6 τρόποι για να διαφημίσετε δωρεάν την ιστοσελίδα σας

6 τρόποι για να διαφημίσετε δωρεάν την ιστοσελίδα σας

 

Η επιλογή του σωστού domain, ο όμορφος σχεδιασμός και η παροχή μίας ευχάριστης εμπειρίας για τους επισκέπτες σας. Αυτά είναι τα βασικά πράγματα που σκέφτεται ο περισσότερος κόσμος όταν ξεκινάει την δημιουργία μίας νέας ιστοσελίδας. Ωστόσο, αφού ολοκληρωθεί η δημιουργία της ιστοσελίδας, πώς γίνεται γνωστή και μαζεύει επισκέπτες;

Σίγουρα υπάρχουν λύσεις και υπηρεσίες που με το ανάλογο κόστος διαφημίζουν της ιστοσελίδα σας και αυξάνουν την κίνηση της.

Ευτυχώς όμως, στην εποχή της πληροφορίας υπάρχουν και πολλοί τρόποι ώστε να κερδίσετε δωρεάν διαφήμιση ιστοσελίδας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιους από αυτούς τους τρόπους.

Google Local Business

Πολύ καλή και άκρως σημαντική μέθοδος για δωρεάν διαφήμιση ιστοσελίδας.

Η προσθήκη και συντήρηση της επιχείρησης-ιστοσελίδας σας στην λίστα Local Business της Google μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά με μηδενικό κόστος.

Όλοι μας έχουμε αναζητήσει στο Google κάποια επιχείρηση και είναι ευχάριστη έκπληξη όταν εμφανίζεται πρώτη στην λίστα αναζήτησης με φωτογραφίες, θέση στον χάρτη αλλά και ωράριο λειτουργίας.

Από την συγκεκριμένη λύση επωφελούνται κυρίως καταστήματα που διαθέτουν φυσικό κατάστημα το οποίο όμως προωθούν και μέσω της ιστοσελίδας τους.

Καταστήματα ή υπηρεσίες που λειτουργούν εξ ολοκλήρου μέσω διαδικτύου επωφελούνται λιγότερο από την προσθήκη της επιχείρησης τους στην λίστα του Google Local Business, ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που αναφέρουν πως η προσθήκη αυτή βοήθησε στην διαφήμιση της ιστοσελίδας και των υπηρεσιών τους.

Και μην ξεχνάτε, o συγκεκριμένος τρόπος προώθησης είναι ιδανικός για εντελώς δωρεάν διαφήμιση ιστοσελίδας.

 

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social Media)

Εδώ και πολλά χρόνια τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την κατάταξη των ιστοσελίδων στην Google και σίγουρα αποτελούν έναν από τους καλύτερους τρόπους για δωρεάν διαφήμιση ιστοσελίδας. Ιστοσελίδες που αναφέρονται σε σελίδες όπως Facebook, Twitter και Instagram κατατάσσονται υψηλότερα στην μηχανή αναζήτησης.

Το Google και άλλες μηχανές αναζήτησης “θεωρούν” πως εφόσον μία ιστοσελίδα τραβά την προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τότε αναζητήσεις σχετικές με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας εμπεριέχονται και σε αυτήν.

Φυσικά, η επικοινωνία με τους επισκέπτες και πελάτες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποφέρει από μόνη της πολλά προνόμια. Για να εκμεταλλευτείτε την δύναμη των Social Media μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμούς ή σελίδες σε αυτά που σας ενδιαφέρουν και να ενημερώνετε διαρκώς τον λογαριασμό σας.

Έτσι μπορείτε να προωθείτε προιόντα ή διαγωνισμούς,να δημιουργείτε με εύκολο τρόπο ερωτηματολόγια για τους πελάτες σας και να αναρτάτε δημοσιεύσεις από επίκαιρα θέματα που θεωρείτε σχετικά με την ιστοσελίδα σας.

 

Αμοιβαία διαφήμιση με άλλες επιχειρήσεις

Με την αμοιβαία διαφήμιση μπορείτε να επωφεληθείτε από το πελατολόγιο άλλων επιχειρήσεων ώστε να αναπτύξετε το δικό σας. Ο συγκεκριμένος τρόπος προώθησης μπορεί να ωφελήσει και τις δύο επιχειρήσεις εάν υλοποιηθεί σωστά. Το δύσκολο μέρος είναι να βρείτε μία συνεργάσιμη επιχείρηση.

Πολλές μικρές επιχειρήσεις μπορεί να είναι δύσπιστες για τα οφέλη που μπορεί να έχει μία τέτοια συνεργασία. Θα πρέπει κατά την παρουσίαση της πρότασης σας να έχετε ένα καλά σχεδιασμένο πλάνο το οποίο θα δείχνει τα θετικά αποτελέσματα από μία συνεργασία.

 

Συμμετοχή σε συζητήσεις φόρουμ (forum)

Ένας άλλο τρόπος προώθησης που αξίζει να δοκιμάσετε είναι τα ηλεκτρονικά forum που σχετίζονται με το προϊόν ή την υπηρεσία της επιχείρησης σας και μπορούν να αυξήσουν την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδας σας.

Η συμμετοχή σε τέτοια forum σας επιτρέπει να επικοινωνήσετε μέσω ενός ιστότοπου με ήδη υψηλή επισκεψιμότητα και να αναρτήσετε συνδέσμους της ιστοσελίδας σας που μπορούν να σας φέρουν επισκέπτες. Αυτό κάνει δύο πράγματα: προωθεί τηνσελίδα σας στο κοινό του συγκεκριμένου ιστότοπου και δημιουργεί αναφορές της σελίδας σας στον ιστότοπο.

Η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν αυτές τις αναφορές στους αλγόριθμους τους με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούν τις συζητήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Όσο περισσότεροι σύνδεσμοι επιστρέφουν σε έναν ιστότοπο (μέσα σε λογικά πλαίσια), τόσο περισσότερο η μηχανή αναζήτησης πιστεύει ότι ο ιστότοπος αντιπροσωπεύει μια αξιόπιστη πηγή πληροφοριών στην οποία βασίζονται άλλοι ιστότοποι.

 

Χρησιμοποιήστε το Google Analytics

Η Google προσφέρει πολλές υπηρεσίες δωρεάν ή σε προσιτές τιμές στους διαχειριστές ιστοσελίδων. Ένα από τα δυνατότερα, το Google Analytics σας βοηθά να καταλάβετε ακριβώς τι κάνουν οι επισκέπτες όταν επισκέπτονται τον ιστότοπό σας, πώς έχουν φτάσει εκεί και για ποιούς λόγους μπορεί να αποχωρήσουν.

Μπορεί να παρακολουθεί τους συνολικούς επισκέπτες, να δίνει πληροφορίες σχετικά με το που βρίσκονται, να τους ακολουθεί καθώς επισκέπτονται διαφορετικές σελίδες της ιστοσελίδας σας.

Όλα αυτά, με τη σειρά τους, σας δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε αλλαγές και βελτιώσεις στην εμφάνιση, την αίσθηση, το περιεχόμενο, τη διάταξη και άλλα στοιχεία της ιστοσελίδας, προκειμένου να βελτιώσετε την ελκυστικότητα της για τους επισκέπτες.

Όταν οι επισκέπτες μένουν περισσότερο στην ιστοσελίδα σας, η Google λαμβάνει γνώση και κατατάσσει τη σελίδα σας ψηλότερα.

Όταν οι επισκέπτες βρίσκουν γρήγορα και εύκολα τα πράγματα που θέλουν, αυξάνονται οι πιθανότητες να αγοράσουν, να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με τον ιστότοπό σας με άλλους, να δημιουργήσουν αναφορές σε άλλες σελίδες κ.λ.π.

Αυτό κάνει την κατάταξη της σελίδας σας υψηλότερη στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η χρήση των δεδομένων που προέρχονται από το Google Analytics για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη (UX) του ιστότοπού σας μπορεί να μην φαίνεται το πιο προφανές εργαλείο για το μάρκετινγκ, αλλά μπορεί να δημιουργήσει μερικά από τα μεγαλύτερα οφέλη οποιασδήποτε από τις άλλες ιδέες αυτής της λίστας.

 

Δωρεάν διαφήμιση ιστοσελίδας: Μάθετε και εφαρμόστε βέλτιστες πρακτικές SEO

Ο συνδυασμός του Google Analytics με την βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) μπορεί επίσης να έχει τεράστια οφέλη στον αριθμό επισκεπτών. Δυστυχώς, το SEO έχει κάποιον βαθμό δυσκολίας, και είναι περισσότερο μια τέχνη παρά επιστήμη.

Απαιτεί από τους ιδιοκτήτες ιστότοπων να παρέχουν ενδιαφέροντες, ελκυστικές, γεμάτες περιεχόμενο και με σχετικές λέξεις-κλειδιά σελίδες. Πρέπει να παρουσιάσετε αυτό το περιεχόμενο σε μια ενδιαφέρουσα και εύχρηστη μορφή.

Μερικοί θα εξακολουθούν να δίνουν της κακή συμβουλή ότι το μόνο που έχετε να κάνετε για καλό SEO είναι να εισάγετε όσο το δυνατόν περισότερες λέξεις-κλειδιά σε μια σελίδα. Αυτή η τεχνική, που ονομάζεται “keyword stuffing”, δούλευε στις πρώτες μέρες του Διαδικτύου.

Ωστόσο, σήμερα τέτοιες πρακτικές θα βλάψουν την κατάταξη της ιστοσελίδας σας. Από την άλλη πλευρά, οι ενέργειες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, η χρήση tag στις φωτογραφίες και η εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας σχετικού περιεχομένου σε κάθε σελίδα ενός ιστότοπου έχουν καταστεί πολύ σημαντικά.

Η εξοικείωση με τις βέλτιστες πρακτικές του SEO και η συνεχής ενημέρωση για τις αλλαγές είναι τα δύο κλειδιά για την υψηλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης και την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Κυριολεκτικά χιλιάδες ιστότοποι παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τη βελτιστοποίηση αναζήτησης και τις βέλτιστες πρακτικές SEO για δωρεάν διαφήμιση ιστοσελίδας. Αυτές οι πληροφορίες αλλάζουν τακτικά, οπότε θα πρέπει να ενημερώνεστε συνεχώς.

Αν και δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα σε αυτή την λίστα, μπορείτε να βρείτε δωρεάν υλικό σχετικό με την εκμάθηση SEO πρακτικών σε πάρα πολλές σελίδες του διαδικτύου.

Εφόσον αποφασίσατε να ασχοληθείτε και να δώσετε βαρύτητα στην ιστοσελίδα σας, τότε η μεγάλη ποικιλία άρθρων που θα βρείτε στο blog μας θα σας κρατήσει ενημερωμένους για πολλά και χρήσιμα ζητήματα.

Επιλέξτε ανάμεσα σε κορυφαίες υπηρεσίες web hosting και εκτοξεύστε την απόδοση της ιστοσελίδας σας.

 

Konstantinos Taxidis
Technical Support
IpHost Team

Please wait loading