Βάλτε την επιχείρησή σας στην πρώτη σελίδα της Google

Ανακαλύψτε τον τύπο διαφήμισης Pay-Per-Click (PPC), μάθετε πως μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας αλλά και

συμβουλές προκειμένου να τρέξετε τις πλέον αποτελεσματικές PPC καμπάνιες και να απογειώσετε την αποδοτικότητα των προωθητικών σας ενεργειών.
Είναι προφανές πως κάθε επιχείρηση θέλει η ιστοσελίδα της να βρίσκεται όσο το δυνατόν ευκολότερα από τους χρήστες του διαδικτύου και αυτό εξαρτάται στον μέγιστο βαθμό, από το αν θα εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στις σελίδες της Google, της Yahoo και του Bing, εκεί όπου γίνεται συνολικά το 95% των διαδικτυακών αναζητήσεων. Το να καταφέρετε να παραμετροποιήσετε και να βελτιστοποιήσετε την εταιρική σας ιστοσελίδα, ώστε να εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων για τις διαδικτυακές αναζητήσεις, αποτελεί μια πρόκληση, η οποία μπορεί να αποδειχθεί δαπανηρή χρονικά και να απαιτήσει σημαντικές προσπάθειες από μέρους σας.
Με την Pay-Per-Click (PPC) διαφήμηση, δεν απαιτείται να εξαρτάστε από την οργανική θέση της ιστοσελίδα σας, σε ό,τι αφορά τις αναζητήσεις και μπορείτε να διεκδικήσετε εμφάνιση, υπό καλύτερες προϋποθέσεις και με αποτελεσματικότερη προοπτική. Με αυτόν τον τύπο διαφήμισης μπορείτε να επιτύχετε περίοπτη θέση για την εταιρική σας ιστοσελίδα στις μηχανές διαδικτυακής αναζήτησης, με άμεση ισχύ.

Τα πλεονεκτήματα της PPC διαφήμισης

•Μπορείτε ουσιαστικά να “αγοράσετε” σταδιακά τη θέση σας στην κορυφή των αναζητήσεων της Google, χρησιμοποιώντας την κατάλληλη στρατηγική για τη διαδικτυακή σας καμπάνια και εφαρμόζοντας την βέλτιστη τεχνική ανταγωνιστικών προσφορών.

•Οι διαφημίσεις σας θα εμφανίζονται σε στοχευμένο και εξειδικευμένο κοινό, ανθρώπους που αναζητούν αποτελέσματα με βάση λέξεις-κλειδιά, οι οποίες σχετίζονται συγκεκριμένα με την επιχείρησή σας και τους τομείς που αυτή δραστηριοποιείται.

•Διατηρείτε τον απόλυτο έλεγχο του προϋπολογισμού για τον συγκεκριμένο τύπο διαφήμισης. Μπορείτε να ξοδέψετε όσα λίγα επιθυμείτε, ενώ έχετε τη δυνατότητα και για υπερβάσεις, πληρώνοντας σημαντικά ποσά για την προώθηση με αυτόν τον τρόπο.

•Όπως αποκαλύπτει και το Pay-Per-Click, πληρώνετε μόνο στις περιπτώσεις που το κοινό κάνει click στις διαφημίσεις που έχετε τοποθετήσει.

•Τα αποτελέσματα κάθε PPC διαφημιστικής καμπάνιας παραμένουν απολύτως μετρήσιμα.
Πριν ξεκινήσετε τη δημιουργία της πρώτης σας PPC καμπάνιας είναι αποφασιστικής σημασίας να γνωρίζετε τις παρακάτω κρίσιμες παραμέτρους.

Προϋπολογισμός: Καθορίστε τον μηνιαίο σας προϋπολογισμό για διαφήμιση. Πρέπει να γνωρίζετε το μέσο κόστος για κάθε κλικ σε σχέση με τις λέξεις κλειδιά, τον αριθμό των εμφανίσεων, καθώς και τη μέση ισοτιμία.

Επιλέξτε τις λέξεις-κλειδιά. Οι διαφημιστικές σας καμπάνιες βασίζονται σε λέξεις ή φράσεις που το κοινό θα χρησιμοποιήσει για να αναζητήσει την επιχείρησή σας. Όταν κάποιος χρήστης αναζητά κάτι, εισάγοντας έναν συγκεκριμένο όρο, τότε εσείς και οι ανταγωνιστές σας θα κάνετε τις προσφορές σας, προκειμένου να εμφανιστεί η διαφήμιση που θέλετε να προβάλετε. Όσο πιο στοχευμένες και συγκεκριμένες είναι οι λέξεις-κλειδιά, τόσο πιο ωφέλιμη και αποδοτική θα είναι η επισκεψιμότητα και η κίνηση του κοινού που θα προκληθεί μέσω της διαφήμισης προς τον ιστότοπό σας.

Στόχευση. Περιορίστε τη στόχευσή σας στο κοινό που σας ενδιαφέρει. Οι περισσότερες μηχανές αναζήτησης σας επιτρέπουν να καθορίσετε που ακριβώς θέλετε να εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας, σε σχέση με την περιοχή, την πόλη και τη χώρα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας καθώς και το αν θέλετε η διαφήμιση να εμφανίζεται σε mobile συσκευές ή/και σε προσωπικούς υπολογιστές.

Προσφορές. Στην PPC διαφήμιση, η επιχείρηση που κάνει τη μεγαλύτερη προσφορά για μια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί, εξασφαλίζει την πρώτη θέση στην κατάταξη για την συγκεκριμένη λέξη. Στο σημείο αυτό, η εμπειρία και η γνώση μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε σημαντικά χρηματικά ποσά. Δεν είναι πάντα καλό να βρίσκεστε διαρκώς στην κορυφή της κατάταξης, κι αυτό γιατί με τον τρόπο αυτό θα εξαντλήσετε γρήγορα τον προϋπολογισμό σας, αφού θα κάνετε διαρκώς προσφορές υψηλότερες από αυτές που θα έπρεπε. Είναι κρίσιμο να έχετε προαποφασίσει τα όρια για τα ποσά των προσφορών σας.

Δημιουργήστε διαφημίσεις. Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια διαφήμιση για κάθε λέξη-κλειδί. Μια επιτυχημένη PPC διαφήμιση, περιλαμβάνει τις λέξεις κλειδιά και ταυτόχρονα καλεί το κοινό σε δράση, με το σύνολο του κειμένου να παραμένει πολύ συνοπτικό. Εικοσιπέντε χαρακτήρες για τίτλο, δυο μικρές υποστηρικτικές γραμμές των 35 χαρακτήρων και ένας σύνδεσμος για την ιστοσελίδα είναι αρκετά.

Αναλύστε, παραμετροποιήστε και βελτιστοποιήστε. Εμφανίζονται αρκετά συχνά οι διαφημίσεις σας, ή μήπως οι προσφορές σας παραείναι χαμηλές; Οι λέξεις-κλειδιά που έχετε επιλέξει, οδηγούν το κατάλληλο κοινό στην ιστοσελίδα σας; Μήπως σπαταλάτε με μεγάλες προσφορές γρήγορα τον προϋπολογισμό που έχετε καταρτίσει; Τέτοιου είδους ερωτήσεις θα σας επιτρέψουν να βελτιστοποιήσετε σταδιακά τις καμπάνιες σας.

Αν και ουσιαστικά τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα στιβαρά οργανικά αποτελέσματα σχετικά με την ιστοσελίδα σας, οι PPC καμπάνιες σας επιτρέπουν όσο βελτιώνετε τον συγκεκριμένο και απαραίτητο τομέα, να κερδίσετε αρκετές θέσεις στην κατάταξη και να ισχυροποιήσετε τη διαδικτυακή σας παρουσία και απήχηση.

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες web hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Περιηγηθείτε στις υπηρεσίες μας και επιλέξτε ανάμεσα σε shared web hosting ή dedicated server, ανάλογα με τις ανάγκες της ιστοσελίδας και της επιχείρησης σας.

Please wait loading