Εκπαίδευση VS Κορονοϊός: 1-0

Εκπαίδευση VS Κορονοϊός: 1-0

Ο κορονοϊός δεν έχει επηρεάσει μόνο την εκπαίδευση, αλλά το σύνολο της καθημερινότητας όλων. Είναι πλέον γεγονός ότι διανύουμε μια περίοδο κρίσης που έχει επηρεάσει την υγεία, την οικονομία, την κοινωνία και την καθημερινότητα μας. Κλειστά όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων καθώς και κάθε χώρος στον οποίο συνωστίζονται πολλά άτομα. Η κίνηση στους δρόμους ελάχιστη και οι επιχειρήσεις εφαρμόζουν την τηλε-εργασία εφόσον μπορούν. Ενέργειες στοχευμένες σε μια προσπάθεια να σταματήσει εγκαίρως η εξάπλωση του κορονοϊού. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και τους κανόνες υγιεινής ενώ εάν δεν νιώθουμε καλά έστω και λίγο θα πρέπει να επικοινωνήσουμε με τον γιατρό μας και, παράλληλα, να παραμείνουμε στο σπίτι για να προστατέψουμε τόσο εμάς όσο και τους γύρω μας.

Η IpHost στο πλευρό των μαθητών και του e-learning

Όσο όμως διαρκεί ο «εγκλεισμός», τι γίνεται με την εκπαίδευση; Πώς θα συνεχιστούν τα μαθήματα; Πώς θα γίνει να μην «βαλτώσει» η πρόοδος και η εξέλιξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ώστε οι μαθητές και οι φοιτητές να μη μείνουν πίσω στην ύλη τους; Στις δύσκολες αυτές ώρες έρχονται να προσφέρουν τη στήριξη τους πλήθος οργανισμών και επιχειρήσεων με την εφαρμογή δωρεάν προγραμμάτων τηλεδιάσκεψης (e-learning).

Το εκπαιδευτικό έργο συνεχίζεται κανονικά και από το σπίτι

Μέσω τηλεδιασκέψεων οι καθηγητές μπορούν να πραγματοποιήσουν το μάθημα τους live, καθώς και να ανεβάσουν όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο οι μαθητές/φοιτητές μπορούν να κατεβάσουν για διάβασμα. Οι φορείς, λοιπόν, αυτοί έχουν υλοποιήσει κατάλληλη υποδομή για να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που μέχρι τώρα παρείχαν τα μαθήματά τους δια ζώσης, έτσι ώστε να μπορούν πλέον να συνεχίσουν να λειτουργούν εξ’ αποστάσεως. Με τον τρόπο αυτό, οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί θα μπορούν να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό τους έργο έως ότου επανέλθουν οι ρυθμοί στην κανονικότητα.

Δωρεάν παροχή υπηρεσιών e-learning, στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης των εταιριών

Η συγκεκριμένη παροχή των δωρεάν υπηρεσιών e-learning εντάσσεται στα πλαίσια των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει στη χώρα μας και αποτελεί μία πρωτοβουλία στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης των εταιριών προκειμένου να συνδράμουν με τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτουν στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών οργανισμών που έχουν πληγεί από το κλείσιμο των εκπαιδευτικών μονάδων.

IpHost και WIDE Services συμμαχούν για την δημιουργία Online Πλατφόρμας E-lessons

Ένα παράδειγμα αποτελεί η κίνηση των εταιριών IpHost και WIDE Services που θέλησαν να προσφέρουν στήριξη στον πληγέντα κλάδο της εκπαίδευσης και να δώσουν μια ανάσα ελπίδας, την οποία έχουμε όλοι ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες. Με την online πλατφόρμα e-lessons, για δωρεάν υπηρεσίες e-learning, παρέχουν δωρεάν τα απαραίτητα μέσα για σύγχρονη και ασύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση με τη χρήση του Moodle LMS και του BigBlueButton™. Το Moodle είναι η πιο διαδεδομένη Open Source πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης παγκοσμίως και το BigBlueButton το πιο διαδεδομένο Open Source λογισμικό σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα γίνεται εντελώς δωρεάν για όσο διάστημα τα σχολεία θα παραμένουν κλειστά, λόγω του κορονοϊού. Η εμπειρία των δύο εταιριών εξασφαλίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Βάζουμε τα δυνατά μας ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την πρωτόγνωρη απειλή του κορονοϊού χωρίς όμως να ζημειωθεί η εκπαίδευση και η παιδεία όσο καιρό #μένουμε_σπίτι .

 

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες website hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Και, φυσικά, είμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε βελτίωση ή προσθήκη έχετε να μας προτείνετε. Μπορείτε να κάνετε submit για feature request από την φόρμα επικοινωνίας

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο της IpHost στο Blog μας!

Please wait loading