Πως να επανακαθορίσετε το περιεχόμενό σας στα Social Media

O επανακαθορισμός του περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί μια βιώσιμη μέθοδο για να εξασφαλίσετε πως τα πλέον αξιόλογα και πετυχημένα κομμάτια της δουλειάς σας, μπορούν να βρουν την ευρύτερη απήχηση που πρέπει σε διαφορετικό κοινό.

Αν και είναι γνωστό πως οι αλγόριθμοι των μηχανών αναζήτησης, όπως αυτός της Google, θα επιβάλουν ποινή στην κατάταξη των αποτελεσμάτων, για την αντιγραφή διαδικτυακού περιεχομένου, δεν υπάρχει καμία αρνητική επίπτωση όταν χρησιμοποιείτε το υλικό που έχετε στη διάθεσή σας σε διαφορετικές διαδικτυακές social media πλατφόρμες. Πρόκειται για μια μέθοδο που θα σας προσφέρει μεγάλο όγκο δημοσιεύσεων και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω της χρήσης παλαιότερου υλικού.

Γιατί είναι χρήσιμη μέθοδος;

Πολλοί bloggers και συντάκτες περιεχομένου δημιουργούν πραγματικά αξιόλογα κομμάτια που αποδίδουν εξαιρετικά και λειτουργούν αποτελεσματικά στον διαδικτυακό κόσμο. Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο περιεχόμενο είναι πιθανό να μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλύτερα και αποδοτικότερα, αν χρησιμοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αντί να επικεντρώνεστε στην προσέλκυση του κοινού, με όπλο τις μηχανές αναζήτησης, η σύμπλεξη και η αλληλεπίδραση μέσω των social media, μπορούν επίσης να προσφέρουν τεράστια ώθηση στην επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας και στην εκπλήρωση των επιχειρηματικών σας στόχων. Δεν μπορεί κάθε χρήστης του YouTube για παράδειγμα, να αντιληφθεί την ύπαρξη της ιστοσελίδας σας, όμως θα είναι ευκολότερο να το κάνει αν επανακαθορίσετε τον τρόπο χρήσης του περιεχομένου σας.

Αποφασίζοντας για το ιδανικό περιεχόμενο

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να  αποφασίσετε, είναι ποιο ακριβώς περιεχόμενο θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Θα πρέπει να επιλέξετε αυτό που δημιουργήσατε για την ιστοσελίδα σας και είχε την μεγαλύτερη απήχηση, αποδίδοντας καλύτερα. Χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Google Analytics, ή το JetPack για την WordPress θα έχετε την απαραίτητη βοήθεια για να καθορίσετε ποιες αναρτήσεις αποδείχθηκαν οι πλέον ενδιαφέρουσες για την πλειοψηφία των επισκεπτών σας.

Αναζητήστε δημοσιεύσεις με τις περισσότερες επισκέψεις, τον περισσότερο χρόνο παραμονής στην σελίδα, καθώς και αυτές στις οποίες “προσγειώθηκαν” οι περισσότεροι χρήστες. Αυτό είναι υλικό που το κοινό στο οποίο στοχεύετε βρήκε ενδιαφέρον και ελκυστικό και για το λόγο αυτό διατηρεί τις περισσότερες πιθανότητες να έχει επιτυχία και στο διαδικτυακό κοινό που δραστηριοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθούν παραδείγματα για τον επανακαθορισμό του περιεχομένου σας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Twitter

Από όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter αποτελεί την ευκολότερη επιλογή για την επαναχρησιμοποίηση του περιεχομένου. Με τον περιορισμό των 140 χαρακτήρων για κάθε tweet, είναι εύκολο να δημιουργήσετε σύντομα highlights, υπογραμμίζοντας τα κύρια σημεία της ανάρτησης του blog που θέλετε να προωθήσετε. Αν για παράδειγμα η δημοσίευση στο blog σας, περιέχει μια λίστα με τους δέκα λόγους για τους οποίους πρέπει το κοινό να επισκεφθεί τη Σαντορίνη, μπορείτε να αναρτήσετε στο Twitter κάθε έναν από τους συγκεκριμένους λόγους σε ένα tweet τη φορά.  Αυτό θα σας προσφέρει 10 μεμονωμένα tweets, που θα αφορούν το περιεχόμενο μιας και μοναδικής δημοσίευσης στην ιστοσελίδα σας,  ενώ παράλληλα είναι πιθανό να προκαλέσει ενδιαφέρον σε μεγαλύτερο εύρος διαδικτυακών χρηστών.

Η δημοτικότητα του twitter εγγυάται εξαιρετικές προοπτικές για το μοίρασμα περιεχομένου, ενώ η χρήση δημοφιλών hashtags και άλλες στρατηγικές μπορούν σε σύντομο χρόνο να αυξήσουν γρήγορα και σημαντικά την έκθεσή και τη διαδικτυακή απήχηση για την ιστοσελίδα σας.

Facebook

Όπως συμβαίνει και με το Twitter, είναι εύκολο να περικόψετε μια δημοσίευση της ιστοσελίδας σας, να την αναρτήσετε στο Facebook με στόχο να κερδίσετε followers. Έχετε όμως διαθέσιμους περισσότερους χαρακτήρες για κάθε ανάρτηση, κάτι που  σας επιτρέπει να καταγράψετε (ή να μην το κάνετε) περισσότερες λεπτομέρειες, ανάλογα πάντα με τη στρατηγική σας σε ότι αφορά το social marketing.

Με δεδομένο πως κατά μέσο όρο, οι χρήστες ξοδεύουν περί τα 40 λεπτά κάθε μέρα στο Facebook, είναι προφανές πως τα κέρδη που μπορείτε να αποκομίσετε είναι πολλά. Όσα περισσότερα μοιράζεστε εκεί, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να βελτιστοποιήσετε τη φήμη της ιστοσελίδας σας και να μεγιστοποιήσετε την επισκεψιμότητά.

Google+

Αν και το Google+ δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο οι παραπάνω πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, εξακολουθεί να διαθέτει μια μεγάλη βάση χρηστών και για το λόγο αυτό αξίζει να χρησιμοποιείται για την ανάρτηση περιεχομένου. Μάλιστα πολλές μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις συχνά κερδίζουν πολύ περισσότερο traffic μέσω αυτής της πλατφόρμας από ότι μέσω του Facebook ή του Twitter.

Το να πετύχει κανείς να προσθέσει το κοινό την εταιρική ιστοσελίδα στους κύκλους του στο Google+, αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα καθώς εκτός των  άλλων αυξάνει και την επισκεψιμότητα μέσω των αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης.

YouTube

To video αποτελεί μια μέθοδο για το διαδικτυακό marketing που κερδίζει έδαφος με ραγδαίους ρυθμούς. Σύμφωνα με τα στατιστικά οι ώρες που οι άνθρωποι παρακολουθούν περιεχόμενο στον κολοσσό των social media έχει αυξηθεί κατά 60% κάθε ένα από τα τελευταία χρόνια. Επιπρόσθετα το YouTube προσφέρει πολλά εργαλεία και διαφημιστικές δυνατότητες. Η μετατροπή κάποιου post σε μορφή video, μπορεί να σας προσφέρει εξαιρετικές προοπτικές σε ότι αφορά το branding της επιχείρησής σας.

Περιηγηθείτε στο blog μας και ανακαλύψτε νέα, tutorials, guides και συμβουλές που έχουν ως σκοπό να βελτιώσουν την απόδοση της ιστοσελίδας σας.

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες web hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Please wait loading