασίας, αλλά χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα LinkdIn tips μπορεί να μετατραπεί σε ένα πάρα πολύ δυνατό ”όπλο”.

Μια πρόσφατη προσθήκη στα ήδη εκτεταμένα χαρακτηριστικά και λειτουργικότητες που προσφέρει το LinkedIn, ήταν το λανσάρισμα μιας πλατφόρμας για μακροσκελές (long-form) περιεχόμενο, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύνολο των χρηστών για να δημοσιεύσουν τέτοιου τύπου αναρτήσεις.

Κάθε κομμάτι περιεχομένου που αναρτάτε στην πλατφόρμα του LinkedIN κοινοποιείται σε όλους τους χρήστες με τους οποίους είστε συνδεδεμένοι, κάτι που αποτελεί έναν εξαιρετικά ελκυστικό παράγοντα που βοηθά στην παραγωγή leads και την εύρεση επαγγελματικών ευκαιριών.

Στο παρακάτω κείμενο θα διαβάσετε ορισμένα στιβαρά tips και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να φτιάχνετε ελκυστικές αναρτήσεις στο LinkedIn και να εξασφαλίσετε πως κάθε κομμάτι περιεχομένου που δημιουργείτε θα λειτουργεί αποτελεσματικά.

 

LinkedIn Tips: Εξερευνήστε το Pulse

Η πλατφόρμα του Pulse στο LinkedIn, αποτελεί το σημείο που γίνεται η σύνδεση του συνόλου του περιεχομένου. Κατευθυνθείτε απευθείας στη σελίδα του Pulse και ξεκινήστε να εξερευνείτε τις κατηγορίες και το περιεχόμενο που είναι trending.

Βασικό στα LinkedIn Tips είναι να προσπαθείτε να εμπνευστείτε σε σχέση με το πως μπορείτε να συνδεθείτε με τις επικρατούσες τάσεις και να αλληλεπιδράσετε με τους αναγνώστες δημιουργώντας οργανικό και ποιοτικό περιεχόμενο.

Ορισμένα από τα κανάλια όπως τα Social Media και το Leadership έχουν εκατομμύρια followers και αν καταφέρετε να έχετε παρουσία εκεί ως προτεινόμενος χρήστης, τότε θα έχετε κάνει ένα τεράστιο βήμα για την προσωπική σας προβολή, την μεγάλη αύξηση της αναγνωρισιμότητας του brand που εκπροσωπείτε, ή οτιδήποτε άλλο προσπαθείτε να προωθήσετε μέσω του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

 

LinkedIn Tips: Δημιουργήστε στοχευμένο περιεχόμενο

Αν και το LinkedIn προσφέρει μια τεράστια ποικιλία θεματολογίας με την οποία μπορείτε να καταπιαστείτε, η συντριπτική πλειοψηφία των αναρτήσεων και των αλληλεπιδράσεων σχετίζεται σε επαγγελματικές συζητήσεις και καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες της πλατφόρμας, μοιράζονται χρήσιμες και επιδραστικές πληροφορίες και απόψεις, αλλά και μικρά κομμάτια περιεχομένου που αφορούν μια τεράστια σειρά επαγγελματικής δραστηριότητας, αναφορές για την εμπειρία που αποκομίζει το κοινό στο επιχειρείν, case studies και πολλά ακόμα.

Προκειμένου να καταφέρετε να ξεχωρίσετε από το σωρό, θα πρέπει ο στόχος σας να είναι να δημιουργήσετε κομμάτια περιεχομένου που προσφέρουν καινοτόμο οπτική για το θέμα με το οποίο καταπιάνεστε, παραμένουν δημιουργικά και ποιοτικά, ενώ παράληλλα δεν ξεφεύγουν από τα όρια των όσων συζητώνται στο LinkedIn, πρέπει να έχουν δηλαδή καθαρά επαγγελματικό προσανατολισμό και δεοντολογία.

 

LinkedIn Tips: Βελτιστοποίηση του περιεχομένου

Ουσιαστικά το LinkedIn σε μια σειρά από παράγοντες δεν διαφέρει πολύ από μια blogging πλατφόρμα όπως η WordPress.

Οι κανόνες που αφορούν τη δημιουργία περιεχομένου και το content marketing έχουν και στο LinkedIn την ίδια ακριβώς εφαρμογή στη διαδικασία της παραγωγής αναρτήσεων.

Έχοντας αυτό κατά νου, είναι προφανές πως θα πρέπει να επενδύουμε την ίδια ενέργεια και προσπάθεια για να δημιουργούμε ελκυστικό περιεχόμενο που προσελκύει τους αναγνώστες και ταυτόχρονα να στοχεύουμε σε συγκεκριμένους τύπους κοινού, δημιουργώντας αναρτήσεις που παραμένουν κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους.

Επιπρόσθετα εξίσου σημαντικό είναι να συμπληρώνουμε το γραπτό κείμενο με οπτικό περιεχόμενο, visuals, video, audio, infographics κλπ.

Κάθε κομμάτι περιεχομένου που δημιουργούμε πρέπει να επιμελείται με την προοπτική πως μπορεί κάποια στιγμή να γίνει προτεινόμενο στο LinkedIn Pulse και παρά το ότι κάτι τέτοιο μπορεί να σας φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο, μονάχα αν καταφέρετε να δημιουργείτε ποιοτικό περιεχόμενο, θα υπάρξει η πιθανότητα κάτι τέτοιο να γίνει πραγματικότητα.

 

LinkedIn Tips: Ζητήστε από τους αναγνώστες σας να δράσουν

Με το LinkedIn να αποτελεί ένα επαγγελματικό δίκτυο, οι χρήστες που το χρησιμοποιούν έχουν την τάση να διαβάζουν ολόκληρα τα άρθρα και τις αναρτήσεις που δημοσιεύονται, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος πως θέλουν να καταναλώσουν κάθε οπτική και κάθε χρήσιμη άποψη που μπορεί να εμπεριέχεται εντός των αναρτήσεων, ενώ υπάρχει πάντα η πιθανότητα να ανακαλύψουν κάτι εξαιρετικά κρίσιμο που δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν πουθενά αλλού.

Για το λόγο αυτό στο τέλος κάθε ανάρτησης σας στο LinkedIn είναι σημαντικό να προσθέτετε ένα -call to action- προσκαλώντας τους αναγνώστες σας σε δράση.

Είτε αυτό θα σημαίνει να κάνουν click σε έναν σύνδεσμο που θα τους οδηγήσει στην ιστοσελίδα σας, είτε να μοιραστούν την ανάρτηση στα social media, είτε να αφήσουν ένα σχόλιο για όλα όσα διάβασαν.

Εφαρμόστε μεθοδικά όλα αυτά τα LinkedIn tips που αναφέρθηκαν παραπάνω και δείτε κατευθείαν την παρουσία σας στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο να αλλάζει!

 

Περιηγηθείτε στις υπηρεσίες web hosting της IpHost και επιλέξτε την καταλληλότερη για τις ανάγκες της επιχείρησης σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για ακόμη περισσότερες πληροφορίες.

Και, φυσικά, είμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε βελτίωση ή προσθήκη έχετε να μας προτείνετε. Μπορείτε να κάνετε submit για feature request από την φόρμα επικοινωνίας.

Please wait loading