Shared Hosting και WordPress Hosting : Τι να προτιμήσω;

Shared Hosting και WordPress Hosting : Τι να προτιμήσω;

Όταν αποφασίζετε να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα, μία από τις κύριες αποφάσεις σας είναι να επιλέξετε τον τύπο της φιλοξενίας που θα χρησιμοποιήσετε.  Δύο από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι το Shared Hosting και WordPress Hosting.

Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά αυτών των δύο μορφών φιλοξενίας ιστοσελίδων, για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την καλύτερη λύση για εσάς.

Χαρακτηριστικά Shared Hosting

Διαμοιρασμένη Φιλοξενία (Shared Hosting): Shared Hosting είναι μια μορφή φιλοξενίας ιστοσελίδων όπου πολλές ιστοσελίδες φιλοξενούνται σε έναν κοινό διακομιστή(Server). Οι πόροι του διακομιστή, όπως η επεξεργαστική ισχύς, ο χώρος αποθήκευσης, διαμοιράζονται ανάμεσα στις ιστοσελίδες. Η συγκεκριμένη φιλοξενία είναι συνήθως οικονομική και εύκολη στη χρήση, καθιστώντας την κατάλληλη, για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προσωπικές ιστοσελίδες.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της:

  1. Οικονομική: Η shared φιλοξενία είναι συνήθως φθηνότερη από τη φιλοξενία WordPress, καθιστώντας την προσιτή για μικρές επιχειρήσεις και ιδιώτες.
  2. Ευκολία: Η shared φιλοξενία είναι εύκολη στη χρήση και δεν απαιτεί τεχνικές γνώσεις. Είναι ιδανική για αρχάριους χρήστες.

Ωστόσο, το Shared Hosting έχει και μειονεκτήματα όπως:

  1. Περιορισμένοι πόροι: Επειδή οι πόροι μοιράζονται, η ιστοσελίδα σας μπορεί να επηρεαστεί από την απόδοση των άλλων ιστοσελίδων που φιλοξενούνται στον ίδιο διακομιστή.
  2. Περιορισμένη προσαρμογή: Οι περιορισμένες δυνατότητες προσαρμογής μπορεί να περιορίσουν τον βαθμό ελέγχου που έχετε επί της ιστοσελίδας σας. Η shared φιλοξενία δεν περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μην ενσωματώνονται όλες οι υπηρεσίες πχ της βελτιστοποίησης του ιστότοπου, προστασίας από εξωτερικές επιθέσεις και την πρόσθετη ασφάλεια έναντι κακόβουλου λογισμικού.

Χαρακτηριστικά  WordPress Hosting

Φιλοξενία WordPress (WordPress Hosting): Η φιλοξενία WordPress είναι ειδικά σχεδιασμένη για ιστοσελίδες που βασίζονται στο περιβάλλον του WordPress. Αυτή η φιλοξενία προσφέρει βελτιστοποίηση, προηγμένες δυνατότητες ασφαλείας και υψηλή απόδοση.

Επίσης, παρέχει εργαλεία διαχείρισης WordPress που διευκολύνουν την εγκατάσταση, τη συντήρηση και την ενημέρωση της πλατφόρμας, των themes και plugins.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της:

  1. Υψηλή Απόδοση: Η φιλοξενία WordPress βελτιστοποιείται για το WordPress, προσφέροντας υψηλή ταχύτητα και απόδοση για την ιστοσελίδα σας.
  2. Ασφάλεια: Η φιλοξενία WordPress προσφέρει προηγμένες δυνατότητες ασφαλείας και εργαλεία που βοηθούν στην προστασία του WordPress site σας από επιθέσεις.

Ωστόσο, το WordPress Hosting έχει και μειονεκτήματα όπως:

  1. Μεταφορά σε άλλο Hosting: Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να υπάρχει παραμετροποίηση στα κεντρικά αρχεία του WordPress, για να συμβαδίζουν με το περιβάλλον του εκάστοτε server. Αυτό ενδεχομένως να χρήζει ιδιαίτερης προσοχής αν γίνει αργότερα μεταφορά σε διαφορετικό hosting.
  2. Περιορισμένη ευελιξία: Λόγω της διαμόρφωσης του διακομιστή, η φιλοξενία WordPress περιορίζει γενικά τη συνολική χωρητικότητα στο δίσκο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Μπορεί επίσης να περιορίσει τον αριθμό των ιστότοπων που φιλοξενείτε στον λογαριασμό σας.

Ποιό hosting τελικά να προτιμήσετε?

Η επιλογή μεταξύ Shared Hosting και WordPress Hosting εξαρτάται από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Αν θέλετε μια οικονομική και εύκολη στη χρήση φιλοξενία, το Shared Hosting  είναι η καλύτερη επιλογή. Αν ωστόσο έχετε μια ιστοσελίδα που λειτουργεί με WordPress και αναζητάτε βελτιστοποιημένες αποδόσεις και σχετικά εργαλεία, το WordPress Hosting είναι η καλύτερη επιλογή. Επίσης σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ένας ιστότοπος που χρειάζεται 1 δευτερόλεπτο για να φορτώσει έχει 3 φορές υψηλότερο ποσοστό μετατροπών, από έναν ιστότοπο που χρειάζεται 5 δευτερόλεπτα!

Συνοψίζοντας, το Shared Hosting είναι μια οικονομική και εύκολη επιλογή με περιορισμένους πόρους, ενώ το WordPress Hosting είναι μια εξειδικευμένη επιλογή για ιστοσελίδες που λειτουργούν με WordPress, προσφέροντας απόδοση και αυτοματοποιημένες ενημερώσεις.

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας βοήθησε να κατανοήσετε τις διαφορές μεταξύ Shared Hosting και WordPress Hosting και στην τελική επιλογή.

Αν έχετε περισσότερες ερωτήσεις, μην διστάσετε να μας ρωτήσετε!

Please wait loading