Οι σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις αλλάζουν τον τρόπο δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων online

Οι σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις αλλάζουν τον τρόπο δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων online

Ο πολλαπλασιασμός της ανάπτυξης καταναλωτικών υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας όπως το Uber και το Apple Pay, δείχνει το δρόμο για τις επιχειρήσεις, οι οποίες σταδιακά με όλο και γρηγορότερους ρυθμούς θα προσπαθούν να βελτιώνουν την καταναλωτική εμπειρία, ενσωματώνοντας αυτοματοποιημένες τεχνολογίες στο επιχειρείν. Διαβάστε πως αυτό θα επηρεάσει τον τρόπο δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων στον διαδικτυακό κόσμο τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Το texting θα κερδίσει σε δημοτικότητα 

Όσο, όλο και περισσότεροι νέοι σε ηλικία, εισέρχονται στον επαγγελματικό στίβο και αποτελούν ενεργά μέλη της οικονομίας, τόσο το texting θα κερδίζει έδαφος ως μέσο επικοινωνίας και για τις επιχειρήσεις. Οι χρήστες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις τελευταίες τάξεις της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, αλλά κυρίως και στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή/και κολλέγια, χρησιμοποιούν με διαρκώς μειούμενους ρυθμούς το email ως μέσο διαπροσωπικής επικοινωνίας, τη στιγμή που το texting αποτελεί τον κυρίαρχο τρόπο για αυτήν.
Για παράδειγμα η εξυπηρέτηση και η υποστήριξη πελατών αναμένεται να αναβαθμιστεί σημαντικά, από την υπηρεσία των γραπτών μηνυμάτων που προσφέρει το texting, κάτι που σταδιακά θα συμβεί σε μεγάλη κλίμακα και όταν οι επιχειρήσεις θα θέλουν να επικοινωνήσουν επερχόμενες προσφορές, εκπτώσεις και προωθητικές δράσεις.

Αξιοποιώντας το texting στο μάρκετινγκ και στη στρατηγική προώθησης, θα επιτευχθεί η προσέλκυση νεαρότερης σε ηλικίας πελατειακής βάσης, ενώ κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και σε ό,τι αφορά τη “στρατολόγηση” και την πρόσληψη νέου προσωπικού από τις επιχειρήσεις. Οι εταιρίες που θα υιοθετήσουν το texting ως ένα αξιόπιστο κανάλι επικοινωνίας, θα έχουν πολύ καλύτερες πιθανότητες να προσελκύσουν νέα ταλέντα για τη στελέχωσή τους, αλλά και παράλληλα να διατηρήσουν μεγαλύτερη απήχηση σε νέους υποψήφιους πελάτες.

Η οπτική επικοινωνία θα ανέβει στην κορυφή

Ο μέσος χρήστης του διαδικτύου και υποψήφιος πελάτης για κάθε επιχείρηση, έχει χρονική διάρκεια συγκέντρωσης, καθώς περιηγείται στις ιστοσελίδες, με εύρος μόλις πέντε δευτερόλεπτα, τη στιγμή που για το χρυσόψαρο ο αντίστοιχος χρόνος αγγίζει τα εννιά! Σε έναν κόσμο που όλα τα brands ανταγωνίζονται σκληρά, για αυτή την τόσο περιορισμένη, σε χρονικό εύρος, προσοχή του κοινού, το καλύτερο εργαλείο για να απομονωθούν όλοι οι επικίνδυνοι περισπασμοί, είναι η οπτική επικοινωνία.

Στην πραγματικότητα η οπτική επικοινωνία περνά το μήνυμα στον ανθρώπινο εγκέφαλο, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 60.000 φορές γρηγορότερα σε σχέση με το κείμενο, ενώ ένα ποσοστό που αγγίζει 90% της πληροφορίας την οποία συγκρατεί το μυαλό μας, παραμένει οπτικό.

Προκειμένου να προσελκύσουν και να αλληλεπιδράσουν με το κοινό τους, οι επιχειρηματίες πρέπει να επικεντρωθούν από σήμερα, στον καταρτισμό μιας αποτελεσματικής στρατηγικής οπτικής επικοινωνίας, ώστε να ανακαλύψουν τρόπους ενσωμάτωσης infographics, κινούμενων γραφικών και διαδραστικού οπτικού περιεχομένου στο πλάνο τους. Πρέπει να είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν και μέσω αυτού του τρόπου, την στρατηγική τους στο marketing, καθώς και την επικοινωνία που αφορά το brand τους και την τοποθέτησή του στην αγορά.

Οι πληρωμές μέσω mobile συσκευών θα αλλάξουν ριζικά το τοπίο

Το σύνορο που παρεμπόδιζε όσο τίποτε άλλο τα ψώνια μέσω διαδικτύου και mobile συσκευών, υπήρξε σταθερά η επεξεργασία των πληρωμών, που αποτελούσε ένα κουραστικό εμπόδιο για πολλά χρόνια. Η επιτυχία εφαρμογών όπως το PayPal, ήρθε από την ικανότητά των υπηρεσιών αυτών, να καταπραΰνουν όλες τις δυσκολίες που προέκυπταν σε σχέση με τις πληρωμές.

Πλέον η επεξεργασία των πληρωμών, ξεπερνά ως διαδικασία τις λύσεις μέσω κάποιας διαδικτυακής πλατφόρμας που χρησιμοποιεί κωδικούς ασφαλείας, ή αποθηκευμένα δεδομένα των χρηστών. Τεχνολογίες όπως το Apple Pay και το CurrentC επιτρέπουν στο κοινό να αγοράσει πρακτικά οτιδήποτε, με άμεσο τρόπο, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο τις mobile συσκευές του και τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτές.

Αυτού του τύπου η τεχνολογία θα υιοθετηθεί σύντομα από όλο τον διαδικτυακό κόσμο, κάτι που θα αλλάξει ριζικά τα πάντα για τις επιχειρήσεις και τον τρόπο δραστηριοποίησής τους στην αγορά. Μάλιστα δεν είναι υπερβολή να οραματιστεί κανείς, πως οι πιστωτικές και οι χρεωστικές κάρτες θα αντικατασταθούν σε μεγάλο βαθμό ως μέσο πληρωμής, τα αμέσως προσεχή χρόνια, από τη χρήση των mobile συσκευών των καταναλωτών.

Αμεσότερη και πιο εύχρηστη πλοήγηση στις εταιρικές ιστοσελίδες

Η διαδικτυακή δραστηριότητα αυξάνεται με γεωμετρικούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να αντιληφθούν πως η εμπειρία που προσφέρουν στους διαδικτυακούς πελάτες που επισκέπτονται τις εταιρικές ιστοσελίδες, μετατρέπεται σταδιακά σε κάτι ιδιαίτερα πολύτιμο σε ό,τι αφορά την προσέλκυση καταναλωτών και είναι ιδιαίτερα κρίσιμο στην επιτυχία των πωλήσεων.

Για το λόγο αυτό, είναι όλο και περισσότερο απαραίτητο για κάθε επιχείρηση, να κάνει την καλύτερη δυνατή πρώτη εντύπωση στο κοινό που επισκέπτεται την ιστοσελίδα της και να καταφέρει παράλληλα να κεντρίσει το ενδιαφέρον των υποψήφιων πελατών της σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, είναι αποφασιστικής σημασίας η ιστοσελίδα να μπορεί να ανταποκριθεί με τον πλέον άμεσο, εύχρηστο και εύστοχο τρόπο στις απαιτήσεις του κοινού. Για παράδειγμα θα πρέπει τα στοιχεία επικοινωνίας να βρίσκονται σε εμφανή και περίοπτη θέση στην αρχική σελίδα, ή ακόμα και να υπάρχει λειτουργικότητα για άμεσο chat σε κεντρικό σημείο, ώστε να λύνονται άμεσα οι απορίες των πελατών. Ο επισκέπτης θα πρέπει να βλέπει μπροστά στα μάτια του αυτό που αναζητά, πριν καν προλάβει να το σκεφτεί.

Συνολικά ο ιστότοπος πρέπει να μπορεί να αποκρίνεται με ταχύτατο τρόπο σε κάθε τι που ο -εκπαιδευμένος πλέον στο διαδίκτυο- πελάτης θα αναζητήσει μέσα στα λίγα δευτερόλεπτα παρουσίας του στην ιστοσελίδα της επιχείρησης.

Περιηγηθείτε στο blog μας και ανακαλύψτε νέα, tutorials, guides και συμβουλές που έχουν ως σκοπό να βελτιώσουν την απόδοση της ιστοσελίδας σας.

Ανακαλύψτε τις καταλληλότερες web hosting υπηρεσίες που θα εξυπηρετήσουν ιδανικά τις ανάγκες σας μέσα από τα ολοκληρωμένα πακέτα της IpHost.

Please wait loading