Φρεσκάρετε την ιστοσελίδα σας αυτό το καλοκαίρι

Φρεσκάρετε την ιστοσελίδα σας αυτό το καλοκαίρι

Η έλευση του καλοκαιριού σημαίνει διαφορετικά πράγματα για κάθε επιχείρηση όμως το φρεσκάρισμα της ιστοσελίδας σας πρέπει να είναι κοινός στόχος για όλες τις επιχειρήσεις.

Για αρκετές και ειδικά στην Ελλάδα πρόκειται για μια εποχή μειωμένου ενδιαφέροντος από την πλευρά των καταναλωτών με τους ρυθμούς των πωλήσεων και της γενικότερης εμπορικής δραστηριότητας να σημειώνει αξιοσημείωτη πτώση.

Υπάρχουν φυσικά και αυτές, για τις οποίες το καλοκαίρι σημαίνει αύξηση του τζίρου.

Ανεξάρτητα από το πώς η εποχή επηρεάζει το φόρτο εργασίας για την επιχείρησή σας, το φρεσκάρισμα της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες σας.

Κι αυτό γιατί η καταναλωτική συμπεριφορά των πελατών σας πιθανότατα αλλάζει τους πιο ζεστούς μήνες.

Το κοινό χρησιμοποιεί σαφώς περισσότερο τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές του αυτή την περίοδο, αφού πρόκειται για εποχή διακοπών που βρίσκει τους καταναλωτές εν κινήσει.

Οι πελάτες σας δεν είναι στατικοί και το ίδιο πρέπει να ισχύει και για την εταιρική σας ιστοσελίδα.

Ακολουθούν μερικά tips με τα οποία μπορείτε κάνετε ένα φρεσκάρισμα στην ιστοσελίδα σας αυτό το καλοκαίρι.

 

Φρεσκάρισμα της ιστοσελίδας: Επανεξετάστε τη στρατηγική σας για το SEO

Το βέλτιστο SEO είναι κατά το ήμισυ μηχανική και τεχνολογία και κατά το υπόλοιπο μισό το ποιοτικό περιεχόμενο και συνέπεια στη συχνότητα ανάρτησης του.

Υπάρχει μια σειρά από εργαλεία, όπως για παράδειγμα το plugin Yoast για τη μηχανή της WordPress, το οποίο μπορεί να παρέχει δυναμικό feedback σε ότι αφορά τους τίτλους των σελίδων, τα tags καθώς και πολλά ακόμα συστατικά της κάθε ιστοσελίδας.

Επενδύστε το χρόνο για να αξιολογήσετε και πάλι την ιστοσελίδα σας και βεβαιωθείτε πως θα κάνετε τις κινήσεις που θα σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε τις οργανικές αναζητήσεις προς αυτήν.

 

Βελτιώστε τα οπτικά στοιχεία της σελίδας σας

Καθορίστε το βαθμό κατά τον οποίο η ιστοσελίδα σας διαθέτει ποιοτικές, συναρπαστικές και σχετικές εικόνες και φωτογραφίες.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να ενσωματώσετε video, αν δεν το έχετε ήδη κάνει.

Τα βίντεο γενικά βοηθάνε πάρα πολύ για το φρεσκάρισμα της ιστοσελίδας σας και τραβάνε και το βλέμμα του καταναλωτή.

 

Ενημερώστε το περιεχόμενό σας

Περιηγηθείτε σε κάθε σελίδα του ιστοτόπου σας και ενημερώστε κάθε παλιό, απαρχαιωμένο περιεχόμενο που υπάρχει αναρτημένο. Μια απλή επανεξέταση και ενημέρωση μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά.

 

Ελέγξετε τα βασικά

Βεβαιωθείτε μετά από ενδελεχή έλεγχο πως τα πάντα στην ιστοσελίδα σας λειτουργούν σωστά και εύρυθμα. Ελέγξτε την ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας σας, εξασφαλίστε πως το αναρτημένο περιεχόμενο εμφανίζεται όπως ακριβώς το θέλετε και εξετάστε κάθε βασική λειτουργία στον ιστότοπό σας.

 

Συμπεριλάβετε τις καλοκαιρινές αλλαγές

Διασφαλίστε πως η ιστοσελίδα αντανακλά κάθε παράμετρο που αφορά την καλοκαιρινή λειτουργία της επιχείρησής σας. Αναρτήστε το θερινό ωράριο λειτουργίας, τις τρέχουσες προσφορές και εκπτώσεις και ενημερώστε για κάθε σημαντική λεπτομέρεια.

Ένα λάθος για παράδειγμα στο ωράριο λειτουργίας του φυσικού σας καταστήματος μπορεί να επιφέρει τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο στον κύκλο εργασιών σας.

 

Επικεντρωθείτε στο μήνυμα που περνάτε στους καταναλωτές

Τα πιο σημαντικά μηνύματα, οι προσφορές, η παρουσίαση των προϊόντων ή/και των υπηρεσιών πρέπει να κυριαρχούν σε περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα σας.

Εξασφαλίστε πως οι κυριότερες προσφορές έχουν προτεραιότητα στην εμφάνιση και βρίσκονται στην περίοπτη θέση που τους αξίζει, ώστε να τραβήξουν άμεσα την προσοχή των καταναλωτών.

Εάν ακολουθήσετε αυτά τα πολύ απλά αλλά βασικά βήματα για το φρεσκάρισμα της ιστοσελίδας σας, τότε να είστε σίγουροι ότι θα δείτε πολύ διαφορετικά αποτελέσματα.

Δοκιμάστε το και θα βγείτε κερδισμένοι.

 

Παράλληλα φροντίστε να βελτιώσετε την εμπειρία του χρήστη και την ενίσχυση της καλής φήμης του domain name σας, επιλέγοντας το κατάλληλο web hosting πακέτο το οποίο θα απογειώσει τις δυνατότητες της σελίδας σας.

Και, φυσικά, είμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε βελτίωση ή προσθήκη έχετε να μας προτείνετε. Μπορείτε να κάνετε submit για feature request από την φόρμα επικοινωνίας.

Please wait loading