Τι είναι οι Σελίδες Facebook και Γιατί τις Χρειάζεστε

Οι Σελίδες στο Facebook μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρουσίαση επιχείρησης, οργανισμού, συλλόγου, δημόσιου προσώπου, εμπορικής επωνυμίας και σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη.

Μέσω της Σελίδας μπορείτε να κοινοποιείτε τις ανακοινώσεις σας, να ενημερώνετε το κοινό σας με τα τελευταία νέα και εξελίξεις του τομέα σας. Αποτελεί ένα μέσο που μπορεί να βοηθήσει στην προσέγγιση χρηστών που ενδεχομένως να ενδιαφέρονται για το αντικείμενο/τομέα/προϊόν σας. Είναι μια ευκαιρία να επικοινωνήσετε και να δώσετε την δυνατότητα στο κοινό σας να αλληλεπιδράσουν μαζί σας στέλνοντας σας προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύοντας σχόλια στις αναρτήσεις σας, ακόμη και να κάνουν δημοσίευση στο χρονολόγιο σας. Οι χρήστες στους οποίους αρέσει η Σελίδα σας μπορούν να παρακολουθούν τις δημοσιεύσεις και τις ενημερώσεις που αναρτάτε. Υπάρχει η δυνατότητα να προσαρμόσετε τη Σελίδα σας, να δημοσιεύσετε ανακοινώσεις, να διοργανώσετε εκδηλώσεις, να προσθέσετε εφαρμογές, να παρακολουθήσετε στατιστικά όπως ποιες ώρες είναι συνδεδεμένοι στο Facebook οι θαυμαστές της Σελίδας σας, πόσα άτομα είδαν μια δημοσίευση σας και τέλος να προωθήσετε τη Σελίδα σας με πληρωμένη διαφήμιση ή και μεμονωμένα κάποια δημοσίευση της Σελίδας σας.
Μπορείτε να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε πολλές Σελίδα από τον προσωπικό σας λογαριασμό.

 

Ακολουθεί οδηγός με τα βήματα που θα χρειαστεί να ακολουθήσετε  για να φτιάξετε μια επαγγελματική Σελίδα στο Facebook.

 

Δημιουργήστε Επαγγελματική Σελίδα στο Facebook με 5 Εύκολα Βήματα

Βήμα 1ο

 

Πηγαίνετε στη διεύθυνση facebook.com/pages/create
Επιλέξτε την κατηγορία Σελίδας που σας ταιριάζει.

  1. Τοπική επιχείρηση ή τοποθεσία ( κατάλληλο για καταστήματα λιανικής )
  2.  Εταιρεία, επιχείρηση ή οργανισμός ( κατάλληλο για εταιρείες παροχής υπηρεσιών, online επιχειρήσεις ή καταστήματα )
  3. Εμπορική επωνυμία ή προϊόν ( κατάλληλο για online επιχειρήσεις/καταστήματα, για προϊόντα που μεταπωλούνται από άλλους και για προϊόντα με brand names όπως είναι η Coca Cola, Apple κλπ. )
  4.  Καλλιτέχνης, συγκρότημα ή δημόσιο πρόσωπο ( κατάλληλο για δημόσια πρόσωπα)
  5.  Ψυχαγωγία ( κατάλληλο για τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες, βιβλία , περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς )
  6. Σκοπός ή κοινότητα

 

Tip Ρίξτε μια ματιά στις λίστες με τις κατηγορίες που σας δίνει η κάθε επιλογή. Μπορεί να σας διευκολύνει στην επιλογή σας.

 

Σε περίπτωση λάθους επιλογής κατηγορίας, μην ανησυχείτε μπορείτε να τη διορθώσετε στην συνέχεια από το διαχειριστικό.

Βήμα 2ο

Κάνοντας κλικ στην αντίστοιχη ενότητα, θα σας ζητηθούν κάποιες πληροφορίες, όπως μια πιο συγκεκριμένη κατηγορία , όνομά της επιχείρησης/οργανισμού/προϊόντος κλπ.

 

Στην περίπτωση του παραδείγματος που σας παρουσιάζουμε εδώ θα χρησιμοποιήσουμε την κατηγορία Εταιρεία, επιχείρηση ή οργανισμός και θα συμπληρώσουμε τα πεδία. Επιλέξτε και εσείς στην δικιά σας περίπτωση από το αναπτυσσόμενο μενού αυτό που σας ταιριάζει και συμπληρώστε τις απαραίτητες πληροφορίες.

ScreenShot194

Σε αυτό το σημείο επίσης μπορείτε να διαβάσετε τους όρους χρήσης των σελίδων του Facebook, ώστε να γνωρίζετε τους κανόνες σχετικά με τη σελίδα, από το όνομα μέχρι την ορθή διαχείριση και προώθηση. Καλό είναι να γνωρίζετε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας.

ScreenShot196
Μπορείτε να δείτε τους Όρους στην παρακάτω διεύθυνση  https://www.facebook.com/page_guidelines.php

 

 

 

Τέλος πατήστε το κουμπί Ξεκινήστε.

 

Βήμα 3ο
Στο οδηγό θα πρέπει να συμπληρώσετε κάποιες βασικές πληροφορίες της σελίδας, στην συνέχεια πατήστε Αποθήκευση Πληροφοριών. Υπάρχει διαθέσιμη και η επιλογή Παράλειψη σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να συμπληρώσετε αυτές τις πληροφορίες από τις ρυθμίσεις στο διαχειριστικό της σελίδας σας.

 

Βήμα 4ο

Ανεβάσετε την εικόνα προφίλ της σελίδας σας και πατήστε Αποθήκευση φωτογραφίας ή αν δεν έχετε κάποια έτοιμη πατήστε το κουμπί Παράλειψη. Μπορείτε να ανεβάσετε την εικόνα προφίλ στην συνέχεια μέσα από τη σελίδα σας.

 

 

Βήμα 5ο

 

Συμπληρώστε το κοινό που στοχεύετε με την δημιουργία της σελίδας σας και πατήστε Αποθήκευση. Όπως και στις παραπάνω περιπτώσεις έτσι και εδώ μπορείτε να συμπληρώσετε κάποια άλλη στιγμή τα πεδία πατώντας Παράλειψη.

 

Συγχαρητήρια! Η σελίδα σας είναι έτοιμη. 
Στη σελίδα σας στην επιλογή ρυθμίσεις μπορείτε να επεξεργαστείτε τις πληροφορίες, τις γενικές ρυθμίσεις, τους ρόλους και άλλα στοιχεία της σελίδας σας καθώς και να συμπληρώσετε τα πεδία σε περίπτωση που τα παραλείψατε στα προηγούμενα βήματα.

 

Tip Εξερευνήστε τις επιλογές που υπάρχουν διαθέσιμες στις ρυθμίσεις και κάντε όσες αλλαγές χρειάζονται.

Μπορείτε να συμβουλευτείτε τις οδηγούς βοηθείας που παρέχει το facebook σε όποιο σημείο τις χρειαστείτε https://www.facebook.com/help/281592001947683/.

 

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες web hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Περιηγηθείτε στις υπηρεσίες μας και επιλέξτε ανάμεσα σε shared web hosting ή dedicated server, ανάλογα με τις ανάγκες της ιστοσελίδας και της επιχείρησης σας.

Please wait loading