Καταγράψτε την αποτελεσματικότητα της ιστοσελίδας σας με τα Analytics

Έχετε ήδη δαπανήσει αρκετό χρόνο, χρήμα και ενέργεια για να κατασκευάσετε την ιστοσελίδα σας και να εξασφαλίσετε τη διαδικτυακή παρουσία της εταιρίας σας στο διαδίκτυο. Ήρθε πλέον η ώρα να διαπιστώσετε αν λειτουργεί με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο, αλλά και πόσο αποτελεσματική είναι και σε τι βαθμό μπορεί να σας βοηθήσει να εκπληρώσετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους.

Ως ιδιοκτήτης μιας μικρής ή μικρομεσαίας επιχείρησης, θα πρέπει να ξέρετε πόσοι άνθρωποι επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας, τι εμπειρία αποκομίζουν συνολικά από την περιήγησή τους σε αυτή, καθώς φυσικά και το πόσο επιτυχημένες και αποτελεσματικές είναι οι προσπάθειες σας σε ότι αφορά το marketing και την προώθηση των προϊόντων ή/και των υπηρεσιών που προσφέρετε στο κοινό. Τα analytics μπορούν να σας παρέχουν τόσο αυτά τα κρίσιμα δεδομένα, όσο και πολύ περισσότερες σχετικές πληροφορίες και να αποτελέσουν έναν υπερπολύτιμο σύμμαχο στις προσπάθειές σας.

Γνωρίζοντας το διαδικτυακό σας κοινό, θα έχετε τη δυνατότητα να προσαρμόσετε και να παραμετροποιήσετε την ιστοσελίδα σας, ώστε να ευθυγραμμίζεται και να απαντά στις ανάγκες, τις επιθυμίες και την καταναλωτική συμπεριφορά των επισκεπτών σας. Επίσης αν για παράδειγμα διαπιστώσετε πως η πλειοψηφία των διαδικτυακών σας επισκεπτών, κατευθύνονται προς την ιστοσελίδα σας, μέσω των social media, τότε θα αντιληφθείτε πως θα πρέπει να επικεντρώσετε τη στρατηγική και τις προσπάθειες μάρκετινγκ της επιχείρησής σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη βελτιστοποίηση της παρουσίας σας σε αυτά.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε για ορισμένους τρόπους, με τους οποίους τα analytics, σας προσφέρουν ενδείξεις και δεδομένα αποφασιστικής σημασίας σχετικά με την επιτυχία και την αποτελεσματικότητα της ιστοσελίδας σας.

Επισκέπτες: Έχετε τη δυνατότητα να μάθετε σχετικά με τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας και πιο συγκεκριμένα αν αυτοί είναι νέοι, ή επιστρέφουν σε αυτήν έχοντας επισκεφθεί και στο παρελθόν, πως ανακάλυψαν τον ιστότοπό σας, ποια είναι η τοποθεσία τους και ποιους browser χρησιμοποιούν για να περιηγηθούν στην ιστοσελίδα σας.

Σελίδες: Συγκεντρώνετε πληροφορίες για κάθε συγκεκριμένη σελίδα του ιστοτόπου σας και είστε πλέον σε θέση να αναλύσετε την αποτελεσματικότητα και τη δημοτικότητα κάθε μεμονωμένης σελίδας.

Αναφορές: Μπορείτε να διαπιστώσετε ποιες ιστοσελίδες, URLs, μηχανές αναζήτησης, λέξεις κλειδιά ήταν αυτές που οδήγησαν τους επισκέπτες προς τον ιστότοπό σας.

Ηλεκτρονικό εμπόριο: Θα μάθετε σχετικά με την ολοκλήρωση συγκεκριμένων δράσεων και κινήσεων από τους επισκέπτες, όπως για παράδειγμα την αγορά προϊόντων, την εγγραφή στο newsletter, αφού το κοινό βρήκε την ιστοσελίδα σας μέσω διαδικτυακών διαφημίσεων.

Mobile: Θα έχετε στη διάθεσή σας δεδομένα σε σχέση με το πόσοι επισκέπτες είχαν πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας χρησιμοποιώντας μια φορητή ηλεκτρονική συσκευή, αλλά και πως αυτοί περιηγήθηκαν και χρησιμοποίησαν την mobile έκδοση της ιστοσελίδας σας.

Social Media: Θα μετρήσετε την επιτυχία των προφίλ που διατηρείτε στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα διαπιστώσετε πόσοι και ποιοι από τους επισκέπτες σας μοιράζονται και αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο που δημοσιεύετε στα social media.

Διαφήμιση: Θα μάθετε για την αποτελεσματικότητα των διαδικτυακών προσπαθειών σας σε ότι αφορά το marketing και θα είστε σε θέση να μετρήσετε το ROI (Return on Investment) των διαφημιστικών σας ενεργειών.

Υπάρχει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία διαδικτυακών προϊόντων που αναλύουν την ιστοσελίδα σας παρέχοντας σας δεδομένα αποφασιστικής σημασίας, ώστε να διαπιστώσετε τι λειτουργεί και σε τι βαθμό και τί όχι. Εκμεταλλευτείτε τα ώστε να βελτιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα της ιστοσελίδας σας.

Περιηγηθείτε στο blog της IpHost και ανακαλύψτε νέα, tutorials, guides και συμβουλές που έχουν ως σκοπό να βελτιώσουν την απόδοση της ιστοσελίδας σας.

Και, φυσικά, είμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε βελτίωση ή προσθήκη έχετε να μας προτείνετε. Μπορείτε να κάνετε submit για feature request από την φόρμα επικοινωνίας.

Please wait loading