Τι είναι τα .EU domains και πώς σε ωφελούν

Τι είναι τα .EU domains και πώς σε ωφελούν

Τα eu domains, όπως φαίνεται και από το όνομά τους (European Union), είναι η ευρωπαϊκή κατάληξη για τα domain names. Πρόκειται για το top-level domain extension για την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε οργανισμό, εταιρία ή κάτοικο στα κράτη μέλη της ΕΕ (συμπεριλαμβανομένης της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας).

Με πάνω από 3 εκατομμύρια κατοχυρωμένα domains, το .EU συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς και αξιόπιστες καταλήξεις, παρέχοντας στο site σας το ισχυρό δημόσιο πρόσωπο που χρειάζεται για να προσελκύσει επισκέπτες.

Επιπλέον, τα eu domains διευκολύνουν στην αύξηση της προβολής σας στο διαδίκτυο βοηθώντας σας να στοχεύσετε όχι μόνο σε μεμονωμένες χώρες αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της.

Σκέφτεσαι να δημιουργήσεις μία ιστοσελίδα για την επιχείρησή σου, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, ή ακόμα και μια προσωπική ιστοσελίδα/blog, και επιθυμείς να στοχεύσεις σε ένα ευρύτερο κοινό πέραν της χώρας σου; Τότε, μήπως τα eu domains είναι αυτό που ψάχνεις;

 

4 λόγοι για να επιλέξεις ένα .EU domain name

1. Ένα .EU domain name δεν σου προσφέρει απλά μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο αλλά σου επιτρέπει να παρουσιάζεις την εταιρία σου σαν πραγματικός Ευρωπαίος, σαν ένας διεθνής παίκτης ανοιχτός στις επιχειρήσεις μεταξύ των 28 κρατών μελών της ΕΕ.

Με πάνω από 700 εκατομμύρια χρήστες στην Ευρώπη, σου δίνει την δυνατότητα να απευθυνθείς σε ένα κοινό που δεν περιορίζεται σε μία μόνο χώρα (πχ .gr, .de κτλ).

Χρησιμοποιώντας ένα .EU domain name αυξάνεις την προβολή της ιστοσελίδας σου, καθώς ξεχωρίζει ως καινοτόμα και μοντέρνα.

2. Με ένα website με κατάληξη .EU, γνωστοποιείς στους πελάτες σου ότι είσαι νομικό πρόσωπο στην ΕΕ, συνεπώς υπάγεσαι στους νόμους και τα συναλλακτικά πρότυπα της ΕΕ και σε άλλα σχετικά εμπορικά πρότυπα.

Σύμφωνα με το Μητρώο, μόνο οι επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί στην ΕΕ μπορούν να αποκτήσουν domain names με κατάληξη .EU. Συνεπώς ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι πρόκειται για μία πιστοποιημένη επιχείριση.

3. Υποστηρίζει πολλές γλώσσες. Στο domain name που θα επιλέξεις, έχεις την δυνατότητα να συμπεριλάβεις χαρακτήρες από σκρίπτ οποιασδήποτε επίσημης γλώσσας της ΕΕ.

Αυτοί οι χαρακτήρες περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, το σουηδικό å, το γερμανικό ü, το ρουμανικό ș, καθώς και το Ελληνικό αλφάβητο στο σύνολό του.

Τα domain names που περιέχουν αυτούς τους ειδικούς, τους λεγόμενους μη ASCII, χαρακτήρες ονομάζονται Διεθνοποιημένα Ονόματα Τομέα (ΔΟΤ) – IDN  για συντομία.

4. Προστασία στο διαδίκτυο. Στα .EU domains προσφέρεται ένα DNSSEC πρωτόκολλο, το οποίο είναι ένα μέτρο ασφαλείας που μειώνει τη πιθανότητα οι πελάτες/επισκέπτες σου να συναντήσουν για παράδειγμα ψεύτικες ή κακόβουλες ιστοσελίδες.

Επιπλέον, υπάρχει και η υπηρεσία Registry Lock που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία των domains από ανεπιθύμητες αλλαγές, όπως διαγραφές ή μεταφορές.

 

Γιατί να κατοχυρώσεις eu domains name μέσω της IpHost

Η IpHost είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταχωρητές στην Ελλάδα, εγκεκριμένος και από την Eurid, και παρέχει online σύστημα διαχείρισης που καθιστά εύκολη και άμεση την διαχείριση των domains σου.

Εκτός από την κλασική κατοχύρωση, η IpHost σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Μητρώο για Ονόματα Χώρου στο Διαδίκτυο (EURid), προσφέρει επιπλέον λύσεις για να αποκτήσεις την δική σου ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.

Α. Δημοσίευση Ισολογισμού

Επιθυμείς να δημοσιεύσεις τον δικό σου ισολογισμό εύκολα και γρήγορα; Η IpHost είναι εδώ και προσφέρει την οικονομικότερη λύση ηλεκτρονικής δημοσίευσης εταιρικών ισολογισμών. Μπες στο isobank.eu για να μάθεις περισσότερα.

Β. Δωρεάν site για μέλη φορέων

Είσαι δικηγόρος ή γιατρός του συλλόγου Αθηνών ή ανήκεις στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ), Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ) ή Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΒΕΠ) και είσαι εγγεγραμμένο μέλος; Ανέβασε τώρα την προσωπική σου ιστοσελίδα δωρεάν για ένα χρόνο. Η συγκεκριμένη προσφορά δίνει στα εγγεγραμμένα μέλη:

• ετήσια κατοχύρωση της προσωπικής ιστοσελίδας του κάθε χρήστη στον ιστοχώρο .EU domain name,
• ετήσιο πακέτο φιλοξενίας (webhosting) σε linux server με χωρητικότητα 5GB,
• απεριόριστη μηνιαία κίνηση δεδομένων,
• πίνακα ελέγχου – cPanel,
• απεριόριστους λογαριασμούς email,
• στατιστικά επισκεψιμότητας,
• βάση δεδομένων,
• τηλεφωνική και ηλεκτρονική υποστήριξη.
•προεγκατεστημένα υποδείγματα (templates), για εύκολη και γρήγορη δημιουργία website, χωρίς καμία ιδιαίτερη γνώση από τους χρήστες, εισάγοντας το βιογραφικό τους, το υλικό και τις πληροφορίες που επιθυμούν.
Μάθε περισσότερα από το επίσημο site του συλλόγου που ανήκεις.

Η IpHost υποστηρίζει το EU και την ευρωπαϊκή ταυτότητα στο διαδίκτυο και βρίσκεται κοντά σου στο νέο σου ξεκίνημα.

 

Μάθε επίσης περισσότερες πληροφορίες για τα virtual machine και τους dedicated servers προκειμένου να επιλέξεις την καταλληλότερη επιλογή για το website σου.

 

 

Maria Vlassi
Technical Support
IpHost Team

Please wait loading