Google less: Άραγε πώς θα ήταν ο διαδικτυακός χώρος χωρίς το Google;

Google less: Άραγε πώς θα ήταν ο διαδικτυακός χώρος χωρίς το Google;

 

Πως θα ήταν το διαδίκτυο χωρίς Google; Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο ότι η Google έχει εισβάλλει όσο τίποτα άλλο στην διαδικτυακή καθημερινότητα των ανθρώπων. Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι η Google είναι συνώνυμη του Internet.

Οι δεκάδες εφαρμογές που παρέχει για την αναζήτηση, την προβολή βίντεο, την αλληλογραφία κλπ. είναι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις η Νο 1 προτίμηση σε σχέση με τις αντίστοιχες εναλλακτικές λύσεις .

Έτσι, λοιπόν, εμφανίζονται τα εξής ερωτήματα: πώς θα διαμορφωνόταν το internet με λιγότερο ή και χωρίς Google; Πόσο διαφορετικό θα ήταν χωρίς την καλύτερη μηχανή αναζήτησης, χωρίς το Gmail, το YouTube, το Google Maps, το Google Docs, το Google Chrome, το Google Analytics;

Σίγουρα υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις για κάθε μία από τις παραπάνω εφαρμογές, καμία όμως με την απήχηση και την ευκολία στη χρήση που προσφέρει η Google, αφού αρκεί μόνο ένα google account για να αποκτήσει κανείς πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που παρέχει.

 

Οι ανταγωνιστές (ή διεκδικητές) της Google

Εάν λοιπόν μια μέρα η Google σταματούσε να υπάρχει, πέρα από το χάος που θα προέκυπτε, κάποια ή καλύτερα, κάποιες εταιρίες θα προσπαθούσαν να πάρουν τη θέση της. Δύο από τις πιθανότερες:

1. Microsoft
Έχοντας ήδη τη δεύτερη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης, το Bing, καθώς και ένα τεράστιο μερίδιο στο διαδίκτυο, η Microsoft είναι από τους κοντινότερους ή ίσως ο κοντινότερος διάδοχος της Google. Ωστόσο, σχεδόν όλες οι αντίστοιχες web εφαρμογές και υπηρεσίες της, έχουν χαρακτηριστεί από πολλούς ως υποδεέστερες λόγω χειρότερης υλοποίησης κυρίως στο τεχνικό κομμάτι.

2. Amazon
Η Amazon, είναι άλλος ένας κολοσσός και ανταγωνιστής της Google με σημαντική αύξηση των εσόδων της τα τελευταία χρόνια και με ένα σεβαστό κομμάτι από την πίτα της αγοράς που παρέχει πολύ ισχυρά web εργαλεία και υπηρεσίες. Υστερεί, όμως, σε αρκετά σημεία, καθώς τα εργαλεία της είναι αρκετά πιο σύνθετα και δύσκολα για να μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει ο μέσος χρήστης.

 

Χωρίς Google adwords και analytics

Δύο κορυφαίες υπηρεσίες επάνω στις οποίες στηρίζεται τεράστιο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας διαδικτυακής ή μη. Το Google Adwords θεωρείται δικαίως και με διαφορά η μεγαλύτερη διαφημιστική πλατφόρμα παγκοσμίως.

Εάν θα μπορούσαμε να φανταστούμε την διακοπή λειτουργίας των δύο αυτών υπηρεσιών, τότε μπορούμε να φανταστούμε και την οικονομική καταστροφή που θα συνεπαγόταν σε μικρομεσαίες αλλά και σε μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και στην παγκόσμια οικονομία γενικότερα.

Φαίνεται λοιπόν πως, όχι απλά είναι ένα δύσκολο κατόρθωμα ο περιορισμός και η διακοπή χρήσης των υπηρεσιών της Google μέσα στη καθημερινότητα, αλλά μοιάζει και ως κάτι απίθανο τόσο για τον καθημερινό χρήστη όσο και για τις επιχειρήσεις.

Πολλοί θα τη θεωρήσουν ως αναγκαίο κακό ενώ άλλοι ως το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί στη διαδικτυακή σημερινή εποχή.

 

Όπως και να ‘χει, η Google έχει «ριζώσει» πλέον στις ζωές μας ως η πρώτη λύση για τις περισσότερες web υπηρεσίες και, από ότι φαίνεται, δύσκολα θα εκθρονιστεί, για αυτό και είναι πολύ αυστηρή με τις προϋποθέσεις των website που διαφημίζονται σε αυτήν.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα site που χρησιμοποιούν πιστοποιητικό SSL.

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες website hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Και, φυσικά, είμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε βελτίωση ή προσθήκη έχετε να μας προτείνετε. Μπορείτε να κάνετε submit για feature request από την φόρμα επικοινωνίας.

Please wait loading