Προετοιμάστε την ιστοσελίδα σας για τους διαδικτυακούς σας επισκέπτες

Προετοιμάστε την ιστοσελίδα σας για τους διαδικτυακούς σας επισκέπτες

Στο εξαιρετικά δημοφιλές στις ΗΠΑ, χόκεϊ στον πάγο, οι καλύτεροι παίκτες προσπαθούν πάντα να κάνουν πράξη τον κανόνα που τους θέλει να πατινάρουν με τα παγοπέδιλα τους, εκεί που θεωρούν πως πρόκειται να βρεθεί ο δίσκος και όχι εκεί που βρέθηκε μερικά δευτερόλεπτα προηγουμένως.

Πρόκειται για ένα κλισέ το οποίο με διάφορες παραλλαγές έχει εφαρμογή σε πάρα πολλές πτυχές της ζωής, με το επιχειρείν να μην αποτελεί εξαίρεση, με τη μόνη διαφορά πως ο δίσκος του παιχνιδιού αντικαθίσταται από τους πελάτες, υπάρχοντες και υποψήφιους.

Πολύ σημαντικό κομμάτι για να επιτευχθεί αυτό είναι η βελτιστοποίηση ιστοσελίδας και η πολύ καλή πλοήγηση που πρέπει να του παρέχουμε.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι καταναλωτές ορισμένες φορές βρίσκονται σε σημεία που δεν θα θέλατε να βρίσκονται.

Για παράδειγμα μπορεί να πραγματοποιήσουν μια διαδικτυακή αναζήτηση και μέσω αυτής να προσγειωθούν σε μια από τις δεκάδες σελίδες της ιστοσελίδας σας και όχι στην ιδιαίτερα προσεγμένη και άψογα σχεδιασμένη αρχική σελίδα του ιστοτόπου σας λόγω του ότι δεν έχει δοθεί η πρέπουσα σημασία στην βελτιστοποίηση ιστοσελίδας.

Για το λόγο αυτό αντί να επικεντρώνεστε αποκλειστικά στην ιδανική διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσει το κοινό για να βρεθεί στην ιστοσελίδα σας, είναι σημαντικό να προβλέψετε όλους τους πιθανούς δρόμους και τρόπους με τους οποίους μπορεί οι καταναλωτές να ανακαλύψουν την επιχείρησή σας.

 

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδας: Ιστοσελίδες με κριτικές

Οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες συχνά παραβλέπονται ως σημεία εισόδου προς την εταιρική σας ιστοσελίδα, όμως στην πραγματικότητα μπορεί να έχουν εξαιρετικά σημαντικό αντίκτυπο για την επισκεψιμότητα και την επιτυχία της επιχείρησής σας.

Μια στιβαρή επιχείρηση που δραστηριοποιείται ενεργά σε οποιονδήποτε τομέα, θα έχει πιθανότατα μια καλή κατανομή κριτικών, θετικών στην πλειοψηφία τους, με ένα μικρό ποσοστό πιο ακραίων να βρίσκονται επίσης στο μείγμα, σημαντικός παράγοντας για την βελτιστοποίηση ιστοσελίδας.

Οι αρνητικές κριτικές δεν μπορούν πάντα να διορθωθούν, όμως απατώντας σε τέτοιες με θετικό ύφος και δημόσιο τρόπο, καταφέρνει κανείς να καταδείξει στους υποψήφιους πελάτες πως η επιχείρηση πραγματικά ενδιαφέρεται και κάνει την απαραίτητη προσπάθεια για να αντιμετωπίσει με επάρκεια όλα τα ζητήματα που μπορεί να ανακύψουν κατά καιρούς.

Είναι προφανές πως δεν είναι δυνατόν να αφήσετε απόλυτα ικανοποιημένο το σύνολο του κοινού, όμως είναι αποφασιστικής σημασίας να επενδύετε χρόνο τακτικά να τσεκάρετε τις κριτικές, να επιλύετε τα όποια προβλήματα και να αλληλεπιδράτε με τους πελάτες σας.

 

Αναζητήσεις στο Google

H αναζήτηση στο Google αποτελεί το ξεκίνημα για τη συνολική εμπειρία μεγάλου ποσοστού καταναλωτών και για το λόγο αυτό είναι κρίσιμο να εμφανίζεστε όσο το δυνατόν ψηλότερα στην κατάταξη των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.

Υπάρχει διαθέσιμος τεράστιος πλούτος πληροφορίας από τη Google σε ότι αφορά τη βελτιστοποίηση για της μηχανές αναζήτησης (SEO), όμως στον πυρήνα όλων αυτών, οι επιχειρήσεις πρέπει να εξασφαλίζουν αρχικά να μπουν στη δωρεάν λίστα της Google για τις εταιρίες.

Αυτό δεν εξασφαλίζει μονάχα πως η Google μπορεί να εντοπίσει την επιχείρησή σας, αλλά δημιουργεί ευκαιρίες για στοχευμένη διαφήμιση με γεωγραφικά κριτήρια, αλλά και ένα σωρό άλλες ευκαιρίες που βασίζονται στην τοποθεσία.

 

Φορητές ηλεκτρονικές συσκευές

Ένα διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό καταναλωτών θα αναζητά την επιχείρησή σας μέσω κάποιας φορητής ηλεκτρονικής συσκευής.

Θα χάσετε πολλά αν η ιστοσελίδα σας δεν είναι αποκριτική, αν δηλαδή δεν καταφέρνει να ανιχνεύσει τι τύπος συσκευής χρησιμοποιείται για να αποκτηθεί πρόσβαση προς τον ιστότοπο και να προσαρμόσει την εμφάνιση με τον βέλτιστο τρόπο για κάθε διαφορετικό τύπο ηλεκτρονικής συσκευής.

Το responsive design παρέχει στο κοινό μια ασύγκριτα καλύτερη συνολική εμπειρία, ενώ είναι σχετικά εύκολο να ενσωματωθεί σε πάρα πολλά themes της WordPress.

Με τους καταναλωτές να λειτουργούν διαρκώς περισσότερο χρησιμοποιώντας mobile συσκευές, πρέπει να εξασφαλίσετε πως η ιστοσελίδα σας θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί και να τους παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

 

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα άρθρα στο blog της IpHost και περιηγηθείτε στις υπηρεσίες web hosting για να ανακαλύψετε αυτή που εξυπηρετεί καλύτερα τις δικές σας ανάγκες.

Please wait loading